Factorii de succes și măsurarea performanței SC Murfatlar SA

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1566
Mărime: 31.30KB (arhivat)
Publicat de: Dorinel Petrache
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. Ifrim Ob.

Extras din referat

Murfatlar Romania este liderul incontestabil al pietei autohtone de vin, altfel spus una din trei sticle vândute în România sunt produse de Murfatlar.

Dispunand de cea mai intinsa suprafata cultivabila din Romania, de cea mai mare capacitate de prelucrare si stocare existenta in Romania, precum si de cea mai noua tehnologie in domeniu, Murfatlar reuseste de aproape 3 ani performanta de a se mentine pe primul loc in randul producatorilor autohtoni

Vinurile de la Murfatlar sunt grupate in sase game sortimentale: Sec de Murfatlar, Premiat, Vinoteca, Rai de Murfatlar, 3 Hectare si Ferma Noua. De asemenea, Murfatlar produce singurul vin licoros din tara, Lacrima lui Ovidiu, precum si vinarsul Zaraza. Compania produce 20 de milioane de sticle de vin anual, dintre care 70% sunt vinuri albe, iar 30% sunt vinuri rosii.

In ultimii ani, Murfatlar Romania a castigat numeroase medalii de aur si argint la competitiile internationale de profil. Cele peste 170 de premii obtinute la competitii internationale, la Barcelona, Brussels, Montreal, Paris, Sofia, Tbilisi, Ljubljana, Montpellier, Budapesta si Bucuresti valideaza calitatea vinului autohton: vinul Murfatlar.

SC.Murfatlar.SA prin politica vitivinicola initiala si managementul desfasurat a reusit in special dupa privatizare sa devina principalul producator si exportator al podgoriei, ducand mai departe renumele vinului Murfatlar.

In prezent piata vinului se caracterizeaza prin existenta unui numar foarte mare de producatori si prin conturarea unor fluxuri care deja marcheaza piata mondiala a vinului. In ce priveste evaluare performantei la export atat pe tara cat si in cadrul podgoriei, desi in ultimii ani s-a inregistrat o tendinta de scadere a cantitatii exportate, valoarea exporturilor a crescut.

Cresterea valorii adaugate a vinurilor exportate se explica atat prin prisma eforturilor producatorilor pentru imbunatatirea calitatii produselor, cat si prin modificarea structurii sortimentale a exporturilor in favoarea vinului imbuteliat aceasta fiind pentru moment cat si pentru perspective una din caile sigure pentru cresterea eficientei exportului de vin.

Pornind de la analiza cerintelor consumatorilor pe plan internatonal s-au identificat urmatorii factori critici de success ce trebuiesc luati in seama la elaborarea metodologiei: pretul, calitatea, ambalajul, etichetarea, gama sortimentala, brand-ul si promovarea.

Cel mai importantat factor de succes si mentinere pe piata externa este raportul calitate – pret al produselor. Conteaza foarte mult imaginea buna in exterior, deci este nevoie si de o buna strategie de promovare a produselor.

Obiectivul strategic in urmatorii 4 ani in constituie cresterea competitivitati atat pe piata mondiala cat si pe cea europeana prin adoptarea si punerea in practica a celor mai potrivite masuri in contextul aderarii la UE, respectiv:

• Restructurarea si reconversia plantatiilor viticole in directia ameliorarii sortimentale si a calitatii produselor vitivinicole in vederea adaptarii ofertei la conditiile cererei pe plan mondial si european;

• Cresterea investitiilor pentru modernizarea si retehnologizarea unitatilor de vinificatie;

• Cresterea rolului si a implicarii organizatiilor de producatori pe piata vinului, sub aspect economic si legislativ;

• Asigurarea asistentei privind pregatirea profesionala, specializarea si perfectionarea persoanelor care lucreaza in sectorul vitivinicol (competentelor in domeniul noilor tehnologii, managementului, marktetingului etc);

• Crearea unei zone favorabile a Romaniei prin promovarea unor vinuri autohtone, de calitate recunoscuta si certificate la nivel mondial in urma participarii la targuri, expozitii, respectiv concursuri internationale.

Preview document

Factorii de succes și măsurarea performanței SC Murfatlar SA - Pagina 1
Factorii de succes și măsurarea performanței SC Murfatlar SA - Pagina 2
Factorii de succes și măsurarea performanței SC Murfatlar SA - Pagina 3
Factorii de succes și măsurarea performanței SC Murfatlar SA - Pagina 4
Factorii de succes și măsurarea performanței SC Murfatlar SA - Pagina 5
Factorii de succes și măsurarea performanței SC Murfatlar SA - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Factorii de Succes si Masurarea Performantei SC Murfatlar SA.doc

Ai nevoie de altceva?