Corvete multifuncționale

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 2020
Mărime: 25.32KB (arhivat)
Publicat de: Florin B.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Confruntată cu o amenințare militară rusă în creștere în Marea Neagră, România a decis să își mărească cheltuielile de apărare și să modernizeze capacitățile militare. În 2017, România a început un ambițios program de reînarmare de zece ani în valoare de 8,9 miliarde EUR, o parte a angajamentului acordat partenerilor săi NATO de a cheltui 2% din PIB pentru apărare. Această analiză aruncă o privire asupra programului de recondiționare navală pe care România îl va întreprinde în 2017-2026 . Acesta examinează componentele programului de modernizare navală din perspectiva capacităților pe care le vor oferi Forțelor Navale Române și a modului în care se compară cu amenințările navale actuale și viitoare din Marea Neagră. În timp ce nivelul de ambiție reflectat în aceste programe variază foarte mult, achizițiile actuale vor consolida valoarea de descurajare a flotei României .

Din perspectiva guvernului, scopul principal al programului de corvetă este dezvoltarea unei baze industriale pentru construirea navelor militare. Raportul discută avantajele și dezavantajele contractului de atribuire directă (procedura aleasă de guvernul român), anularea atribuirii corvetei inițiale și noul program de corvete aprobat de guvern în februarie 2018, oferind în același timp o imagine de ansamblu asupra actualilor concurenți. Dorința guvernului român de a juca un rol mai activ în industria construcțiilor navale românești (de exemplu: dezvoltarea unei capacități industriale locale de a construi nave militare), în timp ce este un obiectiv ambițios, a fost urmărită într-o manieră oarecum incoerentă.

În plus, analiza susține că șase corvete în loc de patru ar reprezenta o poliță de asigurare mai puternică, întrucât în materie navală, cantitatea este la fel de importantă ca și calitatea .

Programele viitoare de compensare includ:

- Programul de înzestrare esențial Corvetă multifuncțională.

- Navele vor fi construite în România în decurs de șapte ani, în baza unui transfer de tehnologie pentru construcția, dotarea și mentenanța corvetelor;

- Valoarea de compensare anticipată a Programul de înzestrare esențial Corvetă multifuncțională este de 1,28 miliarde Euro

Starea actuală a flotei

Programul de modernizare militară 2017-2026 are o puternică componentă navală centrată pe trei programe principale: achiziționarea de corvete multirol, modernizarea a două fregate și un program submarin. Aceste programe își propun să creeze capabilități noi și de ultimă generație în timp ce modernizează flota - aducând practic marina română în secolul XXI.

În ultimii 20 de ani, Forțele Navale ale României au fost neglijate în mare măsură, iar navele și echipamentele lor sunt depășite fără îndoială. Ultima dată când o navă militară română a fost lansată dintr-un șantier naval românesc a fost în 1998. După aceea, România a luat practic o vacanță navală.

În 2003, România a achiziționat două fregate de tip 22 uzate (clasa Broadsword) din Regatul Unit ca parte a programului de modernizare militară pentru aderarea la NATO. Aceștia sunt cei mai capabili combatanți navali ai Forțelor Navale Române, totuși sunt destul de depășiți și necesită o revizie extinsă. Modernizarea acestor două nave a fost în lucru încă din 2004, când au intrat în serviciu, totuși, o combinație de neglijare și probleme economice a însemnat că procesul încă nu a fost demarat.

Un program mai ambițios pentru Forțele Navale Române este construirea a patru corvete multirol, menite să înlocuiască navele actuale care servesc în a cincizecea escadronă Corvette. Planurile de achiziție a corvetelor cu mai multe roluri sunt în lucru din 2006. Cu toate acestea, criza economică și financiară din 2008 a amânat orice plan de achiziție.

Preview document

Corvete multifuncționale - Pagina 1
Corvete multifuncționale - Pagina 2
Corvete multifuncționale - Pagina 3
Corvete multifuncționale - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Corvete multifunctionale.docx

Te-ar putea interesa și

Rolul cheltuielilor publice pentru apărare națională și implicații ale acestora

Capitolul 1 Conţinutul, structura si rolul cheltuielilor publice pentru apărare naţională 1.1 Rolul cheltuielilor publice pentru apărare...

Ai nevoie de altceva?