Patru exemple de proiecte finanțate cu fonduri nerambursabile care au fost implementate cu succes într-un stat membru al Uniunii Europene

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1075
Mărime: 24.91KB (arhivat)
Publicat de: Catalina Barda
Puncte necesare: 4

Extras din referat

1. Introducere

Fondurile Europene Structurale și de Investiții (fondurile ESI) sunt instrumente financiare, administrate de către Comisia Europeană, al căror scop este să acorde sprijin la nivel structural. Sprijinul financiar din fondurile ESI este destinat, în principal, regiunilor mai puțin dezvoltate, în scopul de a consolida coeziunea economică și socială în Uniunea Europeană. Scopul acestor fonduri sunt crearea mai multor locuri de muncă, asigurarea unei economii europene solide și unui mediu sănătos.

2. Doua exemple de proiecte finanțate cu fonduri europene destinate dezvoltării regionale.

2.1. Rețele îmbunătățite de apă potabilă și apă uzată în șase județe române

Scop: protejarea sănătății și a mediului; proiectul va crește furnizarea de apă potabilă sigură și colectarea și tratarea apelor reziduale prin îmbunătățirea și extinderea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare în șase județe românești: Brașov, Calarași, Constanța, Dâmbovița, Ialomița și Ilfov.

Prin creșterea ratelor de conectare la sistemele de furnizare a apei și canalizare care îndeplinesc cerințele legale ,actualizările vor ajuta la îndeplinirea obligațiilor în cadrul Tratatului de aderare al UE și a directivelor relevante ale UE..

Sistemele de alimentare cu apă din zonă suferă de pierderi mari, surse cu fluxuri scăzute și o calitate slabă a apei, apa tratată necorespunzător, lipsa capacității de depozitare și a sensibilității la schimbările climatice.

Prin prevenirea descărcării apei reziduale netratate, proiectul va reduce poluarea râurilor și a apelor subterane, va face apa potabilă mai sigură și va reduce riscul de boală.

Investiții totale și finanțare UE

Investiții totale pentru proiectul „Proiect regional pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și ape reziduale în zona de operare a SC Raja Constanța SA” este de 553.586.415 euro.

2.2. Extinderea serviciului de metrou al Bucureștii pentru o mai bună mobilitate urbană

Data Proiectului: 17 noiembrie 2017

Rezultatul proiectului: Pentru a conecta mai bine zona capitalei românești, acest proiect a extins metroul București cu 1,89 km și a adăugat două noi opriri de metrou.

Ca parte a unei actualizări cuprinzătoare și a extinderii infrastructurii Bucureștii, acest proiect își propune să conecteze mai bine orașul prin transportul public. Mai exact, proiectul a văzut că linia de metrou 4 a orașului s -a extins cu 1,89 km. Metroul București a fost deschis inițial în 1979. Linia 4 este în prezent cea mai scurtă și cea mai nouă linie de metrou. Pe lângă extinderea liniei 4, planurile sunt în lucrări pentru a extinde linia 2 și a adăuga patru linii noi - inclusiv una care leagă centrul orașului cu aeroportul.

Scopul proiectului : imbunătățirea mobilității urbane;

Prin promovarea mobilității urbane durabile în București, acest proiect își propune să contribuie la îmbunătățirea calității aerului orașului și, ca urmare, să îmbunătățească calitatea vieții pentru rezidenții locali. În plus, oferind o legătură mai bună între cartierele exterioare și centrul orașului, extinderea metroului este de asemenea de așteptat să aibă un impact pozitiv asupra întreprinderilor locale și a turismului.

Investiții totale și finanțare UE

Investiții totale pentru proiect „Metro Line 4 Extension 2 Section Parc Bazilescu (PS Zarea) - Straulesti - Faza 2” este de 72.230.862 euro.

Bibliografie

- https://ec.europa.eu/regional_policy/projects/projects-database_en

- https://ec.europa.eu/european-social-fund-plus/en/projects

- https://ro.wikipedia.org/wiki/Fondurile_Europene_Structurale_%C8%99i_de_Investi%C8%9Bii

Preview document

Patru exemple de proiecte finanțate cu fonduri nerambursabile care au fost implementate cu succes într-un stat membru al Uniunii Europene - Pagina 1
Patru exemple de proiecte finanțate cu fonduri nerambursabile care au fost implementate cu succes într-un stat membru al Uniunii Europene - Pagina 2
Patru exemple de proiecte finanțate cu fonduri nerambursabile care au fost implementate cu succes într-un stat membru al Uniunii Europene - Pagina 3
Patru exemple de proiecte finanțate cu fonduri nerambursabile care au fost implementate cu succes într-un stat membru al Uniunii Europene - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Patru exemple de proiecte finantate cu fonduri nerambursabile care au fost implementate cu succes intr-un stat membru al Uniunii Europene.docx

Ai nevoie de altceva?