Camera 39 - fabrica de bani a Coreei de Nord

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1933
Mărime: 17.99KB (arhivat)
Publicat de: Dani C.
Puncte necesare: 4
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dorel Buse

Extras din referat

Abstract:Acest atricol cuprinde o prezentare a Camerei 39, din Coreea de Nord, unul din birourile ce îi permit lui Kim Jong Un sa conduca țara cu o „mana de fier” și de a duce un stil de viață luxos, în timp ce restul populației se straduiește în a-și caștiga existeanța de la o zi la alta.

Cuvinte cheie:Camera 39, Kim Jong Un, ONU

Abstract:This atricle includes a prezentation of Romm 39, from North Korea, one of many offices that help Kim Jong Un to rule the country with an „iron fist” and to live a lavish life, while the rest of the country is struggling to live day by day.

Key words:Room 39, , Kim Jong Un, UN

Introducere

Coreea de Nord rămâne printre cele mai represive țări din lume. Guvernul lui Kim Jong Un limitează libertatea de exprimare, religie și conștiință, întrunire pașnică și asociere. Interzice opoziția politică, mass-media independente, ONG-urile și sindicatele. O Comisie de anchetă a ONU din 2014 a constatat că guvernul a comis încălcări care se ridică la crime împotriva umanității, inclusiv exterminare, crimă, înrobire, tortură, viol și avorturi forțate. Coreea de Nord operează lagăre secrete de prizonieri în care presupușii oponenți ai guvernului se confruntă cu tortură, muncă forțată și foamete.

În 2020, guvernul a invocat Covid-19 pentru a pune în aplicare măsuri extreme și inutile care au izolat și mai mult țara, blocând informațiile în și din țară, închizând granița cu China și controlând dur distribuția produselor alimentare și a produselor.

Camera 39 sau Biroul 39 reprezintă unul dintre organele folosite de catre Kim Jong Un, pentru a-și alimenta regimul cu bani, datorită faptului ca economia de piață este una inexistentă, Coreei de Nord fiindu-i aplicate restricții de comerț datorate de încalcările repetate ale Acordului de neprolifereare al armelor nucleare.

1. ISTORIA ORGANIZAȚIEI

Camera 39 este deseori denumită Biroul 39. Este o organizație secretă în Coreea de Nord, iar scopul este de a găsi modalități de a obține valută străină pentru Kim Jong-Un. Înființată în 1970, organizația secretă a fost adesea descrisă drept „stâlpul economiei”.

Există date foarte limitate despre organizație, cum este cazul tuturor lucrurilor din Coreea de Nord. Unii cred însă că organizația are peste 20 de conturi bancare în Elveția și China, toate fiind utilizate pentru operațiuni de spălare a banilor. Potrivit unor estimări, grupul secret controlează 130 de companii comerciale și aduce între 500 și 1 miliard de dolari pe an. Desigur, teoriile conspirației sugerează că organizația este implicată în activități ilegale, inclusiv contrafacerea facturilor de 100 USD, producerea de metanfetamină, conversia morfinei care conține opiu în heroină și multe altele.

Organizația este situată pe așa-numitele birouri de la etajul trei din interiorul unei clădiri aflate la conducerea Partidului Muncitoresc din Phenian. Nu este departe de una dintre reședințele lui Kim.

Oficial, organizația a fost înființată la sfârșitul anilor 1970 de Kim Il. Pe atunci, a fost descrisă ca punct de reper al economiei axat pe familia dinastiei Kim.

Conform scrierilor lui Kim Kwang-jin, în 1972, Kim Jong-il a creat „Biroul nr. 39”. Acesta a fost departamentul central al partidului numit după numărul de birou arbitrar unde a început operațiunile. La început, biroul se afla sub departamentul de finanțe și contabilitate al Comitetului central al Partidului Muncitorilor din Coreea.

Cu toate acestea, la începutul anului 2010, au fost raportate că Kim Dong-un, șeful departamentului, a fost înlocuit de adjunctul său, Jon I1-chun. La sfârșitul anului 2009, camera 39 a fost fuzionată cu camera 38, dar cele două au fost împărțite din nou în 2010 din cauza dificultăților de obținere a valutei străine. Camera 38 gestionează fondurile familiei Kim în afaceri juridice și, în principiu, acționează ca o organizație frontală pentru camera 39.

Bibliografie

1. CARNEY Matthew, „Defector reveals secrets of North Korea's Office 39, raising cash for Kim Jong-un”, https://www.abc.net.au/news/2018-01-06/north-korea-defector-reveals-secrets-of-office-39/9302308, 12.05.2021

2. MCGLEENON Brian, „Inside Room 39- North Korea`s secret Orwellian location that funnels the regime`s wealth”, https://www.express.co.uk/news/world/1276998/north-korea-news-latest-kim-jong-un-regime-collapse-room-39-kim-yo-jong, 12.05.2021

3. „N Korean ship seized with Cuban weapons returns to Cuba”, https://www.bbc.com/news/world-latin-america-26210187, 10.05.2021

4. BURGINS Tom, „North Korea: The secrets of Office 39”, https://www.ft.com/content/4164dfe6-09d5-11e5-b6bd-00144feabdc0, 10.05.2021

5. MISHKOV Aleksandar, „Room 39- The Kingpin of North Korea`s Court Economy”, https://www.documentarytube.com/articles/room-39-the-kingpin-of-north-korea-s-court-economy,10.05.2021

Preview document

Camera 39 - fabrica de bani a Coreei de Nord - Pagina 1
Camera 39 - fabrica de bani a Coreei de Nord - Pagina 2
Camera 39 - fabrica de bani a Coreei de Nord - Pagina 3
Camera 39 - fabrica de bani a Coreei de Nord - Pagina 4
Camera 39 - fabrica de bani a Coreei de Nord - Pagina 5
Camera 39 - fabrica de bani a Coreei de Nord - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Camera 39 - fabrica de bani a Coreei de Nord.doc

Ai nevoie de altceva?