Campanie de relații publice în situație de criză - Căile Ferate Române

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1806
Mărime: 577.75KB (arhivat)
Publicat de: Oliver Miron
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA”, IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR SPECIALIZAREA: ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ

Extras din referat

Căile Ferate din România au o istorie de mai bine de 125 de ani. De-a lungul acestora, calea ferată a fost un motor al progresului tehnic şi economic al societăţii. Începutul secolului al XIX-lea marchează naşterea căii ferate, adevărata aventură tehnică feroviară schimbând viaţa şi condiţiile existenţiale ale locuitorilor planetei.

Apariţia căii ferate a înlăturat un concurent: tracţiunea animalelor, nu după mult timp de la primul drum făcut de locomotiva cu abur.

Inevitabil căile ferate vor lupta din greu cu un concurent puternic: transportul auto, pentru a-şi menţine importanţa transportatorilor.

La 15 septembrie 1830, s-a deschis în Anglia prima cale ferată din lume, între Liverpool şi Manchester. La 27 octombrie 1831 linia a fost vizitată de tânărul bursier român Petrache Poenaru (fiind în acelaşi timp şi primul român care circula cu trenul), care, în raportul său oficial, spunea printre altele: "Am făcut această călătorie cu un nou mijloc de transport, care este una din minunile industriei secolului...douăzeci de trăsuri legate unele cu altele, încărcate cu 240 de persoane sunt trase deodată de o singură maşină cu aburi...".

Căile Ferate Române (CFR) este compania națională de transport feroviar a României. CFR administrează infrastructura, transportul de călători și marfă pe calea ferată din țară. Rețeaua este integrată semnificativ cu alte rețele feroviare europene, oferind servicii paneuropene de transport de pasageri și marfă. CFR, ca instituție, a fost fondată în 1880, după ce prima cale ferată pe teritoriul actual al României a fost deschisă în 1854.

Astăzi, aproximativ 12.000 de oameni circulă cu trenul peste tot in țară. Oamenii preferă să circule cu trenul decât să meargă cu propriile automobile deoarece ne oferă un cost mai scăzut, reduceri pentru studenți, bătrâni dar și o siguranță călătorilor, având in vedere multitudinea accidentelor rutiere de astăzi.

Datorită concedierilor masive și a scăderii salariilor realizate în ultima perioadă, angajații CFR au intrat în grevă generală în data de 10 ianuarie 2012, blocând traficul feroviar timp de 7 zile, anulând toate călătoriile. In acest fel, oamenii care circulau periodic cu trenul nu au putut beneficia de serviciile CFR și au pierdut increderea în aceste servicii ale CFR.

Pentru buna desfășurare a serviciilor CFR și a refacerii imaginii de după criză, totodată pentru câștigarea increderii publicului am organizat o campanie, urmată de o conferință de presă intitulată „ Noi oportunități pentru călătoria ta!” prin care am dorit să schimbăm comportamentul și opiniile oamenilor, atrăgând atenția asupra noilor beneficii pe care le aducem odata cu aceste schimbări.

Evenimentul va avea loc in data de 20 ianuarie 2012 la ora 12:00 in sala de conferințe a Palatului Parlamentului din București unde vom avea ca invitați directorul CFR, directorul economic CFR, ministrul transporturilor, jurnaliști, reprezentanți ai mass-media și televiziune. Evenimentul va avea loc în cadrul unei conferințe de presă.

Scopul urmărit este refacerea imaginii și recâștigarea încrederii publicului care beneficiază de serviciile CFR.

Preview document

Campanie de relații publice în situație de criză - Căile Ferate Române - Pagina 1
Campanie de relații publice în situație de criză - Căile Ferate Române - Pagina 2
Campanie de relații publice în situație de criză - Căile Ferate Române - Pagina 3
Campanie de relații publice în situație de criză - Căile Ferate Române - Pagina 4
Campanie de relații publice în situație de criză - Căile Ferate Române - Pagina 5
Campanie de relații publice în situație de criză - Căile Ferate Române - Pagina 6
Campanie de relații publice în situație de criză - Căile Ferate Române - Pagina 7
Campanie de relații publice în situație de criză - Căile Ferate Române - Pagina 8
Campanie de relații publice în situație de criză - Căile Ferate Române - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Relatii Publice in Situatie de Criza - Caile Ferate Romane.docx

Te-ar putea interesa și

Campanie anti-criză CFR

CAPITOLUL 1. NOŢIUNEA DE CRIZĂ 1.1. Definiţii date noţiunii de criză Crizele sunt fenomene complexe care pot afecta fie întreg ansamblu social,...

Ai nevoie de altceva?