MRF Stocuri

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3535
Mărime: 115.46KB (arhivat)
Publicat de: Octav Toth
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Pana Gheorghe
sistemul informational al stocurilor la o firma: importanta, rol, necesitate

Extras din referat

Concepte de bază ale proiectării sistemelor informatice

1.1 Sistemul informaţional şi sistemul informatic

Sistemul informaţional este un ansamblu de principii, concepte, reguli şi tehnici folosite pentru culegerea, înregistrarea şi transmiterea datelor în vederea prelucrării, pentru a obţine informaţii care stau la baza luării deciziilor. Se defineşte prin trei ipostaze: - un conţinut formal automatizabil; - un conţinut neformal, viu, dinamic; - un conţinut orientat către proiectul unui decident.

Starea sistemul informaţional se defineşte prin două aspecte şi anume: din punct de vedere static sistemul informaţional presupune - înregistrarea faptelor survenite în baza informaţională - înregistrarea structurilor de date, a regulilor şi a restricţiilor în modelul datelor, în timp ce din punct de vedere dinamic sistemul informaţional presupune: - procesarea informaţiilor (aducerea la zi a datelor memorate ) în baza de date şi schimbarea structurilor, regulilor şi restricţiilor modelului de date.

Sistemul informatic (sistem de automatizare a informaţiei) este o componentă a sistemului informaţional în care toate transformările (prelucrările) semnificative ale datelor în informaţii sunt efectuate de calculator, acest sistem fiind necesar să fie formalizat pentru a fi automatizat. În cadrul acestui sistem conţinutul intrărilor determină ieşirile.

1. Intrările (sub formă de date) sunt reprezentate de:

Tranzacţii externe: - redau dinamica operaţiilor economice; - provin din exteriorul sistemului electronic de calcul şi sunt realizate de proceduri automate; Ex. înregistrarea unei operaţii de aprovizionare cu materiale.

Tranzacţii interne: - redau modificările structurale în cadrul bazei de date; - sunt asigurate exclusiv în sistemul electronic de calcul prin proceduri automate. Exemplu: situaţia stocurilor şi soldurilor la o anumită dată.

2. Prelucrările reprezintă un ansamblu omogen de proceduri automate (creare, actualizare, exploatare etc.) care acţionează asupra bazei de date.

3. Iesirile(sub formă de informaţii) reprezintă rezultatul prelucrării bazei de date; în funcţie de forma şi conţinutul acestora ieşirile pot lua mai mult forme: indicatori sintetici; liste / situaţii; grafice, ieşiri către alte sisteme.

In fluxul sistemului informatic (de la intrare către ieşire), unele date se regăsesc la ieşire în forma iniţială, în timp ce altele participă la operaţii de calcul (în funcţie de formula de calcul) dând naştere unor parametrii (informaţii) de ieşire.

1.2. Etapele de realizare a unui sistem informatic (schemă)

2. Aplicaţii practice în domeniul inforamticii privind contabilitatea stocurilor

Aplicţia practică prevăzută în cadrul acestui capitol se compune din prezentarea sistemului informatic de gestiune al societăţii comerciale SIAT S.A. unde odată cu parcurgerea modulelor acestui program proiectat pe baza metodelor sistemice, vor fi ataşate în anexele acestui capitol modele de MCD (model conceptual al datelor), MLD (model logic al datelor) şi MCP (model conceptual al prelucrărilor) aferente stocurilor şi activităţilor strâns legate de acestea conform tabelului următor:

CATEGORII DE MODULE MODELE PREZENTATE

Gestiunea Stocurilor de materiale.

Gestiunea Stocurilor de mărfuri.

Gestiunea Stocurilor de produse finite.

Aprovizionarea cu materii prime şi materiale de la furnizori.

Aprovizionarea cu mărfuri de la furnizori.

Contractarea, livrarea produselor şi incasarea sumelor facturate.

Contabilitatea financiară.

MCD (model conceptual al datelor)

MLD (model logic al datelor)

MCP (model conceptual al prelucrărilor)

Preview document

MRF Stocuri - Pagina 1
MRF Stocuri - Pagina 2
MRF Stocuri - Pagina 3
MRF Stocuri - Pagina 4
MRF Stocuri - Pagina 5
MRF Stocuri - Pagina 6
MRF Stocuri - Pagina 7
MRF Stocuri - Pagina 8
MRF Stocuri - Pagina 9
MRF Stocuri - Pagina 10
MRF Stocuri - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • MRF Stocuri.doc

Te-ar putea interesa și

Strategii de dezvoltare și măsurare a performanțelor întreprinderii - prezentarea generală SC Procor SA

Societatea comercială PROCOR S.A. este o societate comercială pe acţiuni, cu capital integral privat, situată pe Str. Constructorilor, Nr. 21,...

Ai nevoie de altceva?