Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3281
Mărime: 24.12KB (arhivat)
Publicat de: Mihai V.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Descrierea sistemului

Sistemul de automatizare a afişajului GCA-2000 (Ground Controll Aproach) (DAS-Display Automation System) asigură controlul interactiv pentru radarul de control aerian al traficului GCA-2000. Acesta constă din trei calculatoare personale şi monitoare conectate la radar prin fibre optice.

Destinatie: Sistemul de dirijare la aterizare GCA-2000 este destinat pentru descoperirea,urmarirea si conducerea aeronavelor in zona de responsabilitate a subunitatii,esalonarea acestora pentru aterizare,precum si aducerea lor la aterizare.

Descrierea programului DAS

Programul DAS constă dintr-un număr de procese care acţionează împreună pentru a asigura un mediu funcţional sigur al DAS. Principalele procese implicate sunt următoarele:

CMC – Procesul controler mod central (CMC-Central Mode Controller) asigură coordonarea între diferite procese ale sistemului în cadrul DAS. Un exemplu de astfel de activitate este controlul planurilor de zbor în cadrul DAS.

OLDB – Procesul bază de date online (OLDB-On-line Database) asigură stocarea datelor de zbor şi a altor informaţii operaţionale necesare.

TA – Procesul traiectorii (TA-Track) iniţiază, menţine şi anulează traiectoriile pe baza datelor despre ţinte primite de la radar. Acest proces de asemenea asociază datele despre traiectorii cu planurile de zbor.

SM – Procesul manager de securitate (SM-safety Manager) procesează semnalele de avertizare şi de alertă pentru alertele de conflict (CA-Conflict Alerts), alertele mod Cintrus (MCI-Mode C Intruder) şi alertele de avertizare la altitudinea minimă de siguranţă (MSAW-Minimum Safe Altitude Warning).

RMUX – Multiplexorul radar (RMUX-Radar Multiplexer) transformă datele radar brute în mesaje radar complete pentru prelucrare în diferite procese.

GDP – Procesorul afişajului grafic (GDP-Graphical Display Processor) este interfaţa vizuală a operatorului cu radarul. Acesta prezintă ţinta, traiectoria şi alte informaţii pe ecranul de afişaj.

Procesele programului, menţionate anterior, acţionează împreună într-un mediu de reţea în GCA-2000.

GHIDUL CONTROLERULUI PAR

AFIŞAJUL CONTROLULUI APROPIERII PAR ŞI ECHIPAMENTELE AUXILIARE

Sistemul de afişaj PAR (Precission Aproach Radar) Az/El (Azimuth/Ellevation).

Siatemul de automatizare a afişajului (DAS) PAR al radarului GCA-2000 este un sistem de afişaj total digital, color, pentru Az/El. Spre deosebire de vechile unităţi indicatoare convenţionale de afişaj PAR care foloseau monitoare monocrome cu baleiaj aleatoriu “stroker”, DAS PAR al radarului GCA-2000, este un afişaj color modern cu scanare în rastru care foloseşte tehnologie de procesor Pentium. În loc de afişajul video analogic cu întunecare şi atenuare, DAS este un sistem total digital care oferă simbologie grafică color şivideo sintetic afişate ca zone umplute care sunt produse din mesajele digitale primite de la radar. Afişajul în format “Az-El” prezintă următoarele informaţii:

• Poziţia, identitatea, viteza şi decalajul faţă de panta de aterizare şi linia de centru dorită.

• Informaţiile despre vreme care arată locaţia şi intensitatea (reflectivitatea) celulelor.

• Informaţiile despre obstacole care arată locaţia dealurilor şi a turnurilor.

• Datele introduse de controler, procesarea specială îmbunătăţită a aparatelor de zbor mici sau mari.

Controlerul are acces imediat la controale şi informaţiile de stare prin intermediul unei zone de meniu /stare dedicat adiacent la zona de afişare Az/El.

Sistemul de afişare PAR al radarului GCA-2000 funcţionează într-o zonă de lucru a controlerului iluminată normal. Acest nou proiect elimină nevoia de un mediu semi-iluminat care era necesar pentru vechile afişaje “stroker”. Informaţiile se afişează folosindu-se un ecran de monitor fără sclipiri comercial producţie de serie (COTS) de 21 inch. Această facilitate este o perfecţionare importantă a vechiului stil de afişaje PAR “ştergător de parbriz”cu un baleiaj video strălucitor “flash” pentru radarul cu scanare în azimut sau elevaţie. Controlerii erau obosiţi de acest vechi afişaj video cu baleiaj deoarece poziţiile aparatului de zbor trebuiau să fie citite din imaginile persistente întunecate care se estompau rapid. Afişajul digital asigură un afişaj “BRITE” care nu se estompează pentru reprezentarea grafică a aparatului de zbor. Un singur indicator lăţime – înălţime “ochi de bou” care asigură controlerului perspectiva pilotului la apropiere folosind o

fereastră combinată de date de azimut şi elevaţie care prezintă viteza faţă de sol, distanţa până la atingerea pistei şi distanţa deviaţiei de la traiectorie şi panta de aterizare.

Preview document

Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000 - Pagina 1
Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000 - Pagina 2
Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000 - Pagina 3
Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000 - Pagina 4
Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000 - Pagina 5
Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000 - Pagina 6
Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000 - Pagina 7
Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000 - Pagina 8
Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000 - Pagina 9
Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000 - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Sistemul de Dirijare la Aterizare GCA-2000.doc

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?