Valorificarea potențialului turistic - Saint Malo

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1940
Mărime: 1.16MB (arhivat)
Publicat de: Ianis Costea
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vasile Glavan
Prezentat in cadrul Facultatii de Stiinte Economice-Sibiu, punctaj maxim obtinut.

Extras din proiect

GEOGRAFIA

Saint-Malo (Sant-Maloů în bretonă) este un oraş în vestul Franţei, port la Marea Mânecii, principalul oraş din comuna cu acelaşi nume, arondimentul Saint-Malo, departamentul Ille-et-Vilaine din Bretania.

Accesul in portul Saint-Malo este ingreunat de recifuri si brize scufundate in mareea inalta si de insule si insulite dintre care multe au fost construite in secolele XVII si XVIII (Cézembre, Fort Harbour, fortareata de la Conchée, Grand Bey si Petit Bey, Fortul National).

Orasul “intre ziduri” (Saint-Malo Intra-Muros) a fost inconjurat de ziduri de aparare construite si reconstruite din secolul XII pana in secolul XIX, carora arhitectii Vauban si Simeon de Garengeau le-au alaturat fortificatiile insulare.

Saint-Malo guverneaza Clos-Poulet, care e delimitat de Rance, Marea Manecii si depresiunea Chateauneuf si este asezat in fata orasului Dinard. Cancale inchide in est Coasta Clos-Poulet, formand o parte din Coasta Emeraude inspirata de modelul Coastei de Azur.

DEMOGRAFIA

Evolutia demografica

1936 1954 1962 1968 1975 1982 1990 1999 2004

32 748

36 617

40 911

42 297

45 030

46 347

48 057

50 675

50 800

Locuitorii orasului se numesc „Malouins”

ADMINISTRAREA

Baza vertiginoasa a numarului mare de locuitori dupa razboi a determinat Saint-Malo-ul sa fuzioneze in 1967 cu doua comune limitrofe Paramé si Saint-Servan-sur-Mer, in ciuda vechii rivalitati dintre Saint-Servan si Saint-Malo. Numele de Saint-Malo a fost aplicat la ansamblu.

Orasul Saint-Malo reprezinta orasul principal a doua cantoane :

• Cantonul Saint-Malo-Nord format dintr-o parte a orasului cu 29137 locuitori ;

• Cantonul Saint-Malo-Sud (altadata Cantonul Saint-Servan-sur-Mer) format dintr-o parte a orasului Saint-Malo si Comunele Gouesniere si Saint-Jouan-des-Guérets cu 25090 locuitori.

ECONOMIA

Turismul reprezinta domeniul forte in acest oras, cunoscand o dezvoltare fulgeratoare in ultima perioada. Se poate spune, insa, ca este mai mult un oras de vizitat decat de locuit, nepunandu-se, din pacate prea mare accentul asupra celorlalte domenii.

Un domeniu destul de important il reprezinta, totusi, si comertul, Saint-Malo fiind un port de comert activ, clasat ca fiind un port de interes national. In anul 2000 el se situa pe rangul 16, la egalitate in aceea perioada cu Brest.

Orasul reprezinta sediul Camerei de Comert si Industrie a Regiunilor Saint-Malo care administreaza portul de comert, pescuitul si recreerea in cadrul orasului precum si portul Cancale, docul Bec si aeroportul Dinard Pleurtuit Saint-Malo.

PUTINA ISTORIE

Orasul fortificat nu este decat o stanca construita de flote pana la sosirea calugarului Mac Low care i-a dat denumirea de Saint-Malo. A inceput de atunci o adevarata aventura.Cu trecerea timpului, orasul “Intre ziduri” (Intra-Muros) paseste pe vechiul oras Alet, aproape de turnul Solidor. Se va naste cu aceasta ocazie o impresionanta descedenta de marinari si figuri istorice remarcabile. Se contureaza un patrimoniu construit dintr-o excelenta bogatie, mandria locuitorilor din Saint-Malo si admiratia tuturor turistilor.

In secolul al XII-lea, Saint-Malo primeste locasul episcopiei. Actuala catedrala sta marturie stralucirii spirituale a orasului, unul din cei sapte stalpi ai ferventei credinte bretone.

Orasul cunoaste cateva conflicte cu ducele Bretaniei, pe atunci independent. Saint-Malo se va intoarce astfel spre regatul francez. Prosperitatea nu intarzie sa apara: in secolul al XVI-lea, Saint-Malo este un oras bogat, un port mondial care administreaza comertul cu Spania si pescuitul. In secolul al XVII-lea, armatorii din Saint-Malo incep sa construiasca averi colosale.

Razboaiele europene vor schimba datele, iar orasul isi intareste apararea. Sunt construite zidurile de aparare actuale, intacte, in ciuda ranilor din cel de-al doilea razboi mondial si fortaretele care ingradesc orasul. Armatorii deschid drumul spre Cap Horn si spre marile din Sud.

ATRACTIILE ORASULUI

Asezat pe vechi ziduri de aparare, Saint-Malo este un oras maritim prin excelenta. Punct de plecare al diferitelor curse prestigioase (Cursa Romului, etc.) port de recreere

(1 425 locuri), statiune balneara, el combina avantajele malului marii cu bogatia patrimoniului sau exceptional.

Spiritul largului si al aventurii impresioneaza imediat ce sosesti in oras. Turul zidurilor de aparare constituie marele clasic al vizitei orasului breton.

Zidurile de aparare

Balada duminicala a locuitorilor din Sain-Malo, turul zidurilor este un pasaj obligatoriu pentru vizitatori. De aici se dezvaluie peisajele marine de o rara frumusete.

Portul de recreere

Portul de recreere din Saint-Malo, aflat la baza zidurilor de aparare, primeste destul de des oaspeti de renume : nave cu trei catarge si vechi greemente de toate felurile. Locuitorii orasului nu se plictisesc sa observe aici pregatirile pentru “Route du Rhume” (Cursa Romului) .

Hotelul Magon

Armatorul Magon de la Lande a dat numele acestui giuvaer al patrimoniului orasului, cunoscut si sub denumirea de hotel Asfeld. Construit la mijlocul secolului al XVIII- lea, el constituie un frumos exemplu al arhitecturii riguroase atunci in voga. Terasa care se gaseste dedebsutul nivelului zidurilor, permite o buna vizualizare a portului.

Preview document

Valorificarea potențialului turistic - Saint Malo - Pagina 1
Valorificarea potențialului turistic - Saint Malo - Pagina 2
Valorificarea potențialului turistic - Saint Malo - Pagina 3
Valorificarea potențialului turistic - Saint Malo - Pagina 4
Valorificarea potențialului turistic - Saint Malo - Pagina 5
Valorificarea potențialului turistic - Saint Malo - Pagina 6
Valorificarea potențialului turistic - Saint Malo - Pagina 7
Valorificarea potențialului turistic - Saint Malo - Pagina 8
Valorificarea potențialului turistic - Saint Malo - Pagina 9
Valorificarea potențialului turistic - Saint Malo - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Valorificarea Potentialului Turistic - Saint Malo.doc

Ai nevoie de altceva?