Nokia sensor sau cum să socializezi prin bluetooth

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 3181
Mărime: 154.03KB (arhivat)
Publicat de: Corvin Chira
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Cea mai recenta aplicatie propusa de catre producatorul finlandez de terminale este aplicabila pe toate platformele Series 2.0+, iar scopul acesteia este de stabilire a unui canal de comunicare extrem de divers cu utilizatorii aflati in raza de actiune a unei retele Bluetooth.

Chiar daca se bucura deja de o serie de denumiri sofisticate de genul aplicatie pentru socializare prin smartphone si Bluetooth, Sensorul propus de Nokia are o functie foarte simpla: sa conecteze utilizatorul la un sistem in care sa posteze informatii pe un homepage propriu (denumit folio), unde alti utilizatori pot intra si partaja informatia respectiva (fotografii, fisiere personale video sau audio), pot lasa mesaje scrise in Guestbook sau pot citi profilul completat de utilizator.

Programul functioneaza prin scanarea zonei in cautarea altor utilizatori care au activat Bluetooth-ul, setare care poate sa ruleze pasiv pe telefonul mobil. Odata stabilita conexiunea dintre doua terminale, utilizatorii pot citi informatiile postate de celalalt, ii pot trimite mesaje sau pot face schimb de fisiere.

Exista si posibilitatea de setare a alertelor in functie de aparitia prietenilor in retea, de Coduri de Grup care seteaza pagina personala sa va avertizeze in momentul in care cineva cu hobby-uri sau interese asemanatoare se afla in zona. Guestbook-ul permite vizitatorilor folio-ului sa scrie mesaje sau comentarii, iar functia de contorizare va indica numarul exact al utilizatorilor care au vizualizat pagina dumneavoastra, acesta fiind si un criteriu pentru stabilirea popularitatii unui utilizator.

Din pacate, acest program nu isi va arata adevaratul potential decat in momentul in care se va stabili o retea numeroasa de utilizatori, care odata ajunsi in imediata apropiere sa poata verifica practic performantele sustinute teoretic de catre Nokia.

Bluetooth-ul este un set de specificaţii bazate pe undele radio, pentru o reţea wireless personală (PAN - personal area network). Bluetooth-ul creează o cale prin care se poate face schimb de informaţii între aparate precum telefoane mobile, laptop-uri, calculatoare personale, imprimante, camere digitale şi console video printr-o frecvenţă radio sigură şi de rază mică.

Aparatele bluetooth comunică între ele atunci când acestea se află în aceeaşi rază de acţiune. Ele folosesc un sistem de comunicaţii radio aşa că nu este nevoie să fie aliniate faţă în faţă pentru a transmite, pot fi chiar în camere diferite dacă transmisia este suficient de puternică.

Specificaţii si trăsături

Specificaţia de Bluetooth a fost formulată pentru prima dată de Sven Mattisson şi Jaap Haartsen, muncitori în Lund, Suedia, la divizia mobilă Ericsson. La 20 mai 1998 a fost fondată gruparea Bluetooth Special Interest Group (SIG) care azi are rolul de a licita firmelor tehnologia Bluetooth şi de a urmări evoluţia acestei tehnologii.

Bluetooth 1.0 si 1.0B

Versiunile 1.0 si 1.0B au avut multe probleme care au facut producătorii să întâmpine mari dificultăţi în a face produsele lor funcţionale.

Bluetooth 1.1

- Multe din erorile găsite la versiunea 1.0B au fost reparate

- Suport pentru canalele necriptate

- A fost adăugat indicator al puterii semnalului de transmisie

Bluetooth 1.2

Aceasta versiune este compatibilă cu 1.1.

- Viteza practică a transmisiei de date a fost mărită la 721 kbps, la fel ca la versiunea 1.1

Bluetooth 2.0

Această versiune este compatibilă cu versiunile 1.x. Principala îmbunătăţire este introducerea a Enhanced Data Rate care permite o viteză de 3.2 mbps. Îmbunătăţirea a creat următoarele efecte:

- viteza de transmisie de 3 ori mai mare

- consum de energie mai mic

- rata erorilor de transmisie (BER - bit ratio eror) mai mică

Bluetooth este o tehnologie pentru comunicarea fără fire între dispozitive. Se bazează pe o legătură radio cu rază mică de acţiune şi cost redus.

De ce este util Bluetooth pentru dumneavoastră

Orice decorator ştie că firele şi cablurile sunt inestetice şi derutante. Conexiunile Bluetooth permit comunicarea fără fir între dispozitive pe o rază de aproximativ 10 metri. Spre deosebire de infraroşu, nu trebuie să îndreptaţi dispozitivele în mod direct unul spre celălalt, ba chiar nu trebuie să se afle în aceeaşi încăpere. Bluetooth poate iniţia conexiuni cu dispozitivul pereche în mod automat, astfel că nici nu trebuie să vă gândiţi la asta. Şi nu trebuie să plătiţi pentru conexiunea Bluetooth, indiferent cât de multe date transferaţi.

Cum funcţionează

Când două dispozitive transferă informaţii, sunt câteva lucruri de care trebuie să ţineţi seama: mai întâi, cum vor fi conectate fizic, şi atunci cu câte fire? Sau nici unul? – şi atunci, care sunt comenzile acceptate de ambele dispozitive (protocolul)? Bluetooth este un standard al industriei care rezolvă toate aceste probleme ieftin şi utilizând foarte puţin din puterea acumulatorului.

Preview document

Nokia sensor sau cum să socializezi prin bluetooth - Pagina 1
Nokia sensor sau cum să socializezi prin bluetooth - Pagina 2
Nokia sensor sau cum să socializezi prin bluetooth - Pagina 3
Nokia sensor sau cum să socializezi prin bluetooth - Pagina 4
Nokia sensor sau cum să socializezi prin bluetooth - Pagina 5
Nokia sensor sau cum să socializezi prin bluetooth - Pagina 6
Nokia sensor sau cum să socializezi prin bluetooth - Pagina 7
Nokia sensor sau cum să socializezi prin bluetooth - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Nokia Sensor sau cum sa Socializezi prin Bluetooth.doc

Alții au mai descărcat și

Monitorul

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile : a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua...

Stabilizator de Tensiune

3. Functionarea În general, pentru realizarea stabilizatoarelor de tensiune se folosesc proprietatile diodelor. Cel mai simplu tip de...

Ai nevoie de altceva?