Conflictele din Afganistan din perspectiva mass-mediei

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 20 în total
Mărime: 149.06KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Afganistanul este o ţară lipsită de acces direct la Oceanul Planetar si are un relief predominant muntos, atingându-se altitudini de peste 6.700 metri in cadrul masivelor si lanturilor sistemului muntos Hindu Kush.

Afganistanul se află astăzi intr-un moment de răscruce. Eforturile comunitătii internationale de stabilizare si reconstructie a unei societati desfigurate de decenii de conflict au aspectul unei misiuni aproape imposibile. Desi in ultimii 7 ani progresul făcut este evident, totusi tarele trecutului ameninta prezentul si viitorul Afganistanului. Absenta unui stat si a unor institutii autentice, inexistenta unei economii functionale, primitivismul infrastructurii, revenirea talibanilor - toate acestea amenintă efortul comunitătii internationale de a transforma pentru prima dată Afganistanul intr-o democraţie de succes.

Afganistanul se învecinează cu Pakistanul, Iranul, Turkmenistanul, Kazahstanul si Tadjikistanul.

A avut relatii tensionate cu vecinii, din cauza valurilor de refugiati care au trecut granita de teama conflictelor mereu prezente în Afganistan sau a exportului de terorism practicat de Al-Qaeda.

Are o populatie multietnică formată din pastuni, tadjici, uzbeci si hazari, între care au existat întotdeauna tensiuni.

Cele 31 de milioane de locuitori sunt în majoritate musulmani. Grupul pastunilor a dominat pe întregul parcurs al istoriei celelalte etnii.

Pină in 1973, Afganistanul a fost regat. In acel an, un nou guvern, condus de Mohammad Daud, a ajuns la putere si l-a exilat pe rege. 

La sfârsitul lui 1977, Afganistanul si URSS au inceput să aibă relatii incordate după ce Daud i-a acuzat pe sovietici că se amestecă in treburile interne ale statului. In aprilie 1978, Daud a fost rasturnat de la putere de Nur Taraki, un lider care voia să introducă socialismul intr-o tară islamică.

Era foarte greu să explici unei populatii islamice ca femeia era egală cu bărbatul, dar si imposibil să le demonstrezi unor oameni, care ştiau că Allah stabilise cine sint săracii şi bogaţii societătii, că trebuiau să devină cu totii egali din punctul de vedre al proprietatii. In consecinţă, opozitia internă faţă de aceste reforme a crescut mult in perioada 1978-1979. Afirmând că aceste reforme ameninţă cultura si traditia islamica, un trib afgan, autointitulat Mujahedin (luptatori in numele lui Allah), au atacat obiective militare si civile ale guvernului in ţară. Afganistanul intra, astfel, in plin razboi civil. 

Conținut arhivă zip

  • Conflictele din Afganistan din Perspectiva Mass-Mediei.ppt

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?