Piețe de capital - analiza [SRT] Siretul Pașcani

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1340
Mărime: 163.42KB (arhivat)
Puncte necesare: 5
FABBV

Extras din referat

Firma s-a impus pe piata interna ca producator de prestigiu de perdele si tapiterie auto.

Firma a stabilit bune relatii comerciale cu parteneri externi, o mare parte a productiei de confectii fiind exportata pe piete ale UE si USA.

Intreprinderea a fost afectata de criza financiara globala, profitul inregistrat in anul 2009 fiind de -4.152 mii lei.

De la inceputul anului pretul actiunilor a inregistrat o crestere de 2,75%, ceea ce rezulta din redresarea activitatii datorita noilor contracte de export.

Istoric companie

Infiintata in anul 1973 sub denumirea de Intreprinderea de Tricotaje si Perdele Siretul, actuala societate comerciala s-a constituit ca societate pe actiuni in anul 1990, cu unic actionar statul roman. In prezent, firma este integral privatizata, actiunile sale fiind cotate la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria a II a, din anul 1998.

In cei peste 30 de ani de activitate, firma s-a impus pe piata interna ca producator de prestigiu de perdele si tapiterie auto si a stabilit bune relatii comerciale cu parteneri externi, o mare parte a productiei de confectii fiind exportata pe piete ale UE si USA. Datorita capacitatii de adaptare la cerintele pietei, a calitatii produselor si serviciilor furnizate, precum si investitiilor facute in retehnologizare si instruirea personalului, SIRETUL SA este in continuare una dintre companiile textile de succes din Romania.

Descrierea companiei

SIRETUL SA este unul dintre cei mai mari producători de textile din tara, cu un flux integrat de productie pentru perdele, tricoturi si confectii din tricot, utilizand ca materie prima de baza firele din poliester si poliamida.

OBIECTUL DE ACTIVITATE :

In conformitate cu Codul CAEN, activitatea principala a societatii, este Fabricarea de metraje prin tricotare sau crosetare – Cod Caen 1391.

In practica, SC SIRETUL Pascani SA este unul dintre cunoscutii fabricanti de textile din Romania, oferind spre vanzare perdele, tricoturi din urzeala, tapiterie auto, confectii, respectiv decoratiuni textile , lenjerie fina pentru femei , articole sport si fitness la o calitate ireprosabila .

Profilul de productie al SC”SIRETUL”SA PASCANI îl constituie productia de :

- tricotaje din fire sintetice: combinezoane, camasi noapte, halate matlasate, costume baie, articole sportive,

- perdele jacquard metraj decupate si nedecupate, confectionate, perdele simple si dantelate

Fluxul complet de fabricatie asigura o capacitate lunara de productie de peste 100.000 bucati confectii, 400.000 mp perdele si 200.000 mp tricoturi si tapiterie auto. Firma dispune de o retea proprie de distributie pe piata interna, garantand livrarea produselor in cele mai bune conditii.

Capitalul social este de 15.876.083,60 mii lei, divizat in 158.760.836 actiuni cu o valoare nominala de 0,1000 lei / actiune.

Actionarii semnificativi ai societatii sunt prezentati in tabelul urmator:

Actionar Actiuni Procent

alti actionari / others 72.222.813 454916%

SC SCALA REAL ESTATE SA IASI IASI 52.345.590 329713%

S.I.F. TRANSILVANIA BRASOV BRASOV 17.116.533 107813%

SC EURO CONTINENTAL INVEST SRL IASI IASI 17.075.900 107557%

Total 158.760.836 100%

Situatia concurentiala

Siretul S.A. Pascani este un brand de renume pe piata din Romania pentru perdele . Singurul concurent pe aceasta piata este S.C. N.G.M. Leonard S.R.L. Pascani dar care are o capacitate de productie mult mai mica , pe de o parte , respectiv nu detine pentru acest produs fluxul integrat de productie .

Informatii tranzactionare

Actiunile emise de societate se tranzactioneaza la categoria II a Bursei de Valori Bucuresti din data de 06.02.1998 sub simbolul SRT.

In 15 din ultimele 32 de sedinte de tranzactionare pretul de inchidere a fost mai mare decat pretul de deschidere, ceea ce reflecta o stare relativa de echilibru.

Preview document

Piețe de capital - analiza [SRT] Siretul Pașcani - Pagina 1
Piețe de capital - analiza [SRT] Siretul Pașcani - Pagina 2
Piețe de capital - analiza [SRT] Siretul Pașcani - Pagina 3
Piețe de capital - analiza [SRT] Siretul Pașcani - Pagina 4
Piețe de capital - analiza [SRT] Siretul Pașcani - Pagina 5
Piețe de capital - analiza [SRT] Siretul Pașcani - Pagina 6
Piețe de capital - analiza [SRT] Siretul Pașcani - Pagina 7
Piețe de capital - analiza [SRT] Siretul Pașcani - Pagina 8
Piețe de capital - analiza [SRT] Siretul Pașcani - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Piete de Capital - Analiza [SRT] Siretul Pascani.docx

Ai nevoie de altceva?