Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3606
Mărime: 36.66KB (arhivat)
Publicat de: Ilarie Milea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lecari Stela

Cuprins

  1. Capitolul I: Prezentarea generală a afacerii
  2. 1.1.Avantajele deschiderii afacerii
  3. 1.2.Prezentarea generala a entității
  4. Capitolul II: Descrierea afacerii
  5. 2.1. Operare și organizare
  6. 2.1.1. Echipamentele necesare
  7. 2.1.2. Materii prime
  8. 2.1.3. Procesul de fabricație
  9. 2.2. Personalul entității
  10. Capitolul III: Analiza pieței
  11. 3.1. Potențialii clienți
  12. 3.2. Concurenții
  13. Capitolul IV: Finante
  14. Concluzii

Extras din referat

Capitolul I: Prezentarea generală a afacerii

1.1.Avantajele deschiderii afacerii

Ideea de afacere pe care o propunem este una obişnuită: “deschiderea unei covrigării” Afaceri cu covrigi? Dar sunt pline străzile de covrigării. Piaţa este saturată, ”FALS!” covrigării sunt destule şi se înfiinţează într-un ritm destul de susţinut dar mai este loc destul. De ce? Pentru că nu avem timp, iar atunci când cumpărăm nişte produse ieftine şi relativ omogene alegem în primul rând să economisim timp. Nimeni nu se va abate de la ruta zilnică pentru a cumpăra covrigi de la “Covrigăria A”, ci îi vor lua de unde le este la îndemână. Acesta reprezintă, incontestabil, un avantaj pentru noi in afacere. Deoarece voluml vânzărilor este puternic influienţat de poziţia spaţiului comercial, am ales o zonă aglomerată a oraşului: un spaţiu vizibil,cu o poziţie de trafic pietonal intens.

Cît costă un covrig? 5 - 10 lei, o nimica toată. E un produs atât de ieftin încât s-ar zice că nu poţi să te îmbogăţeşti de pe urma lui. Şi totuşi Ceea ce se pierde de obicei din vedere este faptul că acest produs are trei puncte extraordinare:

1. Se vinde tot timpul anului (fie vară, fie iarnă, un covrig aburind, de-abia scos din cuptor stârneşte instantaneu apetitul trecătorilor).

2. Pentru promovare nu avem nevoie de niciun fel de cheltuieli de reclama (amplasarea covrigăriei într -un loc circulat este suficientă, pentru că mirosul îmbietor şi coada permanentă vor atrage ca un magnet noi şi noi clienţi).

3. Fiind foarte ieftin, se vinde în cantităţi mari (câteva mii de bucăţi pe zi). Aceste trei puncte importante, investiţia mică şi profitul substanţial fac ca afacerea cu covrigi să fie una dintre cele mai atrăgătoare oportunităţi ale zilelor noastre.

1.2.Prezentarea generala a entității

Firma se va numi KovrigPrim SRL, și va avea sediul principal pe adresa Chișinău, str. A.Puskin 28 și 5 puncte secundare de vânzare la fel în orasul Chișinău.

Paşii pe care îi vom realiza pentru desfășurarea activității covrigăriei sunt:

1) Înregistrarea afacerii la Camera Înregistrării de Stat. În scopul simplificării procedurilor de inițiere a afacerii, la Camera Înregistrării de Stat a fost creat ghișeul unic, care îi permite întreprinzătorului, pe lângă perfectarea documentelor de înregistrare, verificarea denumirii și confecționarea ștampilei, să se pună în evidența electronică a Casei Naționale de Asigurări Sociale și a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, să obțină codurile statistice și cel fiscal. Procesul de înregistrare se finalizează cu primirea certificatului de înregistrare, a actelor de constituire și a ștampilei.

2) Punerea în evidența fiscala la Inspectoratul Fiscal de Stat teritorial pe a cărui rază afacerea își are sediul.

3) Înregistrarea în calitate de plătitor al contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii se efectuează la oficiul teritorial al Casei Naționale de Asigurări Sociale.

4) Înregistrarea în calitate de plătitor al primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală se realizează la agenția teritorială a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

5) Deschiderea contului bancar.

