Accidente Ecologice pe Teritoriul României în Anul 2012

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1447
Mărime: 838.04KB (arhivat)
Publicat de: Irina Văduva
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lavinia Tofan

Extras din referat

Accident ecologic pe Bârzava, mii de pești morți- 3 noiembrie 2012

Totul s-a datorat faptului că proprietarul ceh al barajului de acumulare Gozna, a decis să îl goleasca pentru a face unele reparații. Din păcate, acest lucru s-a facut haotic fără a fi anunțate autoritățile, nici măcar pădurarul zonal responsabil cu fondul piscicol nu a știut acest lucru.

Apa a scăzut așa de mult încat pe fundul lacului a rămas doar un namol rascolit de miile de pești în căutare de o gură de apă limpede. Fiindcă turbiditatea apei a fost așa de mare încât practic se poate vorbi de nămol, miile de pești de toate speciile și dimensiunile, au murit asfixiați.

Chiar daca era mort de cateva ore, pestele nu reprezinta nici un pericol fiindca el a murit asfixiat – nu din cauza vreo unei substante toxice.

Termocentrala pe cărbune de la Halanga

Termocentrala de la Halanga poluează printr-un nor imens ce cenușă și zgură rezultate de la producerea aburului tehnologic și energie electrică pentru Combinatul de Apă grea, dar și agent termic pentru municipiul Drobeta Turnu Severin.

Pe data de 22 sempembrie 2012, această poluare a fost simțită foarte puternic de locuitorii a 5 localități învecinate a căror sănătate este în pericol, norul de praf dăunând foarte mult și culturilor agricole.

Cu toate că nu se conformează cerințelor privind protecția mediului, centrala funcționează, fiind însă necesară o instalație de evacuare în șlam dens a zgurii și cenușii pentru a remedia această problemă.

Potrivit RAAN, spulberarea cenusii din depozit va putea fi eliminata dupa circa 1,5-2 ani de la punerea in functiune a instalatiei, perioada necesara pentru acoperirea completa a suprafetei depozitului de circa 150 de hectare cu zgura si cenusa in slam dens.

Scurgeri de produse petroliere în râul Barcău

OMW Petrom a fost amendată de Garda de Mediu întrucât, din cauza unor defecțiuni la stația de epurare a apelor uzate de la Suplac, apa taului Barcău a fost contaminată cu produse petroliere.

La analizele de laborator s-au constatat depășiri ale concentrațiilor maxime de substanțe poluante în apele epurate și evacuate în râu, la indicatori precum: materiale în suspensie, cloruri, amoniac, fosfor total, fenoli, substanțe extractibile și azot total.

Aceste scurgeri au dăunat ecosistemului acvatic, murind mai multe specii de plante și animale.

Pe langa amenda contraventională, deja achitată de reprezentantii OMV Petrom, comisarii Garzii de Mediu au obligat societatea si sa remedieze defectiunile de la Statia de epurare a apelor industriale din Suplacu de Barcau, astfel incat sa nu se mai produca scurgeri de ape contaminate in albia raului.

Poluare cu ape de mină, pe un afluent al râului Arieș

Din cauza ploilor abundente înregistrate în zona Munților Apuseni în luna iunie a anului trecut, din mai multe guri de mină, aflate în proprietatea Întreprinderii de Prospecții și Exploatare Geologică Cluj, s-au revărsat în Valea Muscanilor ape de culoare roșiatică.

Aceste ape conțin suspensii și săruri solubile, cum ar fi: fier, mangan, magneziu, uraniu, arsen, vanadiu, sulfați, azotați și cloruri, substanțe dăunătoare pentru sănătatea umană și ecosistemele acvatice.

Preview document

Accidente Ecologice pe Teritoriul României în Anul 2012 - Pagina 1
Accidente Ecologice pe Teritoriul României în Anul 2012 - Pagina 2
Accidente Ecologice pe Teritoriul României în Anul 2012 - Pagina 3
Accidente Ecologice pe Teritoriul României în Anul 2012 - Pagina 4
Accidente Ecologice pe Teritoriul României în Anul 2012 - Pagina 5
Accidente Ecologice pe Teritoriul României în Anul 2012 - Pagina 6
Accidente Ecologice pe Teritoriul României în Anul 2012 - Pagina 7
Accidente Ecologice pe Teritoriul României în Anul 2012 - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Accidente Ecologice pe Teritoriul Romaniei in Anul 2012.docx

Alții au mai descărcat și

Hazarde Naturale și Accidente Ecologice

I. Introducerea Hazardele naturale sunt manifestari extreme ale unor fenomene naturale, precum cutremurele, furtunile, inundatiile, secetele, care...

Tehnica Măsurării și Controlului Calității Mediului

INTRODUCERE Acest curs este destinat studenţilor anului IV al Facultăţii De Inginerie Managerială din Universitatea Eologică Bucureşti care au în...

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Accidentul ecologic de pe Siret

Moldova a fost zguduita de un accident ecologic cauzat de poluarea grava cu cianuri si amoniac a raurilor Somuzul Mare si Siret.Tone de peste mort,...

Legislația privind Protecția Mediului

PRINCIPALELE SUBSTANTE CU ACTIUNE NOCIVA ASUPRA MEDIULUI Sectiunea 1 Principalele substante cu actiune nociva asupra aerului 1.1. Cadrul...

Ai nevoie de altceva?