Asigurări pe locuință

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 4150
Mărime: 28.54KB (arhivat)
Puncte necesare: 5

Extras din referat

CAPITOLUL 1

Prezentarea organizaţiei

1.1 Scurt istoric. Înfiinţare

Fondat în anul 1890, Allianz este astăzi unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume. În anul 2004, la nivel consolidat, Grupul a realizat venituri totale de 96,9 miliarde euro.

Marca Allianz este reprezentată în peste 70 de ţări ale lumii, reţeaua de entităţi economice care formează Allianz Group ridicându-se la circa 700 de companii-membre. Cele aproximativ 174.000 de persoane care lucreaza în cadrul Allianz Group oferă servicii financiare integrate, la standarde internaţionale, unui număr de peste 60 de milioane de clienţi de pe întregul mapamond.

Allianz-Ţiriac Asigurări beneficiază astăzi de un statut privilegiat în rândul celor mai importante companii de asigurări din România. Dezvoltată pe platforma Asigurări „Ion Ţiriac” (ASIT), societatea îmbină experienţa şi profesionalismul angajaţilor săi cu know-how-ul, puterea financiară şi renumele Grupului Allianz.

Bazele fundaţiei actualei afaceri Allianz-Ţiriac Asigurări au fost puse în anul 1994, odată cu înfiinţarea societăţii Asigurări „Ion Ţiriac” SA (ASIT). Pornind de la zero, compania s-a instalat rapid în fruntea ierarhiei operatorilor privaţi de asigurări. Creşterea accelerată a volumului de afaceri derulate a ajutat ASIT să avanseze, în numai şase ani de existenţă, până pe poziţia secundă în topul celor mai importanţi asigurători locali.

Dezvoltarea infrastructurii companiei a fost realizată cvasiexclusiv prin autofinanţare, începând cu crearea şi diversificarea propriei oferte de produse şi terminând cu extinderea reţelei teritoriale.

Astăzi Allianz-Ţiriac Asigurări este compania numărul unu pe piaţa românească a asigurărilor, deţinând o cincime din piaţă, la nivel consolidat.

Succesul companiei Allianz-Ţiriac Asigurări este datorat echilibrului păstrat, în permanenţă, între ritmul de creştere, siguranţa financiară şi profitabilitate.

Diversificarea progresivă a gamei de produse în concordanţă cu nevoile clienţilor şi adaptarea lor la tendinţele cererii au reprezentat elemente de strategie ce au avut, de asemenea, o contribuţie importantă la accelerarea dezvoltării afacerilor Allianz-Ţiriac Asigurări.

În prezent portofoliul companiei are o structură echilibrată, incluzând practic toate tipurile de produse din gama asigurărilor generale – inclusiv obligatorii - respectiv de viaţă, capabile să acopere întreg spectrul de solicitări venite din partea clienţilor locali.

1.2 Conducerea şi personalul

De-a lungul întregii sale existenţe, Allianz-Ţiriac a reuşit să atragă şi să menţină în rândul angajaţilor săi cei mai buni specialişti în domeniul asigurărilor. Profesionalismul acestora, reputaţia pe care şi-au câştigat-o în timp reprezintă capitalul de încredere absolut necesar unei companii financiare de talia Allianz-Ţiriac Asigurări.

La sfârşitul anului 2007, numărul angajaţilor Allianz-Ţiriac depăşea 2.000 de persoane la nivelul întregii ţări. Obiectivele şi perspectivele de creştere ale companiei creează în permanenţă oportunităţi de dezvoltare a unor cariere de succes pe termen lung.

Allianz-Ţiriac operează, actualmente, în condiţii de maximă eficienţă, bazându-se pe una dintre cele mai extinse reţele de sucursale, agenţii şi reprezentanţe de pe piaţa asigurărilor din România. Numărul de unităţi teritoriale prin intermediul cărora Allianz-Ţiriac Asigurări îşi desfăşoară activitatea în ţară numără 171 de sedii, prezenţa companiei fiind consemnată în 148 de localităţi din România.

În ceea ce priveşte conducerea executivă a organizaţiei aceasta este constituită din Consiliul Director şi Comitetul Executiv, fiecare având un rol bine determinat în desfăşurarea activităţiilor organizaţiei.

