Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5606
Mărime: 32.79KB (arhivat)
Publicat de: Ligia Alexandru
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: GHEORGHITA CAPRARESCU
UNIVERSITATEA CRESTINA DIMITRIE CANTEMIR FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL ANUL I, GRUPA B, FR

Extras din referat

S.C. SESOFT este o companie cu un capital românesc, înfiintata în 1997 în Ploiesti .

S.C. SESOFT are ca principal obiect de activitate, promovarea si comercializarea de tehnica de calcul si începând cu 2000 crearea, comercializarea de programe (contabilitate, salarii ) si prestarea serviciilor asociate.

Astfel, ansamblul industriei IT a atins în 2000 o cifra de afaceri totala de 323 milioane $, în crestere cu 15% fata de anul anterior, o productie de 204 milioane $ (mai mult cu 18%) si o valoare adaugata de 90 milioane $ (cu 56% mai mult).

Aceste cifre sunt cu aproximativ 5% mai mari, daca se iau în calcul si cifrele unor societati importante care nu sunt înregistrare în grupele CAEN 30 –, Productia de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou “sau CAEN 72 - , Informatica sau activitati conexe “desi au un profil de activitate similar.

Evolutia industriei IT în anul 2000 a fost rezultatul accentuarii celor 2 tendinte, Contrare si Constare si-n anul anterior: descresterea în sectorul echipamente (CAEN 30)si cresterea puternica în sectorul software si servicii (CAEN 72).

Astfel a continuat contractia sectorului echipamente în care, desi numarul de societati si personalul s-au mentinut relativ constante, s-a înregistrat scaderea cifrei de afaceri cu 23% a productiei vândute cu 34% si a valorii adaugate cu 9%. Privind istoricul ultimilor 4 ani, se remarca faptul ca productia sectorului s-a redus la aproape la jumatate (54%) iar valoarea adaugata la 68% din valorile anului 1997.

În aceeasi perioada numarul de societati a scazut cu circa 20% iar personalul cu 26%.

Explicatia acestei contractii nu e legata de volumul pietei interne care a înregistrat cresteri în ultimii ani. De exemplu vânzarile de PC-uri s-au marit cu o rata medie anuala de 13% cresterea în 2000 fiind de 17%.

În contrast cu sectorul echipamente, sectorul software si servicii a cunoscut în anul 2000 o accelerare puternica a dezvoltarii.

Astfel, cifra de afaceri a depasit 230 milioane $, în crestere cu 42% productia vânduta a atins cifra de 163 milioane$ iar valoarea adaugata 79 milioane$.

Numarul de societati s-a marit cu 600 (18%) ajungând la 4025 iar personalul a crescut cu 31%.

Marirea cifrei de afaceri e bazata în special pe cresterea productiei vândute si a valorii adaugate, ponderea acestoraîn cifra de afaceri ajungând în 2000 la 70% si respectiv 34%.

Obiectul activitatii firmei

Politica manageriala a firmei e lasata pe obtinerea de solutii complexe, pentru furnizarea echipamentelor adecvate cerintelor fiecarui client precum si consultanta necesara dezvoltarii si utilizarii acestora cu maxima eficienta.

Dispunând de specialisti bine instruiti, compania a crescut an de an, devenind în scurt timp un furnizor important de solutii în urmatoarele directii :

1) Integrare sisteme informatice (în administratia publica locala, pe platforme industriale, în telecomunicatii, turism, mediu, agricultura)

2) Productie Software de tip:

ERP SCM EM CRN EAI

Enterprise Supply Execution Customere Enterprise

Resource Chain Management Relationship Application

Planing Management Management Integration

3) Productie si distributie tehnica de calcul

4) Dezvoltare aplicatii Web

5) Comunicatii

6) Consultanta, scolarizare ce include:

- analiza diagnostic pentru firme

- consultanta pentru probleme punctuale privind sistemele informatice integrate

- management de proiect informatic

- servicii de instruire IT

Facilitatile financiare oferite la achizitia proceselor sunt urmatoarele: sisteme de tip rate sau leasing atât pentrufirme cât si pentru persoane fizice, au contribuit la cresterea popularitatii si interesului pentru magazinul SESOFT .

Contactul direct cu clientii, aspectul placut al magazinului, relatiile foarte bune stabilite cu furnizorii si beneficiarii situeaza magazinul SESOFT pe un loc de frunte în topul magazinelor cu specific în Ploiesti.

Organigrama firmei

La magazinul central respectiv magazinul de desfacere 1, se asigura desfacerea de computere si crearea de noi programe. Practic, aici se ansambleaza si se creaza programe noi pe baza cererilor venite din partea clientilor.

Secretara din cadrul acestui magazin trebuie sa aibe cunostiinte maxime de Hardware si Software, respectiv trebuie sa stie absolut totul despre ansamblul componentelor unui calculator si despre crearea de noi programe, pentru a satisface cerintele clientilor.

Practic, secretara în aceasta firma e intermediarul realizarii tuturor cerintelor clientilor, pentru ca de aici pornesc comenzile spre unul din cele 2 compartimente. În cadrul acestui magazin de desfacere 1, se gasesc 2 compartimente :

- Compartimentul Hardware în cadrul caruia angajatii îndeplinesc comenzile lasate de clienti prin intermediul secretarei si anume asambleaza piesele unui calculator .

Preview document

Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 1
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 2
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 3
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 4
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 5
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 6
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 7
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 8
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 9
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 10
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 11
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 12
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 13
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 14
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 15
Evaluarea performanțelor resurselor umane la SC Sesoft - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea Performantelor Resurselor Umane la SC Sesoft.doc

Ai nevoie de altceva?