6) Obținerea autorizația de funcționare a unităților comerciale și de prestare a serviciilor sociale, care este eliberată de Primărie și legalizează amplasamentul afacerii. Pentru autorizația respectivă întreprinzătorul achită taxa trimestrial, până în ultima zi a lunii imediat următoare după trimestrul gestionar. Fiind o taxă locală, mărimea ei este stabilită de administrația publică locală, iar valoarea maximă este reglementată în titlul VII al Codului fiscal - Taxele locale.

7) Obținerea autorizația sanitară de funcționare, care este eliberată de Centrul de Medicină Preventivă și confirmă faptul că activitatea desfășurată de deținătorul acesteia corespunde integral prevederilor cerințelor sanitaro-epidemiologice în vigoare. Pentru eliberarea autorizației respective nu se percepe taxă, însă se achită plata pentru testele de laborator.

Capitolul II: Descrierea afacerii

2.1. Operare și organizare

Spaţiul comercial în care va funcţiona covrigăria de pe str. A.Puskin va avea 32 mp. Spaţiul va fi racordat la gaze, electricitate, apă şi canalizare. Spaţiul pe care îl detinem se va compartimenta astfel: zona pentru pregătit covrigii, zona pentru vânzarea covrigilor, o mică zonă pentru depozitarea materiilor prime, zona igienica: vestiar, baia pentru personal.

- Spaţiul pentru pregătit covrigii

Pentru prepararea, depozitarea şi păstrarea în condiţii igienice a produselor vom avea nevoie de: o chiuvetă cu apă curentă, câteva mese pentru pregătirea aluatului, coş de gunoi.

- Spaţiul comercial

Acesta joacă un rol esenţial pentru obţinerea succesului. Va fi luminos, amenajat cu gust, dar mai ales curat, si va respecta toate normele de igienă alimentară. O sarcină importantă le va reveni şi vânzătorilor, prin modul igienic de deservire (obligatoriu într-un şervetel), precum şi prin amabilitate şi un aspect fizic plăcut.

- Spaţiul pentru depozitarea materiilor prime

Preview document

Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 1
Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 2
Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 3
Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 4
Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 5
Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 6
Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 7
Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 8
Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 9
Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 10
Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 11
Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Plan de afaceri cu privire la functionarea SRL Kovrigprim.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri pentru dezvoltarea unei societăți comerciale SC Atic SRL

CAPITOLUL I FUNDAMENTAREA TEORETICĂ A UNUI PLAN DE AFACERI 1.1 INTRODUCERE În actuala situaţie economică din ţara noastră, marcat de instalarea...

Importanța planului de afaceri pentru finanțarea start-up-urilor

INTRODUCERE În această lucrare, va fi prezentată activitatea de demarare a unei afaceri, prin înfiinţarea unui IMM, ce va avea forma juridică de...

Elaborarea unui plan de afaceri la SC Kligor SRL - Tecuci

Capitolul 1. Importanţa planului de afaceri pentru materializarea proiectelor în comerţ 1.1. Definirea, rolul şi funcţiile planului de afaceri...

Plan de Afaceri - SC Mahon SRL

1. Titlul proiectului Modernizarea si retehnologizarea procesului de productie la SC MAHON SRL 2. Scopul şi obiectivele Scopul proiectului este...

Plan de afaceri SC Unicom Oil Terminal SA Galați

CAPITOLUL I PLANUL DE AFACERI Planul de afaceri este prezentarea scrisă a ceea ce dorim să facem pe viitor, adică ceea ce dorim să realizăm cu...

Plan de Afaceri al Unei Firme

Intr-o societate in care valorile se stabilesc dupa dimensiunile venitului, in care aglomeratia si stresul isi fac din ce in ce mai mult simtita...

Plan de Afaceri - SC Zmeurasul SRL

CAP.1--SINTEZA 1.1 Statutul societatii (denumire, forma juridica, obiect de activitate, localizare) 1.2 Factorii cheie ai succesului 1.3 Nevoile...

Plan de afaceri al patiseriei SC Pati SA

INTRODUCERE Ne-am propus prin acest plan de afaceri să precizăm în ce va consta afacerea noastră,ce resurse şi strategii se vor folosi şi care...

Ai nevoie de altceva?