Serbări câmpenești pe plaiuri românești

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3118
Mărime: 292.72KB (arhivat)
Publicat de: Cecilia Grigoraș
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabriela Tigu
Economia turismului

Extras din referat

Introducere

Traiul nemijlocit în natura, chiar si pentru câteva zile, te ajuta sa vezi viata în culori mai op¬ti¬mis¬te, res¬piri mai bine, gândesti mai liber, zâmbesti mai mult, traiesti cu mai multa în¬credere si curaj fiecare secunda. Este o alta lume, mai fireasca, mai pura.

În tara noastra se practica de multa vreme, în mod sporadic si neoficial, cazarea la localnici a vizitatorilor ocazionali ai unei asezari rurale. Începând din 1967-1968, în mod organizat s-au realizat primele actiuni turistice în mediul rural pentru grupuri de turisti aflati pe litoralul românesc al Marii Negre.

Din 1972 Centrul de Cercetari pentru. Promovarea Turismului International, printr-un ordin al Ministerului Turismului, a trecut la identificarea unor localitati rurale reprezentative pentru satul românesc cu scopul de a fi lansate si promovate în turism.

Atât în practica turistica internationala, cât si în literatura de specialitate, se constata o îndreptare a populatiei oraselor spre recreere catre mediul rural. În acelasi timp se remarca faptul ca formele de turism organizate în mari centre aglomerate, cu programe fixe, rigide, monotone, cu deplasari dintr-un mediu aglomerat în altul (adeseori mai aglomerat si mai trepidant) nu mai satisfac aspiratiile, motivatiile, optiunile turistilor, ale unei însemnate parti din rândul populatiei urbane, ca urmare cautarea mediului rural pentru odihna si recreere este o tendinta generala în practica mondiala a turismului si în ultimii ani si în România.

Treptat însa, turismul rural a început sa fie privit ca o posibilitate concreta de dezvoltare a perimetrelor rurale. Aceasta s-a dovedit a fi o sansa reala pentru zonele rurale defavorizate, dar si pentru toate regiunile rurale: valorificarea unui bogat potential natural si cultural, descongestionarea zonelor turistice aglomerate, îmbunatatirea nivelului de trai al populatiei acestor perimetre, stabilizarea fortei de munca locala prin crearea de noi locuri de munca în domeniul serviciilor, constructiilor, cresterea rapida a echipamentelor de cazare datorita cheltuielilor mici necesare dotarii lor, accesul unor categorii sociale defavorizate la aceste oferte de petrecere a concediilor, etc.

Organizatorul

Descrierea afacerii

Infiintata in anul 1998 societatea comerciala cu raspundere limitata , beneficiara a “Pensiunii Vidra” are sediul social in Campia Turzii, cu punct de lucru in Ponorel comuna Vidra , judetul Alba.

Pensiunea Vidra este situata la 7 Km de Campeni, pe drumul judetean 762, in inima muntilor Apuseni intr-o zona deosebit de pitoreasca si la numai 3 Km de comuna Vidra pe cursul riului Ariesul Mic.

Pensiunea Vidra este orientata spre cursul riului si detine 14 locuri de cazare, adica 7 camere cu baie fiecare, un restaurant pentru servirea mesei, o terasa in spatele pensiunii pentru activitati recreative .

Elementul de unicitate (unique selling point) il constiuei tot amsablul acesta de pensiune , agroturism, itinerarii, agrement, senzatii tari pentru amatori si pitoresc, iar atractia sezonului de vara manifestarea cu tematica folclorica organizata pe perioada desfasurarii Tirgului de Fete de pe Muntele Gaina.

Pina nu ajungi la Vidra pe drumul ce vine de la Cimpeni , te asteapta intr-o zona specific pitoreasca “Pensiunea Vidra” din satul Ponorel, aici este nucleul “Tarii Motilor”ce gazduieste anual participantii la actiunea “ Serbari campenesti , pe plaiuri romanesti ! ”

Pensiunea “Vidra” este situate pe malul riului Ariesul Mic “pe o dalma”linga riu cum ar zice localnicii, are acces din sosea pe un pod ce trece peste riu si este prevazuta cu o parcare de 20 locuri pentre autoturisme dar la circa 80 metri de pensiune chiar linga

Preview document

Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 1
Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 2
Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 3
Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 4
Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 5
Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 6
Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 7
Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 8
Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 9
Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 10
Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 11
Serbări câmpenești pe plaiuri românești - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Serbari Campenesti pe Plaiuri Romanesti.doc

Ai nevoie de altceva?