Stagiu de practică SC Acanta SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 4584
Mărime: 51.36KB (arhivat)
Publicat de: Miron Rădulescu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Valentin Nita
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. Capitolul I: Prezentarea Organizatiei
  2. 1.1 Sectorul de activitate. 4
  3. 1.2 Istoric: înfiinţare, evoluţie, privatizare . 4
  4. 1.3 Obiectul de activitate . 5
  5. 1.4 Sediul, filiale, puncte de lucru. 6
  6. 1.5 Analiza evoluţiei principalilor indicatori. 6
  7. Capitolul II: Managementul organizaţiei
  8. 2.1 Structură organizatorică (organigrama) . 8
  9. 2.2 Personalul organizaţiei . 12
  10. 2.3 Piaţa organizaţiei . 13
  11. 2.4 Oferta organizaţiei . 13
  12. 2.5 Consumatori şi clienţi . 14
  13. 2.6 Dimensiunea şi structura pieţei . 16
  14. 2.7 Dinamica pieţei . 17
  15. 2.8 Concurenţa . 17
  16. 2.9 Probleme specifice în funcţie de obiectul de activitate . 19
  17. Capitolul III: Raportul de stagiu
  18. 3.1 Activitatile desfasurate in magazinul “ACANTA”. 20

Extras din proiect

De ce am ales această organizaţie?

Efectuarea unui stagiu de practică în timpul facultăţii este foarte folositoare pentru că îi oferă posibilitatea studentului să se familiarizeze cu mediul firmei şi metodologia de lucru. Astfel, am ales să fac practică la Societatea Comercială ACANTA S.R.L. din Iaşi, datorită mediului ambiant al societăţii, personalului extraordinar de prietenos şi înţelegător cu începătorii, care majoritatea este format din persoane tinere, dornice de afirmare şi realizare de lucruri extraordinare.

Integrarea mea în acest mediu şi în echipă s-a realizat cu uşurinţă. Astfel am încercat să învăţ tot ce este mai bun de la întregul personal al firmei.

Sinteza raportului

Stagiul de practică l-am realizat la SC „ACANTA” S.R.L. din Iaşi, în domeniul comerţului. Această societate comercială se ocupă de comerţul cu amănuntul având un singur magazin localizat în Iasi.

Am ales această societate deoarece este una dintre cele mai cunoscute magazine cu specific nealimentar de cosmetice şi parfumerie, având o experienţă pe piaţă de 27 de ani cu un capital social de 2.538 lei repartizat în 20 de părţi egale eliberate şi atribuite în întregime asociaţilor în funcţie de aportul lor social.

În primul capitol am prezentat organizaţia, sectorul acesteia de activitate, istoricul, obiectul de activitate, sediul firmei şi analiza evoluţiei principalilor indicatori (cifra de afaceri; veniturile; cheltuielile; profitul; numărul de personal şi activele corporale şi necorporale).

Capitolul al doilea cuprinde date despre dimensiunea, structura şi dinamica firmei, oferta firmei, consumatorii şi clienţii acesteia şi nu în ultimul rând principalii concurenţi. În cadrul dimensiunii şi structurii pieţei am reprezentat gradul de penetrare a societăţii pe piaţa de referinţă exprimat prin cota de piaţă.

De asemenea am prezentat două probleme cu impact asupra performanţei organizaţiei, în curs de rezolvare în cadrul organizaţiei.

În ultimul capitol intitulat raportul de stagiu am descris pe ce criterii am ales această organizaţie, cum mi-am desfăşurat stagiul de practică, ce probleme deosebite au apărut cum ar fi faptul că administratorul nu a fost încantat în a-mi oferii date despre evoluţia magazinului din ultimii 3 ani, deoarece sunt date secrete, însă pe parcursul stagiului mi-a înmânat datele necesare pentru putea face raportul de practică.

În ultimul capitol am mai prezentat şi activitatea calendaristică pe care am desfăşurat-o la magazinul „ACANTA” pe perioada 13-23 iunie 2011.

CAPITOLUL I: PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI

1.1 Sectorul de activitate

Sectorul de activitate al magazinului „Acanta” este de comerţ cu amănuntul, activitatea principală a acestuia, conform certificatului de înregistrare, fiind comercializarea de produse cu specific nealimentar şi anume: cosmetice, parfumerie, papetărie, chimicale, menaj şi textile.

1.2 Istoric: înfiinţare, evoluţie, privatizare

Firma SC ACANTA SRL a luat fiinţă în 18.06.1993 cu sediul în Iaşi, Bd. Copou nr. 50, Complex Super-Copou, cu un capital social de 2.538 lei repartizat în 20 de părţi egale eliberate şi atribuite în întregime asociaţilor în funcţie de aportul lor social după cum urmează : Stan Petru 10 părţi sociale a 126,9 lei şi Stan Maria 10 părţi sociale a 126,9 lei.

Societatea s-a constituit pe durată nelimitată, fiind administrată de către membrii fondatori.

Societatea comercială ACANTA SRL are o suprafaţă utilă de 100,43 m² din care spaţiu comercial de 86,54 m² şi birouri 13,89 m². Acest raport între spaţiul comercial şi suprafaţa destinată birourilor este unul optim pentru desfăşurarea unei activităţi în acest domeniu, comerţul cu amănuntul.

Din suprafaţa de 86,54 m², aproximativ 43 m² reprezintă spaţiul alocat rafturilor de prezentare şi desfacere, rafturile fiind dispuse pe cele patru laturi ale spaţiului comercial alocat, planul central fiind destinat fluxului de clienţi care frecventeză magazinul.

Experienţa de 27 de ani a unuia dintre administratorii societăţii în domeniul comerţului cu amănuntul facilitează modul de evaluare a cererii de mărfuri de către firmă.

În acest interval de timp firma a reuşit cu succes să îşi consolideze o clientelă care acoperă toate categoriile sociale şi toate categoriile de vârstă.

Preview document

Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 1
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 2
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 3
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 4
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 5
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 6
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 7
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 8
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 9
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 10
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 11
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 12
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 13
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 14
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 15
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 16
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 17
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 18
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 19
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 20
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 21
Stagiu de practică SC Acanta SRL - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Stagiu de Practica SC Acanta SRL.docx

Ai nevoie de altceva?