Amplasarea optimă a unui depozit virtual

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2271
Mărime: 1.05MB (arhivat)
Publicat de: Maia Scarlat
Puncte necesare: 5

Extras din referat

I. IDENTIFICAREA PRODUSULUI DE DISTRIBUIT

Firma S.C. “ANDEAL” S.R.L a luat nastere in anul 1994 ca o firma specializata in distributia de bauturi alcoolice. In prezent, nivelul la care se desfasoara activitatea firmei S.C. “ANDEAL” S.R.L. si gradul de implicare al acesteia in activitati logistice este destul de ridicat, firma desfasurand activitati de aprovizionare desfacere si livrare.

Conform statisticilor piata bauturilor alcoolice s a confruntat cu o dezvoltare accelerate in ultimele decenii, cererea pentru produse de calitate fiind in continua crestere.

Marfurile oferite sunt reprezentate de gama bauturilor alcoolice, diverse sortimente de whiskey ale marcilor “Ballantine’s”, “Jack Daniel’s” si “Jim Beam”.

Caracteristile produselor care vor fi depozitate:

- sticlele de 0.70l. vor fi depozitate sub forma de baxuri a cate 8 bucati (fiecare sticla este ambalata in cutie de carton).

- sticlele de 1l. vor fi depozitate sub forma de baxuri a cate 6 bucati (fiecare sticla este ambalata in cutie de carton).

- sticlele de 1.5l. vor fi depozitate sub forma de baxuri a cate 4 bucati (fiecare sticla este ambalata in cutie de carton).

Baxurile sunt asezate in paleti in numar de 25, si sunt invelite in folie de plastic pentru protectia si mentinerea stabilitatii paletului.

1. Elemente de gabarit

Dimensiuni bax:

sticle de 0.70l.: lungime 40cm, latime 20cm si inaltime 27cm.

sticle de 1l.: lungime 30cm, latime 20cm si inaltime 32cm.

sticle de 1.5l.: lungime 25cm, latime 25cm si inaltime 37cm.

Dimensiuni palet:

sticle de 0.70l.: lungime 120cm, latime 60cm si inaltime 120cm. (4 randuri => 36 baxuri)

sticle de 1l.: lungime 90cm, latime 60cm si inaltime 110cm. (3 randuri => 27 baxuri)

sticle de 1.5l.: lungime 75cm, latime 75cm, inaltime 90cm (2 randuri => 18 baxuri)

2. Domeniul de utilizare al produselor

Depozitul de produse este folosit atat pentru nevoile proprii ce constau in aprovizionarea propriilor magazine de desfacere si puncte de vanzare de pe raza mun. Sibiu cat si pentru distributia lor spre alte firme care comercializeaza astfel de produse. De asemenea este intrebuintat si pentru persoanele fizice sau juridice care sunt interesate sa achizitioneze direct de la sediul depozitului.

Produsele distribuite fac parte din domeniul bauturilor alcoolice.

3. Potentiala piata de desfacere

Produsele stocate in depozit de catre firma de distributie sunt destinate livrarii catre comerciantii din domeniul bauturilor alcoolice localizati pe raza municipiului Sibiu.

4. Canale de distributie

Acestea sunt definite de succesiunea de procese prin care are loc intalnirea prestatorului cu consumatorul. Inseparabilitatea serviciilor face ca in cele mai multe situatii tipul de canal intalnit sa fie unul scurt (P-C), caz in toate fluxurile si activitatile incluse in distributie se desfasoara la locul de prestatie.

In situatia in care se apeleaza la intermediari, care pot prelua fie functia de prestatie, fie pe cea de vanzare, ne aflam in situatia unui canal mediu (P-I-C). De regula, intermediarul este un distribuitor de tipul agent (de vanzare sau cumparare), broker, comisionar ori chiar un “canal electronic” (de tipul Internet) cu care firma apare in relatii de vanzare-cumparare clasice.

In practica, unele produse si servicii financiar-bancare pot fi livrate prin mai multi intermediari. In acest caz avem de-a face cu un canal lung sau foarte lung (P-I-I-I-C) prin multiplicarea agentilor de vanzare.

In cazul nostru, vom utiliza unul din ultimele variante de canale de distributie, canal lung depozitul nostru avand rolul de angrosist.

Preview document

Amplasarea optimă a unui depozit virtual - Pagina 1
Amplasarea optimă a unui depozit virtual - Pagina 2
Amplasarea optimă a unui depozit virtual - Pagina 3
Amplasarea optimă a unui depozit virtual - Pagina 4
Amplasarea optimă a unui depozit virtual - Pagina 5
Amplasarea optimă a unui depozit virtual - Pagina 6
Amplasarea optimă a unui depozit virtual - Pagina 7
Amplasarea optimă a unui depozit virtual - Pagina 8
Amplasarea optimă a unui depozit virtual - Pagina 9
Amplasarea optimă a unui depozit virtual - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Amplasarea Optima a unui Depozit Virtual.docx

Ai nevoie de altceva?