Modelul Circumplex - Compania Petrom

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2579
Mărime: 255.65KB (arhivat)
Publicat de: Diana Călin
Puncte necesare: 5

Extras din referat

De ce Petrom?

Conform datelor oficiale, „Petrom Moldova" este lider în clasament după cantitatea comercializată cu amănuntul a benzinei în Republica Moldova, asigurând 35% din piaţă.

Istorie

Pentru prima dată în Republica Moldova Societatea Naţională a Petrolului „PETROM" S.A. România apare oficial prin înregistrarea la 16 octombrie 1998 a reprezentanţei sale la Chişinău. După reorganizarea acesteia, la 18 mai 2000 este creată Î.C.S. „Petrom-Moldova" S.A. şi e ulterior înregistrată la Camera Înregistrării de Stat a Republicii Moldova. Î.C.S. „Petrom-Moldova" S.A. a devenit astfel societate comercială cu capital străin.

Activitatea întreprinderii începe cu achiziţia de la S.N.P. „Petrom" S.A. România în anul 2000 a unei staţii de distribuire a produselor petroliere, amplasată pe strada Sarmisegetusa nr.24 (Staţia PECO1) şi construcţia în anul 2001 a unui Centru Comercial de distribuire a produselor petroliere, amplasat pe strada Calea Orheiului nr. 109, municipiul Chişinău (Staţia PECO2). Treptat s-a trecut la politica de extindere masivă a Î.C.S. „Petrom-Moldova" S.A. pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

În vederea promovării mărcii, a extinderii şi menţinerii bunei activităţi a companiei pe piaţa petrolieră din Republica Moldova, în special în domeniul distribuţiei şi comercializării produselor petroliere, Î.C.S. „Petrom-Moldova" S.A. a încheiat contracte de colaborare şi locaţiune a staţiilor amplasate pe întreg teritoriul Republicii Moldova. La moment compania deţine în reţeaua „Petrom" 115 staţii de distribuire a produselor petroliere şi a gazelor lichefiate.

Obiective

Sarcina primordială a companiei este consolidarea poziţiei de întâietate şi extinderea Î.C.S. „Petrom-Moldova" S.A. pe piaţa de profil din Republica Moldova.

Obiective de bază în activitatea Î.C.S. „Petrom-Moldova" S.A. : -importul şi comercializarea carburanţilor de calitate; -exploatarea transportului auto specializat; - depozitarea combustibilului şi a materialelor lubrifiante; -comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule; -alte tipuri de comerţ cu amănuntul în magazinele specializate.

Pentru realizarea obiectivelor propuse compania a trasat următoarele direcţii prioritare de activitate pentru următorii ani: -extinderea reţelei de distribuţie a produselor petroliere şi a gazului lichefiat; -comercializarea produselor petroliere de calitate superioară la un preţ acceptabile. -sporirea calităţii deservirii şi accesibilităţii pentru clienţi.

Principii strategice

Misiunea noastră

-Distribuim carburanţi şi alte produse petroliere pentru a oferi energie şi mobilitate Republicii Moldova şi regiunilor învecinate; -Îmbinăm experienţa internaţională cu cea locală pentru a oferi clienţilor noştri cele mai bune produse şi servicii . -Lucrul în echipă, iniţiativa, creativitatea, comportamentul responsabil şi capacitatea de a anticipa evenimente şi a reacţiona în mod eficient la schimbare ne transformă într-un nume de referinţă în domeniu; -Dezvoltarea continuă şi profitabilă a companiei noastre este spre beneficiul acţionarilor, clienţilor, angajaţilor noştri şi a economiei Republicii Moldova în general şi tocmai de aceea constituie şi motivaţia tuturor activităţilor noastre; -Prin îmbinarea tradiţiei în industria petrolieră cu structura, procesele şi standardele unei companii moderne, ne străduim să stabilim şi să dezvoltăm poziţia Petrom drept companie cu cel mai mare succes pe piaţa Republicii Moldova; -Fiind una dintre companiile de succes din ţară, ne asumăm responsabilităţile unei companii moderne internaţionale şi înţelegem rolul nostru în susţinerea dezvoltării Petrom într-o Europă extinsă.

Valorile Petrom

De succes

Dorim să fim etalonul de succes al companiilor de profil din Republica Moldova. În acest scop pledăm pentru o dezvoltare susţinută şi profitabilă, creăm valori pentru acţionarii noştri, suntem partenerul preferat al clienţilor noştri şi angajatorul celor mai buni. Dorim să devenim lider în standardele corporative, de afaceri, sociale şi de mediu în toate operaţiunile noastre.

Responsabilitate

Gândim şi acţionăm deplin conştienţi de responsabilităţile noastre pe termen lung, economice, sociale şi de protecţie a mediului.

Preview document

Modelul Circumplex - Compania Petrom - Pagina 1
Modelul Circumplex - Compania Petrom - Pagina 2
Modelul Circumplex - Compania Petrom - Pagina 3
Modelul Circumplex - Compania Petrom - Pagina 4
Modelul Circumplex - Compania Petrom - Pagina 5
Modelul Circumplex - Compania Petrom - Pagina 6
Modelul Circumplex - Compania Petrom - Pagina 7
Modelul Circumplex - Compania Petrom - Pagina 8
Modelul Circumplex - Compania Petrom - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Modelul Circumplex - Compania Petrom.docx

Ai nevoie de altceva?