Meteorologie și oceanografie - Marea Barents

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2401
Mărime: 1.81MB (arhivat)
Puncte necesare: 9
ACADEMIA NAVALA MIRCEA CEL BATRAN CONSTANTA

Cuprins

  1. A. CONSIDERAŢII GENERALE : Caracteristici fizico-geografice , hidrologice , geomorfologice ale tarmurilor (dacă există) si bazinului mării/golfului. (1,5)
  2. B. FACTORII MECANICI (Regimul vanturilor, furtunilor, valurilor, curentilor, mareelor cu implicatii directe asupra navigaţiei) Principalele forme de relief baric în bazinul mării/golfului cu implicaţii aferente asupra circulatiei atmosferice şi implicit navigatiei.(3,5)
  3. C. FACTORII FIZICI (Regimul temperaturii, luminii, nebulozităţii, fenomenele de ceaţă şi ingheţ (dacă există) şi care sunt implicaţiile asupra navigaţiei). (2,3,5)
  4. D. FACTORII CHIMICI (Regimul salinităţii, oxigenului, nutrienţilor, substanţelor poluante)(3,4,6)
  5. E. PARTICULARITĂŢI ALE FLOREI ŞI FAUNEI MARINE(5)

Extras din referat

MAREA BARENTS

A. CONSIDERAŢII GENERALE : Caracteristici fizico-geografice , hidrologice geomorfologice ale tarmurilor si bazinului mării

Marea Barents este o mare ce aparţine Oceanul Arctic, situată la nord de Norvegia şi Rusia.

- suprafata: 1.438.000 km2

- adancime medie: 230 m

- adancime maxima: 600 m

- volumul apelor: 322.000 km3

Este cea mai intinsa dintre marile Oceanului Artic, fiind încadrată la est de insulele Novaia-Zemlea, la nord de Arhipelagul Frantz Joseph şi Spitsbergen iar la sud de ţărmurile nordice ale Europei.

În afară de larga deschidere spre vest unde comunică cu Marea Norvegiei şi Marea Groenlandei, apele Mării Barents comunică spre N cu bazinul central al Oceanului Arctic, iar spre E cu Marea Kara.

Suprafaţa totală a Mării Barents este de 1,4 milioane de kilometri patrati, cu o adâncime medie a apei de 230m. Volumul de apă este de 322 000km3.Platoul continental este ingustat,doar nordul arhipelagului Lofoten are latimea de aproximativ 30 km.

La aproximativ 17 ° E raftul se întoarce spre nord, şi urmează aproximativ aceasta longitudine pana la Svalbard.In vestul pantei continentale adancimea apei este cuprinsa intre 2000m si 3000m. Adâncimea de pe platoul continental norvegian variază între 200 şi 500m, cu excepţia zonei de sud-est de Svalbard, caz în care adâncimea este mai mică de 100m.

Pe raftul rus adâncimea apei este în medie între 200m şi 300m, scăzând la 100 m la nord de Capul Kanin şi la vest de arhipelagului Novaia Zemlia. În Marea Pechora adâncimea apei scade spre est şi atinge o adâncime minimă a apei de aproximativ 20m în partea de est.

B. FACTORII MECANICI (Regimul vanturilor, furtunilor, valurilor, curentilor, mareelor cu implicatii directe asupra navigaţiei) .Principalele forme de relief baric în bazinul mării/golfului cu implicaţii aferente asupra circulatiei atmosferice şi implicit navigatiei

Regimul vanturilor

Condiţiile meteorologice în Marea Barents sunt dominate de cicloane care se formeaza in Atlanticul de Nord şi care se muta în Marea Barents. În general, vânturile de iarna sunt din sud-vest, cu excepţia vinturilor din apropierea coastei Norvegiei care bat din directia nord-est.Efectul brizei marii se diminueaza la aproximativ 20-50 km fata de tarm.

Pe timpul verii panta de presiune este mai scazuta iar directia vantului este distribuita pe axele principale de-a lungul SV-NE in marea Barents.Presiunea scazuta care apare peste nordul Scandinaviei pe timpul verii duce la apariţia mai frecventă a vinturilor de est.

Distributia vinturilor este prezentata mai jos. Fruholmen, situat în apropiere de continent, se caracterizează prin vânturi de drenaj din fiorduri. Vânturile de drenaj sunt cele mai frecvente în timpul iernii şi dispar rapid departe de coasta.

Frecventa furtunilor puternice la Fruholmen este de obicei insotita de efectul de “colt” care se produce datorita topografiei continentului.

Preview document

Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 1
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 2
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 3
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 4
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 5
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 6
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 7
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 8
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 9
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 10
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 11
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 12
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 13
Meteorologie și oceanografie - Marea Barents - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Meteorologie si Oceanografie - Marea Barents.doc

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?