Campanie Nu vad, nu aud, nu vorbesc

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1845
Mărime: 29.15KB (arhivat)
Publicat de: Robert Staicu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana barbu
anul III, semestrul I, pentru Crearea de imagine in publicitate. (Universitatea de Vest, Timisoara)

Extras din referat

Introducere

Testarea produselor cosmetice pe animale nu este ceva nou si din pacate cele mai mari branduri din industria cosmetica au ales sa recurga la aceste metode. Testarea substantelor din produsele cosmetice pe animale poate produce intoxicatii, iritatii ale pielii si ochilor sau chiar mutatii. Desi aceste teste sunt interzise in tari precum Belgia sau Anglia, ele inca se practica in SUA si in multe alte tari. Uniunea Europeana a hotarat interzicerea acestor teste in majoritatea tarilor membre, incepand cu anul 2009 , insa Franta, tara de origine a celei mai mari firme producatoare de cosmetice – L’Oreal, a protestat impotriva aceste hotarari si a propus chiar anularea ei.

Foarte multe animale sunt folosite in cercetarile stiintifice si medicale. In aceste experimente sunt folosite, adesea, metode crude de testare. Experimentele pe animale sunt atat crude cat si inutile, iar oamenii nu au nici un drept in a supune niste animale nevinovate la o asemenea tortura. Chiar unii oameni de stiinta sunt de parere ca medicamentele nu ar trebui sa fie testate pe animle, in primul rand pentru ca organismul acestora este diferit de al oamenilor si reactioneaza diferit la substantele chimice. Rezultatele obtinute in urma unor teste pe animale nu sunt de incredere.

In Europa, mai mult de 12 milioane de animale sunt folosite in fiecare an pentru experimente. Diferite animale precum iepurii (rozatoare), cainii, pisicile si maimultele sunt folosite in experimente ce le cauzeaza leziuni si un grav disconfort psihic.

Scopul campaniei

-Constientizarea opiniei publice asupra faptului ca testele pe animale sunt o practica barbara si inumana pentru ca durerea e la fel, indiferent daca e resimtita de om sau animal.

Publicul tinta

-Populatia generala

Mesajul

- Orice animal are dreptul la respect!

-Mesajul se adreseaza laturii emotionale a publicului, indemnand la reflectie, intelegere si luarea unei decizii impotriva testelor pe animale si impotriva marcilor care folosesc testarea pe animale a produselor lor.

Obiective

Primele doua obiective propuse în cadrul campaniei sunt următoarele:

1.Revizuirea fără întârziere a directivei 86/609/CEE pentru a proteja mai eficient animalele folosite în activităţile de cercetare şi testare şi pentru a implementa o strategie pan-europeană de atingere a scopului final de înlocuire a testelor pe animale cu tehnici moderne, umane.

2. Schimbarea mentalitatilor si realizarea primilor pasi spre oprirea testelor pe animale

Canale de comunicare

Pentru o campanie completă vom folosi un mix de comunicare ce va cuprinde:

-Evenimente specifice

-Presa (scrisă, TV şi radio)

-spoturi video (se vor difuza diferite spoturi pe toate posturile TV centrale si locale, prin intermediul structurilor teritoriale ale ANA)

-afise de campanie – 3.500 exemplare (ca si în cazul spotului, vom avea o difuzare nationala de mai multe tipuri de afise, in functie de tirajul care va fi asigurat)

-Internet

Descrierea paşilor

Pregatire

- Realizarea unei cercetări in legatura cu aplicarea testelor pe animale si marcile care recurg la aceste procedee.

- Stabilirea strategiei de comunicare şi pregatirea acesteia (time-line, buget, grafică, furnizori, resurselor umane, autorizaţii, parteneri, media-plan…)

Implementare

- Difuzarea spoturilor pe posturile de radio si TV in regim de campanie sociala (gratuit, cu acordul CNA)

Ideea spotului:

Scenariul presupune urmărirea unei galerii de fotografii, în care se prezinta in paralel doua povesti de o parte si de alta a ecranului. In partea stanga a ecranului vedem povestea unui iepuras care este luat acasa de catre un copil. In parte dreapta a ecranului un alt iepuras, este scos dintr-o masina, intr-o cusca, persoana intra intr-o cladire mare. Copilul il ingrijeste pe iepuras si il duce la veterinar. Avem in paralel imagini cum veterinarul ii face o injectie iepurasului si cum un om in halat alb il injecteaza pe celalalt iepuras cu o substanta. O alta imagine prezinta cum copilul adoarme langa iepurasul lui. In cealalta imagine o persoana scoate un iepuras din cusca, mort si il arunca intr-un loc unde sunt mai multi iepuri morti.

- Afisele de campanie vor fi pozitionate in locuri frecventate (la intrarea in institutii, metrou, autobuze, lifturi, restaurante, biblioteci, camine studentesti etc)

- Interviuri acordate in presa de beneficiari, de specialistii si SPCA si de alti specialisti care doresc sa comenteze campania.

Preview document

Campanie Nu vad, nu aud, nu vorbesc - Pagina 1
Campanie Nu vad, nu aud, nu vorbesc - Pagina 2
Campanie Nu vad, nu aud, nu vorbesc - Pagina 3
Campanie Nu vad, nu aud, nu vorbesc - Pagina 4
Campanie Nu vad, nu aud, nu vorbesc - Pagina 5
Campanie Nu vad, nu aud, nu vorbesc - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Campanie Nu vad, nu aud, nu vorbesc.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul Manipulării în Campaniile Electorale

Aristotel definea politica drept „arta guvernării omului”. Unul din fenomenele secolului al XX-lea care a făcut posibilă acestă guvernare îl...

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Publicitate comercială pentru băuturile nealcoolice Pepsi-Cola

Introducere: In primul capitol este vorba despre aspectele teoretice ale publicitatii comerciale, unde am prezentat o scurta istorie publicitatii,...

Comunicare publicitară - ciocolată cu piper

Ciocolată cu piper: Compania Cadbury este o societate care produce dulciuri și băuturi, având sediul central în Marea Britanie și întinzându-și...

Patologii și terapii comunicaționale

Comunicarea umana. Formele comunicarii. Influenta sociala, persuasiune si manipulare În sens larg, comunicarea umana poate fi definita drept...

Literatura româna în perioada 1900-1945

Octavian Goga (1881-1938) După momentul Coşbuc, de la sfîrşitul sec. al XIX-lea, în Tranasilvania, urmează momentul Goga, care prin volumul din...

Ai nevoie de altceva?