Tranziția omenirii la societatea economică (la era ințelepciunii) și impactul asupra sănătății oamenilor

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1838
Mărime: 17.41KB (arhivat)
Publicat de: David Chirilă
Puncte necesare: 0

Extras din referat

Tranziția omenirii la societatea economică (era înțelepciunii), presupune reconstiturea, sau mai degraba, reconstruirea intregului mediu înconjurator, incluzând totalitatea elementelor de conținut.

Prin societate înțelegem: Totalitate a oamenilor care trăiesc împreună și între care există anumite relații bazate pe legi comune, iar daca facem o paralelă cu semnificația termenului economie, care este definit ca fiind: ansamblul activităților umane desfășurate în sfera producției, putem afirma faptul că societatea economică funcționeaza datorita activităților întreprinde de oameni.

Însă, actuala societate a devenit un rău voluntar, în unele cazuri, atât pentru oameni, cât și pentru planetă. Cu totii, urmam modelul„ consumati si aruncati”, activitate pe care nu ne-o mai permitem. De aceea, omenirea are nevoie de o alta societate.

Societatea ecolonomica, este o societatea a viitorului, viitor pe care il cunoastem, sau nu.

Viitorul necunoscut, este viitorul hazarit de catre divinitate, datorita caruia viata isi urmeaza cursul, insa, exista si viitor pe care il cunoastem, pe care il putem prezice. Este vorba de viitorul pe care il putem crea, atat noi ca si pesoana, dar si noi ca si societate, mediu.

Viitorul societatii, influenteaza viitorul unei persoane prin faptul ca acea persoana este educata sa traiasca intr-un anumit fel, dar si prin influentele diferitilor factori externi care ii afecteaza sanatatea.

Omenirea a intrat dupa anii ‘70 in cea mai grava criza sistemica, criza econolimica, care este o criza a valorilor, a principiilor.

Astazi aceasta criza, este o criza a modelului educational, deoarece am fost educati sa muncim, sa producem, pentru a trai, uitand sa ne traim viata asa cum vrem. Cu totii vorbim doar despre Criza economica Mondiala, insa, adevarata problema nu este criza economica, ci criza de valori esentiale, caracteristici ce ar conduce la o crestere economica, multumitoare pentru intreg universul.

Capra consideră că această criză este globală din două puncte de vedere:

a cuprins toate domeniile de activitate, de la ştiinţă, economie, energie, mediu, medicină, sănătate, la gândire, cultură, psihologie, chiar siguranţa planetei;

a cuprins întreg globul.

Relevant este faptul că fenomenele şi modul de manifestare ale crizei globale descrise de F. Capra şi analizate de el până în anul 1981, nu numai că nu s-au diminuat până în anul 2010, ci s-au agravat, extins şi chiar sunt semne de a ameninţa existenţa acestei civilizaţii. Deci semnalele date de Capra din 1982 – inclusiv analiza sa - sunt confirmate şi după 30 de ani.

Preview document

Tranziția omenirii la societatea economică (la era ințelepciunii) și impactul asupra sănătății oamenilor - Pagina 1
Tranziția omenirii la societatea economică (la era ințelepciunii) și impactul asupra sănătății oamenilor - Pagina 2
Tranziția omenirii la societatea economică (la era ințelepciunii) și impactul asupra sănătății oamenilor - Pagina 3
Tranziția omenirii la societatea economică (la era ințelepciunii) și impactul asupra sănătății oamenilor - Pagina 4
Tranziția omenirii la societatea economică (la era ințelepciunii) și impactul asupra sănătății oamenilor - Pagina 5
Tranziția omenirii la societatea economică (la era ințelepciunii) și impactul asupra sănătății oamenilor - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Tranzitia Omenirii la Societatea Economica (La Era Intelepciunii) si Impactul Asupra Sanatatii Oamenilor.docx

Ai nevoie de altceva?