Centrul Cultural Misionar Doxologia

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1351
Mărime: 414.94KB (arhivat)
Publicat de: Mugurel Miu
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Figura nr. 1 Poziţionarea culturii organizaţionale faţă de caracteristicile celor şase dimensiuni

Geert Hofstede (1996) ,este unul dintre cei mai autorizati cercetatori ai culturii nationale.Acesta considera ca in orice organizatie exista o legatura ,o civilizatie, corespunzand conceptului de cultura din antropologie, care include tipare de gandire ,simtire si actiune.

Orientarea spre proces este dominanta fata de orientarea spre rezultate.

Angajatii au parte de intelegerea conducerii la aparitia unor probleme personale , fiind ajutati si intelesi.

Se pune mare pret pe activitatea profesionala si experienta,pregatirea conteaza pentru acest domeniu de lucru.

Comunicarea in acest grup de angajati este mai putin binevoitoare , colectivismul existand in parti mici.

Legile sunt respectate punandu-se valoare orientarea normativa.

Istoric al Editurii Doxologia a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

Editura Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, continua activitatile marilor ierarhi carturari ai Moldovei, Varlaam, Dosoftei, Veniamin, caută să răspundă necesităţilor contemporane, aşa cum înaltele figuri eclesiastice amintite au căutat să o facă la vremea lor.

In anul 1992 editura primeste numele TRINITAS si sustine activitatea culturala si misionara a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei prin editarea de publicatii care sa cultive credinta si morala crestina.

Dupa alegerea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, denumirea Trinitas a fost solicitata de Patriarhia Romana.

Editura TRINITAS a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, schimbându-si numele in DOXOLOGIA,la 1 iulie 2010, dar continuand sa-si desfasoare activitatea in acelasi sediu, cu acelasi colectiv redactional si pastrandu-si, legal, dreptul de a republica toate titlurile aparute sub sigla Trinitas. Fara a se angaja in concurenta care exista pe piata informationala de azi.

Editura DOXOLOGIA se afirma ca o voce distincta în mass-media româneasca tocmai prin fidelitatea fata de mesajul Evangheliei, transmis în continuitatea neintrerupta a Sfintei Traditii, din dorinta de a induhovnici comunicarea mediatica.

,,Candela Moldovei” si ,,Teologie si Viata” sunt cele două periodice editate la Editura Doxologia. Primul este buletinul oficial al Arhiepiscopiei Iasilor, iar cel de-al doilea este o revistă semestrială ,,de gandire si spiritualitate” – cum este înscris pe frontispiciul ei.

Colaboratorii constanti ai periodicelor sunt profesori la Facultatea de Teologie Ortodoxa ,,Dumitru Staniloae” din Iasi sau la alte facultati de teologie din tara, personalitati ale teologiei si culturii europene, profesori universitari din strainatate, dar si doctoranzi sau masteranzi.

Deschiderea editurii spre problemele societatii contemporane, spre dialogul constructiv cu interioritatea persoanelor, cu sferele culturii si ale vietii sociale se poate constata prin simpla prezentare a titlurilor lucrarilor noastre.

O atentie deosebita se acorda lucrarilor academice (stiintifice, universitare), manualelor pentru studenti, cartilor de cult si de invatatura crestin-ortodoxa, celor de evlavie si zidire sufleteasca, literaturii religioase pentru copii şi tineret. Nu sunt insa neglijate monografiile, albumele de arta si pliantele de prezentare. Astfel, intre zidurile uneia din cele mai frumoase manastiri din Iasi – manastirea Golia – vad lumina tiparului carti, antologii stiintifice, volume colective academice, albume si brosuri diverse dar care contribuie la implinirea aceluiaşi ideal – slujirea prin cultura a Bisericii lui Hristos.

Tematica revistei consta in teologie, cultura, arta creştina, istorie si civilizatie romaneasca. Revista promoveaza impletirea dintre teologie si cultura si un raspuns crestin la provocaările societatii actuale.

Sunt promovate valorile Ortodoxiei si sprijina activitatea cultural misionara a Bisericii prin mijloace modern e de comunicare :editura,tipografia ,presa si portalul ortodox.

Cifra de afaceri

Veniturile care formeaza cifra de afaceri sunt ocazionate de valorificarea rezultatelor obtinute din realizarea obiectului de activitate ( productie,comert , executari de lucrari,prestari de servicii ).

Cifra de afaceri cuprinde suma totală a veniturilor din operațiunile comerciale efectuate de firmă, respectiv vânzarea de mărfuri și produse într-o perioadă de timp determinată.În cuantumul cifrei de afaceri nu se includ veniturile financiare și veniturile exceptionale. În termeni corecți, cifra de afaceri reprezintă suma veniturilor aferente bunurilor livrate, lucrărilor executate, serviciilor prestate, precum și a altor venituri din exploatare,mai puțin rabaturile,remizele și alte reduceri acordate clienților. Notiunea de cifră de afaceri poate fi abordată pe mai multe categorii:cifra de afaceri totală, cifra de afaceri medie, cifra de afaceri marginală și cifra de afaceri critică, fiecare dintre acestea evidențiind câte un aspect referitor la activitatea firmei Cifra de afaceri totală(CA)reprezintă volumul total al afacerilor unei firme, evaluate la prețurile pieței, respectiv încasările totale.Ea cuprinde totaliatea veniturilor din vânzarea mărfurilor și produselor, executarea lucrărilor și prestarea serviciilor într-o perioadă de timp.

Cifra de afaceri a acestei institutii este de 4 091 080 Ron.

Investitii

Parte din venit cheltuita pentru cresterea capitalului fix si a stocurilor de capital circulant reprezinta investitiile nete care contribuie la formarea neta a capitalului.

Marimea acestor investitii, pe termen scurt , oscileaza, crescand sau scazand in functie de faza ciclului economic.Pe termen lung, insa,aceasta tinde sa creasca.

Investitiile pot fi finantate din diferite surse :

- profit , atunci cand este suficient de mare;

- imprumuturi de la institutii financiare publice sau private,atunci cand profitul este insufficient;

- majorarea capitalului social prin atragerea de noi parteneri si actionari.

In anii 2006 si 2007 ,s-au facut unele investitii cu anumite masini ,cum ar fi Masina de tipar cu 5 grupuri (fig. 1) , ghilotina (fig.2) , masina de brosat.

Preview document

Centrul Cultural Misionar Doxologia - Pagina 1
Centrul Cultural Misionar Doxologia - Pagina 2
Centrul Cultural Misionar Doxologia - Pagina 3
Centrul Cultural Misionar Doxologia - Pagina 4
Centrul Cultural Misionar Doxologia - Pagina 5
Centrul Cultural Misionar Doxologia - Pagina 6
Centrul Cultural Misionar Doxologia - Pagina 7
Centrul Cultural Misionar Doxologia - Pagina 8
Centrul Cultural Misionar Doxologia - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Centrul Cultural Misionar Doxologia.docx

Ai nevoie de altceva?