Afacere Verde - Compania Usitall

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1615
Mărime: 86.01KB (arhivat)
Publicat de: Eremia Iacob
Puncte necesare: 5
Academia de Studii Economice București

Cuprins

  1. Introducere.
  2. Desfasurarea afacerii companiei USITALL.
  3. Perspective și părere personală .
  4. Concluzii.
  5. Bibliografie.

Extras din referat

Introducere

Ca o companie suedeză, sustinuta de 50 de ani de experienţă şi de o echipă puternic dedicata, Usitall este situata in oraşul Linköping, al cincilea ca mărime din Suedia, fiind principalul centru pentru cercetarea şi producerea energiei electrice şi termice din deşeuri si reprezinta pentru municipiul, judeţul sau regiunea in care se situeaza, o cale rapidă şi sigură a transformarii deşeurilor-in-energie. Usitall oferă tratament ecologic a deşeurilor, precum şi de energie regenerabilă şi la preţuri competitive, investiţiile străine şi de oportunităţi de locuri de muncă.

Usitall este un dezvoltator independent specializat in pierderea de energie care lucrează la realizarea unor societăţi durabile şi eco-eficiente. Usitall face acest lucru prin utilizarea deşeurilor solide ca produse la nivel local, de combustibil regenerabil, în timp ce simultan produce energie termică la preţuri competitive.

Desfasurarea afacerii companiei USITALL

Usitall desfăşoară toate activităţile necesare de dezvoltare în condiţii de piaţă, de la iniţiere la un program operaţional in vederea pierderii de energie.

Aceasta porta numele fictiv de “Usitall –O cale rapida de dezvoltare”. Acest lucru asigură o cale rapidă şi bine stabilita a pierderii de energie în cazul în care Usitall desfăşoară cea mai mare parte a costurilor şi a riscurilor, care altfel ar fi suportate de către sectorul public.

Cum functineaza tehnologia aplicata ?

Deseul este ridicat prin deplasarea unei macarale de la groapa de deseuri in boiler.Aici incinerarea are loc la o temperatura minima de 850C in timp ce combustibilul aluneca treptat pe un gratar mare aflat in panta si in cotinua miscare. In boiler caldura este transferata la peretetii umpluti cu apa ai boilerului. Aceasta apa se transofrma in abur foarte incins care pune in miscare o turbina care la randul ei pune in miscare un generator care produce electricitate.Dupa ce aburul trece prin turbina coeficientul ramas de energie este utilizat intr-un condesator de caldura si apoi este distribuit ca apa fierbinte in reteaua de incalzire. Fumul parcurge drumul din boiler in sectiunea de curatire si in final gazele evacuate decontaminate care sunt in mare parte vapori de apa sunt eliberati prin cos. Cenusa de pe baza este luata pentru procesare si extractia de metal si cenusa plutitoare este tratat ca deseu periculos.

Preview document

Afacere Verde - Compania Usitall - Pagina 1
Afacere Verde - Compania Usitall - Pagina 2
Afacere Verde - Compania Usitall - Pagina 3
Afacere Verde - Compania Usitall - Pagina 4
Afacere Verde - Compania Usitall - Pagina 5
Afacere Verde - Compania Usitall - Pagina 6
Afacere Verde - Compania Usitall - Pagina 7
Afacere Verde - Compania Usitall - Pagina 8
Afacere Verde - Compania Usitall - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Afacere Verde - Compania Usitall.docx

Alții au mai descărcat și

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Ai nevoie de altceva?