Consiliu Director are rol de reprezentare legală a companiei fiind structura decizională responsabilă cu implementarea strategiei Allianz-Ţiriac Asigurări.

Membrii Consiliului Director deţin următoarele funcţii executive la nivelul societăţii:

CRISTIAN CONSTANTINESCU

Director general

ILEANA CUCOS Director executiv vânzări şi marketing

JOERG BIEBEL

Director executiv financiar

Comitetul Executiv este structura administrativă având rol decizional în ceea ce priveşte implementarea direcţiilor de dezvoltare a companiei. Acest comitet este format din:

CRISTIAN CONSTANTINESCU

Director general

ILEANA CUCOS Director executiv vânzări şi marketing

JOERG BIEBEL

Director executiv financiar

AUREL BADEA Director executiv asigurări generale

MASOUD NOORMOHAMADIAN Director executiv asigurări de viaţă

CRINU ANDANUT

Director executiv pensii

DANIELA GRIGORE

Director executiv daune

MARIUS BALICA Director executiv tehnologia informaţiei

1.3 Capitalul şi acţionariatul organizaţiei

Allianz-Ţiriac Asigurări face parte din Allianz Group, acţionarul majoritar al companiei fiind Allianz New Europe Holding GmbH. Valoarea actuală a capitalului social este de 66.638.505 lei. Numărul de acţiuni emise este de 127.905 titluri cu valoare nominală de 521 ron fiecare.

Preview document

Asigurări pe locuință - Pagina 1
Asigurări pe locuință - Pagina 2
Asigurări pe locuință - Pagina 3
Asigurări pe locuință - Pagina 4
Asigurări pe locuință - Pagina 5
Asigurări pe locuință - Pagina 6
Asigurări pe locuință - Pagina 7
Asigurări pe locuință - Pagina 8
Asigurări pe locuință - Pagina 9
Asigurări pe locuință - Pagina 10
Asigurări pe locuință - Pagina 11
Asigurări pe locuință - Pagina 12
Asigurări pe locuință - Pagina 13
Asigurări pe locuință - Pagina 14
Asigurări pe locuință - Pagina 15
Asigurări pe locuință - Pagina 16
Asigurări pe locuință - Pagina 17
Asigurări pe locuință - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Asigurari pe Locuinta.doc

Te-ar putea interesa și

Studiu de caz piața asigurărilor din România

ARGUMENT Decizia de a alege drept tema a lucrarii de diploma „Studiu de caz: piata asigurarilor din Romania” nu a fost luata din dorinta de a...

Asigurările de bunuri, persoane și răspundere civilă

NECESITATEA SI CONTINUTUL ASIGURARILOR Inca din cele mai vechi timpuri, agentii economici au cautat sa descopere si sa aplice diverse mijloace de...

Analiza asigurărilor de locuințe în România - prezent și perspective

Introducere Lucrarea de faţă îşi propune să prezinte principalele aspecte teoretice şi practice în legătură cu necesitatea şi formele protecţiei...

Piața asigurărilor non-viață în România

CAPITOLUL I. CARACTERISTICI ALE PIEȚEI ASIGURĂRILOR 1.1. Trăsăturile generale ale piețelor de asigurări și reasigurări Operațiile de asigurare,...

Practică Omniasig

1. Organizare şi funcţionare SA OMNIASIG se înfiinţează în anul 1995. În 2001 Se înfiinţează BCR ASIGURARI, iar în anul 2005 WIENER STAEDISTCHE...

Yorkshire Bank - monografie completă

Yorkshire Bank Banca din Marea Britanie Cap.1. Scurt istoric al bancii 1.1. Tipul si organizarea bancii Yorkshire Bank, parte a grupului...

Asigurări facultative ale locuințelor persoanelor fizice

CAPITOLUL 1 ASIGURĂRI FACULTATIVE PRIVIND LOCUINȚELE PERSOANELOR FIZICE Asigurările au apărut din nevoia de apărare a oamenilor și a averilor...

Asigurări de locuințe

INTRODUCERE Asigurarea de locuinte este considerata cea mai importanta asigurare pe care o putem incheia pe tot parcursul vietii. Importanta ei...

Ai nevoie de altceva?