Premisele de azi și prioritățile de mâine în cultura toplițeană

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Artă
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 3718
Mărime: 24.13KB (arhivat)
Publicat de: Biblio Toplita
Puncte necesare: 4
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lacatusu Ioan

Extras din referat

Până urmă cu aproape trei ani se puteau vedea în centrul municipiului Toplița o clădire impunătoare dar tototdată sinistră prin impresia de părăsire pe care o lăsa. În acest loc urma să se dezvolte pe nucleul administrației locală o serie de proiecte marcante pentru comunitatea toplițeană.

Pe terenul nesigur și secetos al unei economii de criză într-o continuă criză, toplițenilor s-a deschis o ușă înspre o lume care avea ca prim scop acela de a inspira, a oferi curaj, recreere și motivație pentru viitor. Este vorba de o instituție care a pus în joc importante sume în slujba artei. Casa de Cultură a Municipiului Toplița a fost de la început, din grija administrației locale cu totul și cu totul îndreptată înspre nevoile reale ale populației din această zonă. Experiența a dovedit că faptul că nu poți să vii cu programe culturale de care oamenii din comunitatea ta să nu fie interesați sau să propui activități culturale care să nu răspundă unor nevoi reale pe care cetățenii le au.

Sunt multe lucrurile despre care ar trebui să vorbim când vine vorba de organizarea unui eveniment de asemenea natură încât să reușească să adune mai mulți oameni la un loc și de a stârni arderea cea mai de preț dată oamenilor din vremurile lui Prometeu.

Perioada la care ne vom referi în acest excurs începe din anul 2010, odată cu definitivarea mutării instituțiilor locale de cultură în noua lor casă, una care le face mare cinste.

Trebuie să luăm în considerare faptul că activitatea culturală din municipiul Toplița nu a putut să se laude, pentru o perioadă de mai mult de 10 ani, de beneficiile pe care le poate aduce o astfel de instituție de cultură.

Astfel, pentru mulți din locuitorii Topliței, pe fondul dezvoltării programelor mass-media și internetului ceea ce s-a întâmplat la nivelul acestor instituții: conferințe, prezentări, concerte sau spectacole de teatru ne apar pur și simplu o aventură. Ceea ce ne dorim este ca acestea să fie resimțite ca o necesitate. Nu ne vom pierde niciodată încrederea că omul va avea și va crede întotdeauna în valorile eterne, astfel că și factorii care le mențin în viață sunt categoriile care definesc și cultura: frumosul, adevărul, etica etc.

Dacă este să luăm în considerare cel mai puternic aliat, perspectiva pe care ne-o oferă marketingul și legile lui aplicabile, trebuie să fim de acord și asupra faptului că, în societatea de consum, la fel de bine ca și în jungla cu fiare, lucrurile apar astfel: trebuie să convingem cât mai mulți oameni, cât mai mulți utilizatori de bibliotecă, cât mai mult public sau cât mai mulți spectatori pentru a ne îndeplini targhetul. Este oricum am spune-o un lucru de reper și care da măsura potrivită pentru evaluările noastre.

De multe ori m-am întrebat de ce stau liniștiți mulți din liderii care au decizia cea mai importantă. Această liniște se traduce însă prin multă experiență și prin multă capacitate de înțelegere a fenomenului social, a fenomenului cultural ca proiecție și ca implementare.

Preview document

Premisele de azi și prioritățile de mâine în cultura toplițeană - Pagina 1
Premisele de azi și prioritățile de mâine în cultura toplițeană - Pagina 2
Premisele de azi și prioritățile de mâine în cultura toplițeană - Pagina 3
Premisele de azi și prioritățile de mâine în cultura toplițeană - Pagina 4
Premisele de azi și prioritățile de mâine în cultura toplițeană - Pagina 5
Premisele de azi și prioritățile de mâine în cultura toplițeană - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Premisele de azi si prioritatile de maine in cultura topliteana.docx

Ai nevoie de altceva?