Metode și strategii de relații publice - Fundația Calea Victoriei

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1621
Mărime: 21.91KB (arhivat)
Publicat de: Teodor Stancu
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA BUCUREŞTI Facultatea de Litere

Extras din referat

Consumul cultural în rândul tinerilor este din ce in ce mai scăzut. Conform Barometrului Cultural (Centrul de Studii şi Cercetări în Domeniul Culturii), 12.6% din tineri au un capital cultural 0, iar 10.8% sunt la nivelul 1 din 10. Un studiu realizat de către Gallup şi ANSIT arată că 80% dintre tineri nu au o viată culturală, participând în medie mai rar de o dată pe lună la activităţi culturale, 70% nu merg niciodată la cinematograf, teatru, operă sau muzeu, iar 30% nu citesc niciodată.

(Radu Herjeu - Societatea pentru Cultură, Oameni şi Prietenie)

I. Situaţia care a generat nevoia unui program de relaţii publice

Clientul

Fundaţia Calea Victoriei este o organizaţie prezentă în domeniul

cultural-educaţional românesc din anul 2007.

Caracteristici semnificative

Spre deosebire de educaţia tradiţională, care se concentrează pe colectarea de informaţii, fără a avea ca rezultat un sistem articulat de gândire sau o cultură generală solidă, cursurile fundaţiei pun un accent deosebit asupra creativităţii şi asupra dialogului deschis dintre profesor şi cursant. Atelierele se adresează persoanelor care îşi caută vocaţia, vor să îşi dezvolte o pasiune, un talent, sau vor să îşi completeze cultura generală cu ajutorul unor lectori deschişi. Atelierele propun o abordare interactivă, creativă şi nonconformistă.

Problema clientului

Deşi cursurile şi atelierele fundaţiei sunt susţinute de personalitaţi ale vieţii culturale, lectori universitari, cercetători sau artişti din diverse domenii, care prezintă subiectele propuse în mod unic, original, carismatic şi în dialog cu cursantii, iar proiectele se bucură de suportul unor parteneri puternici precum Cărtureşti, Radio RFI, Radio România Cultural, Editura Nemira, Şapte Seri etc., activitatea Fundaţiei Calea Victoriei nu este îndeajuns de cunoscută. Aşadar, problema organizaţiei o constituie lipsa de vizibilitate pe segmentul de public vizat. Publicul ţintă al acestei campanii este constituit de către adolescenţi, adică sectorul cu vârstă cuprins între 15 şi19 ani.

Date despre consumator

În cei 2 ani de activitate, Calea Victoriei s-a adresat atât adolescenţilor, cât şi tinerilor şi adulţilor interesaţi de domeniile umaniste, publicul său fiind unul vast, constituit din persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 40 de ani, interesate de cultură şi educaţie non-formală.

Istoricul comunicaţional

Din anul 2007 până în prezent, fundaţia a realizat proiecte precum:

- „Cum am trăit secolul XX” – Atelier de istorie, Neagu Djuvara (2008)

- Atelier „Ocolul Pamantului in zilele noastre”, Uca Marinescu (2008)

- „Bufniţa din dărâmături. Insomnii teologice în România post-comunistă”, de Mihail Neamţu – volum lansat în parteneriat cu Librăria Cărtureşti (2008)

- „Şcoala de la Buneşti” – ridicarea unei clădiri (de către înşişi membrii şi studenţii fundaţiei) în care Calea Victoriei să îşi desfăşoare cursurile şi taberele pe timpul verii (proiect început în iulie 2008)

- „Îmblânzirea cărţilor” – campanie lansată în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti (2009).

Preview document

Metode și strategii de relații publice - Fundația Calea Victoriei - Pagina 1
Metode și strategii de relații publice - Fundația Calea Victoriei - Pagina 2
Metode și strategii de relații publice - Fundația Calea Victoriei - Pagina 3
Metode și strategii de relații publice - Fundația Calea Victoriei - Pagina 4
Metode și strategii de relații publice - Fundația Calea Victoriei - Pagina 5
Metode și strategii de relații publice - Fundația Calea Victoriei - Pagina 6
Metode și strategii de relații publice - Fundația Calea Victoriei - Pagina 7
Metode și strategii de relații publice - Fundația Calea Victoriei - Pagina 8
Metode și strategii de relații publice - Fundația Calea Victoriei - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Metode si Strategii de Relatii Publice - Fundatia Calea Victoriei.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?