Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2615
Mărime: 425.75KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Parvan Vladimir

Extras din referat

Pentru crearea sau reconstruirea CATV, unde sunt conectaţi zeci, sute, mii, sau chiar milioane de abonaţi, orice companie trebuie să dea răspuns la următoarele întrebări:

- scopul creării unei noi sisteme;

- care sunt cerinţele de bază către sistemă, înaintate de operatorul reţelei prin cablu;

- garanţia de exploatare a sistemei.

În dependenţă, cât de corect este pusă problema, depinde volumul investiţiilor la etapa primară şi volumul investiţiilor în decursul timpului de exploatare, deci vom putea analiza dacă este rentabil şi dacă se va răscumpăra proiectul dat în viitorul apropiat.

Scopul creării sistemului CATV

În cazul dat se determină dacă sistemul este pur televizat, sau se preconizează şi transmiterea datelor prin reţea, sau va deveni sistemă interactivă, care va presta abonaţilor diferite tipuri de servicii.

La proiectarea reţelelor pur televizate nu se pune accentul pe fiabilitatea înaltă de lucru a sistemei, decât în cazul creării sistemei CATV interactive.

Utilizarea reţelei CATV pentru transmiterea datelor impune folosirea canalelor inverse, care schimbă cerinţele impuse în comparaţie cu sistemele obişnuite.

Cerinţele către sistemele CATV

Cerinţele impuse sistemelor CATV în Europa se reduce la trei parametri, indicate pentru priza abonatului.

CTB (Composite Triple Beat) = 57

CSO (Composite Second Order) = 57

C / N (Carrier to Noise Ratio) = 45

CTB – distorsiuni neliniare de ordinul trei;

CSO – distorsiuni neliniare de ordinul doi;

C / N – raportul semnal / zgomot.

Mulţi operatori ai sistemei impun cerinţe mai drastice către sisteme deoarece pe piaţă trebuie să concureze cu costul serviciilor prestate, precum şi cu calitatea lor. La crearea reţelelor TV cu canal invers, care va fi folosit pentru transmiterea datelor, trebuie ţinut cont de viteza de transmitere, care trebuie de atins.

Alt parametru al sistemei este numărul canalelor transmise şi operatorul trebuie să prognozeze o posibilă mărire a lor pe parcursul duratei de exploatare, deoarece la mărirea numărului de canale, care n –au fost prognozate va fi necesar de a investi mijloace adăugătoare în reconstruirea lor.

Reţele de tip CATV

CATV (Cable Television System) - transmisia de date prin cablu TV - este una din cele mai noi tehnologii la nivel mondial, care poate furniza un suport viabil pentru desfăşurarea procesului educaţional la distanţă în mod corespunzător cu necesităţile profesorilor şi ale studenţilor.

Iniţial, CATV a fost creat ca un mediu unidirecţional pentru transmiterea programelor TV unui număr maxim de abonaţi, la cel mai mic cost posibil. De-a lungul anilor 1990, odată cu introducerea transmisiei directe prin satelit (DBS - direct broadcast satellite) şi a liniei digitale a abonaţilor (DSL -digital subscriber line), operatorii de cablu au oferit mai multe posibilităţi şi o calitate mai bună a programelor prin tehnologia digitală, deoarece abonaţii doreau să li se ofere o combinaţie de voce, video şi date prin DSL.

Din teama de a nu pierde un segment de piaţă şi din dorinţa de a oferi servicii avansate viabile din punct de vedere economic, mai mulţi operatori de televiziune prin cablu au format Multimedia Cable Network System Partners, Ltd. (MCNS) cu scopul de a defini un produs şi un sistem standard capabil să ofere date şi viitoare servicii prin reţelele CATV. Standardul DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification) este rezultatul efortului MCNS şi a fost acceptat de standardul Nord American. Operatorii de televiziune prin cablu au introdus produse conforme cu acest standard şi au creat programe pentru a extinde lărgimea de bandă a reţelelor lor şi a deveni un mediu bidirecţional.

Standardul DOCSIS 1.0 a promovat un modem pentru cablu (CM) pentru abonaţii direcţi şi un modem pentru terminalul principal (CMTS - Cable Modem Terminating System), aceste modem-uri fiind special concepute pentru transmisia prin cablu TV.

O reţea CATV constă dintr-un terminal principal, unde toate semnalele sunt recepţionate şi, neţinînd cont de sursa lor, FDM-ul (frequency-division multiplexing) este aplicat, amplificat şi distribuit către reţeaua de cablu.

Preview document

Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 1
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 2
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 3
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 4
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 5
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 6
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 7
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 8
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 9
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 10
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 11
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 12
Sisteme TV prin cablu - community antena television - CATV - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Sisteme Tv prin Cablu - Community Antena Television - CATV.DOC

Alții au mai descărcat și

Monitorul

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile : a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua...

Stabilizator de Tensiune

3. Functionarea În general, pentru realizarea stabilizatoarelor de tensiune se folosesc proprietatile diodelor. Cel mai simplu tip de...

Te-ar putea interesa și

Sisteme TV prin Cablu

INTRODUCERE Dupa cum stim forma semnalului TV în corespundere cu natura si caracterul sau reprezinta distributia luminozitatii pe calea de...

Ai nevoie de altceva?