Research Proposal - Restaurantul Onyx

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2377
Mărime: 22.65KB (arhivat)
Publicat de: Romi Rus
Puncte necesare: 5

Extras din referat

REZUMAT

Totul începe cu dorinţa de a-ţi depăşi propriile limite, de a fi mai mult decât eşti acum: un brand foarte cunoscut, un concurent de temut, o societate mai profitabilă, un loc care să atragă mai mulţi clienţi. Cât de sus ţinteşti şi cum crezi că vei reuşi?

Intenţionând să răspundă la această întrebare, lucrarea de faţă propune o cercetare de piaţă, organizată riguros după un plan structurat. Scopul cercetării este creşterea satisfacţiei clienţilor restaurantului Onyx din Iaşi, iar pentru aceasta a fost necesară identificarea unei probleme cu care aceştia se confruntă atunci când apelează la serviciile restaurantului. Considerând faptul că normele europene prevăd o serie de obligaţii din partea restaurantelor de a amenaja separeuri pentru nefumători, s-a considerat oportună studierea atitudinii clienţilor restaurantului Onyx vis-a-vis de această chestiune.

Ca urmare a unei documentări bibliografice, am menţionat reacţii expuse de clienţi ai restaurantelor din alte ţări, precum şi soluţii aplicate de manageri străini pentru eliminarea problemei fumului de ţigară din restaurante.

Obiectivele cercetării vizează în principal măsurarea receptivităţii clienţilor la crearea unui spaţiu pentru nefumători în incinta restaurantului Onyx. Prin aplicarea chestionarelor se va stabili şi gradul de influenţă al unei astfel de măsuri asupra confortului clienţilor în timpul mesei. Ancheta se va desfăşura pe o perioadă de 2 săptămâni, iar interceptarea celor 700 respondenţilor se va face la restaurantul Onyx, în mod aleatoriu, fără a constrânge clienţii să răspundă.

De asemenea, raportul va prezenta detaliat planul de lucru şi cheltuielile prevăzute pentru perioada cercetării.

1) Problema de analizat:

Obiectiv:

Prin cercetare ne propunem sa identificam in ce masura doresc clientii crearea unui spatiu pentru nefumatori in incinta restaurantului Onyx.

Intrebare:

Separarea fumatorilor de nefumatori ar mari confortul clientilor?

Ipoteza:

Implementarea unor sisteme de filtrare a aerului foarte puternice care sa absoarba fumul de tigara in proportie de 90% este solutia ideala pentru a avea clienti multumiti.

2) Documentare bibliografica:

Studiind numeroase opinii occidentale, fie oficiale (ziare, reviste, Studii de caz), fie personale (persoane intervievate, clienti si manageri ai restaurantelor), se poate concluziona ca fumatul in spatii publice este perceput ca o jignire la adresa societatii. DESI inca nu exista legi explicite care sa protejeze nefumatorii de astfel de ‘abuzuri’, se invoca de obicei legea bunului simt si a educatiei atunci cand apar probleme.

"It Causes Lung Cancer, Heart Disease, Emphysema, and May Complicate Pregnancy" It can also annoy the hell out of your customers.

by Bob Bradley

In Statele Unite fumatul in majoritatea restaurantelor este interzis. In felul acesta sunt protejati clientii nefumatori si se evita incarcarea atmosferei cu fumul de tigara care se imbiba usor in haine si in par. Problema fumatului in restaurante da multe batai de cap managerilor care trebuie sa ia decizii drastice in acest sens, cu riscul de a nemultumi clientii fumatori. Totusi, se doreste promulgarea unei legi care sa interzica cu desavarsire fumatul in restaurante si sa il limiteze doar la baruri si discoteci. Astfel, restaurantele un vor mai fi acuzate de politici restrictive, deoarece vor fi protejate de lege.

Ce spun clientii- (traducere din limba engleza)

“ Ma bucur ca in California s-au luat masuri legale pentru interzicerea fumatului in restaurante. Abia astept sa se ia atitudine si in celelalte state. Fumatul un numai c ama dezgusta imi da dureri de cap si imi provoaca o stare de disconfort. De ce sa imi distruga masa- Imi incalca dreptul de a ma bucura in liniste de o masa pentru care am platit la fel de mult ca si ei, fumatorii.” (Dianne Williams)

“ De ce sa facem discriminari si sa acuzam fumatorii, cand putem sa gasim solutii de mijloc care sa multumeasca pe toata lumea. Putem avea separeuri pentru fumatori sau putem aspira tot fumul prin sisteme speciale de aer conditionat si evitam astfel toate nemultumirile.” (Anonim, nefumator)

Cele mai multe restaurante care au saloane pentru nefumatori sunt in Statele Unite. Printre acestea, retaua Starbucks este un lant de restaurante pentru nefumatori care se bucura de un mare succes, in ciuda politicii restrictive in privinta fumatorilor.

Dintr-un studiu de caz realizat in anul 2004 in Houston pe un esantion de 506 persoane, am extras o centralizare a raspunsurilor primite de la intervievati la intrebarea: Ar trebui interzis fumatul in restaurantele din Houston?

Preview document

Research Proposal - Restaurantul Onyx - Pagina 1
Research Proposal - Restaurantul Onyx - Pagina 2
Research Proposal - Restaurantul Onyx - Pagina 3
Research Proposal - Restaurantul Onyx - Pagina 4
Research Proposal - Restaurantul Onyx - Pagina 5
Research Proposal - Restaurantul Onyx - Pagina 6
Research Proposal - Restaurantul Onyx - Pagina 7
Research Proposal - Restaurantul Onyx - Pagina 8
Research Proposal - Restaurantul Onyx - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Research Proposal - Restaurantul Onyx.doc

Ai nevoie de altceva?