Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1688
Mărime: 1002.70KB (arhivat)
Publicat de: Milena Robu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Radu Radescu

Extras din referat

Definitie:

Plotter-ul este un dispozitiv de inregistrare a informatiilor grafice pe hartie, folosind un cap de trasare. Datele provenite de la calculator , reprezentand informatia relativa la deplasarea capului, sunt aplicate elementelor de comanda pentru deplasarea corespunzatoare a capului de trasare Plotter-ul este de fapt o imprimanta grafica foarte precisa.diferenta esentiala fata de o imprimanta clasica este ca se poate reveni asupra desenului. O alta diferenta este ca pot desena o linie dreapta fata de imprimantele conventionale care simuleaza o linie prin alaturarea mai multor puncte. Ploterele multicolore folosesc mai multe “stilouri”, cate unu pentru fiecare culoare

Schema Bloc:

Date generale:

Imprimantele de birou sunt folosite pentru a printa fisierele dintr-un computer. Unle fisiere necesita un tip special de imprimante numite plotter. Imprimantele cu format wide sunt ideale pentru lucrari cum ar fi schite de arhitectura, postere sau planuri ingineresti.

Imprimantele plotter utilizeaza “stilouri” pentru a crea rezolutii inalte, vectori grafici pe hartie sau alte suprafete. De asemenea acestea pot printa monocom sau color.

Clasificare:

Plotter-ele sunt de mai multe feluri: - cu “stilou”

- cu jet de cerneala

- cu laser

- termice

De asemenea variaza dupa marime, viteza si calitatea printarii si vine cu diferite caracteristicii cum ar fi scanner sau cutter.

Plotter-ele cu “stilou” printeaza miscand un “stilou” sau un alt dispozitiv dealungul suprafetei unei bucati de hartie. Acestea pot desena linii artistice complexe , incluzand text, dar la o viteza scazuta datorita miscarii mecanice a stiloului. Ele sunt deseori incapabile de a crea efficient o regiune de culoare , dar pot inchide o arie desenad un numar mare de linii rectangulare inchise.

În mod tradiţional, imprimantele sunt în primul rând pentru imprimare de text. Acest lucru face destul de usor de controlat, pur şi simplu trimiterea de text la imprimanta este de obicei, de ajuns pentru a genera o pagină de ieşire. Acest lucru nu se aplică în cazul unui plotter, unde un număr de limbi de control al imprimantei au fost create pentru a trimite comenzi mai detaliate, cum ar fi: "ridica stiloul-ul de pe hârtie", "aseaza stiloul pe hârtie", sau "trage o linie de aici pana aici ". Limbile de control bazate pe ASCII le plotter-elor sunt Hewlett-Packard HPGL2 sau Houston Acte DMPL cu comenzi, cum ar fi "PA 3000, 2000; PD".

Programatorii folosind FORTRAN sau BASIC, în general, nu le-au program în mod direct ci au folosit pachetele de software, cum ar fi biblioteca CalComp, sau un dispozitiv independent de grafice de pachete, cum ar fi bibliotecile Hewlett-Packard AGL sau extensii de bază sau pachete de high end, cum ar fi DISSPLA. Acestea ar stabili scalarea factorilor din coordonatele lumii în coordonatele aparatului , precum şi traducerea la comenzile de nivel scazut ale dispozitiv-ului.

Plotter-ele mai vechi funcţionau prin plasarea hartiei peste o rola care o misca inainte şi inapoi intr-o miscare în forma de X, în timp ce stiloul se misca inainte şi inapoi în forma de Y. O alta abordare implică folosirea stilourilor cu toc pentru trasarea paragrafelor şi conducerea masinilor cu motoare controlate de computer. Acestea aveau dezavantajul de a se misca lent, şi deasemenea era necesar un spatiu al podelei egal cu cel al foii de hartie. O modificare ulterioară a fost adăugarea unei scoabe controlate electric pentru a tine stilourile, fapt care permitea schimbarea stilourilor să fie schimbate şi astfel se puteau crea imagini în mai multe culori.

Hewlett Packard şi Tektronix au creat platforma desk-size plotter în anul 1970. În 1980, micul şi usorul Hp 7470 foloseşte inovativul mecanism "grit wheel" care misca doar hârtia. Aceste plottere mai mici “de uz caznic” au devenit populare pentru grafica business, dar viteza lor scăzută indica faptul ca nu pot fi folosite pentru scopuri de printare zilnică şi altă imprimantă conventională este necesară pentru aceste joburi. O categorie introdusă de Hewlett Packard's MultiPlot pentru HP 2647 a fost "word chart" care foloseste plotter-ul să traseze litere mari pe o hârtie transparentă. Acesta a fost predecesorul modernului Powerpoint chart. Cu disponibilitatea pe scară largă a imprimantelor laser şi cerneală de mare rezoluţie, memoria ieftină şi calculatoare suficient de rapide să randeze imaginile color, plotter-ele cu stilou aveau totul dar au dispărut.

Preview document

Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led - Pagina 1
Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led - Pagina 2
Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led - Pagina 3
Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led - Pagina 4
Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led - Pagina 5
Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led - Pagina 6
Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led - Pagina 7
Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led.doc

Alții au mai descărcat și

Monitorul

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile : a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua...

Stabilizator de Tensiune

3. Functionarea În general, pentru realizarea stabilizatoarelor de tensiune se folosesc proprietatile diodelor. Cel mai simplu tip de...

Ai nevoie de altceva?