Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1609
Mărime: 2.50MB (arhivat)
Publicat de: Maricica Petrache
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Kerbalek Iacob, Zgura Daniel

Extras din referat

Scurt istoric şi descriere narativă a activităţii întreprinderii

Lafarge se înfiinţează în decembrie 1999, prin fuzionarea şi integrarea mai multor societăţi şi îşi continuă dezvoltarea de-a lungul anilor 2000, 2001 şi 2002 astfel încât în 2003 Lafarge Agregate Betoane deţine 7 cariere, 6 balastiere, 4 staţii de betoane şi un depozit de agregate pe tot cuprinsul ţării.

Misiunea tuturor diviziilor sale (ciment, agregate şi betoane, gips sau materiale pentru acoperişuri) este de a oferi produse şi materiale inovatoare pentru a îmbunătăţi calitatea şi confortul vieţii oamenilor.

Operaţiunile din Romania ale Grupului Lafarge, lider mondial în domeniul materialelor de construcţii, sunt reprezentate de:

Lafarge Ciment SA – producţie şi comercializare cimenturi, lianti si filer calcar; 2 fabrici de ciment (Medgidia si Hogiz) şi o statie de măcinare (Targu Jiu);

Lafarge Agregate Betoane SA – producţie şi comercializare agregate şi betoane;

Lafarge Arcom Gips SA – producţie şi comercializare ipsos, sisteme şi accesorii pentru gips.

1.Sinteza rezultatelor analizei şi concluziilor; comentarii personale.

Costul iniţial al imobilizărilor corporale constă în preţul de achiziţie, incluzând taxele de import sau taxele de achiziţie nerecuperabile, cheltuielile de transport, manipulare, comisioane, taxele notariale, cheltuielile cu obţinerea de autorizaţii si alte cheltuieli nerecuperabile atribuibile direct imobilizării corporale si orice costuri direct atribuibile aducerii activului la locul şi în condiţiile de funcţionare.

În costul iniţial al unei imobilizări corporale pot fi incluse si costurile estimate iniţial cu demontarea şi mutarea acesteia la scoaterea din evidenţă, precum şi cu restaurarea amplasamentului pe care este poziţionată imobilizarea, atunci când aceste sume pot fi estimate credibil si societatea are o obligaţie legala de demontare, mutare a imobilizării corporale şi de refacere a amplasamentului. Costurile estimate cu demontarea şi mutarea imobilizării corporale, precum şi cele cu restaurarea amplasamentului, se recunosc in valoarea activului imobilizat, în corespondenţă cu un cont de provizioane.

Costul stocurilor cuprinde toate costurile aferente achiziţiei şi prelucrării, precum şi alte costuri suportate pentru a aduce stocurile în formă şi în locurile în care se găsesc. Produsele finite sunt evaluate la costul de producţie. Costul de producţie cuprinde cheltuielile directe aferente producţiei şi anume materiale directe, energie consumată în scopuri tehnologice, manopera directă şi alte cheltuieli directe de producţie, precum şi cota cheltuielilor indirecte de producţie alocată în mod raţional.

Preview document

Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane - Pagina 1
Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane - Pagina 2
Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane - Pagina 3
Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane - Pagina 4
Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane - Pagina 5
Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane - Pagina 6
Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane - Pagina 7
Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane - Pagina 8
Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane - Pagina 9
Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Costurilor Intreprinderii Lafarge - Agregate Betoane.doc

Ai nevoie de altceva?