CFR Marfă amendată de Consiliul Concurenței

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2052
Mărime: 12.88KB (arhivat)
Publicat de: Iosif Șandor
Puncte necesare: 5

Extras din referat

INTRODUCERE

In acest proiect vom analiza situatia Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa, "CFR Marfa"-SA care a fost amendata in anul 2006 de Consiliul Concurentei pentru practici anticoncurentiale. In prima parte a proiectului vom prezenta compania si piata pe care acesta isi desfasoara activitatea, urmand ca in partea a doua sa expunem motivele pentru care compania a fost investigata si sanctionata.

Transportul feroviar a fost intotdeauna un stimul pentru dezvoltarea economica a unei regiuni, dar si un barometru al volumului de marfuri si al numarului de persoane care se deplaseaza intre diferite puncte.

In materie de transport feroviar, statul roman detine, în prezent, singura societate profitabila, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa, "CFR Marfa"-SA. Aceasta a fost infiintata la 1 Octombrie 1998, dupa reorganizarea prin diviziune a Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane si are statut de societate comerciala pe actiuni, principalul actionar fiind statul român.

CFR Marfa este o companie, persoana juridica romana, ce isi desfasoara activitatea in domeniul serviciilor si are ca principal obiect de activitate transportul public de marfa si bunuri pe calea ferata, in trafic intern si international, precum si transport cu nave ferryboat. Astfel:

- utilizeaza infrastructura Cailor Ferate ca unic operator national de marfa;

- este proprietarul patrimoniului, poseda autonomie in administrarea bunurilor

sale si beneficiaza de rezultatele activitatii sale.

Compania are opt regionale, opt centre comerciale de vanzari, 23 de centre de productie si dispune de 987 de locomotive si 50.980 vagoane.

In prezent, in Romania opereaza 26 de operatori feroviari licentiati in transportul feroviar de marfuri, iar CFR Marfa, operatorul national de transport, acopera 75% din piata. Cota de 25% din piata neocupata de CFR Marfa este impartita de 25 de transportatori privati. Primele locuri sunt ocupate de Grup Feroviar Roman (GFR), Servtrans Invest, parte a grupului IRS si Compania de Transport Feroviar, controlata de Stefan si Luisa Movila. Dincolo de previziunile sumbre in ceea ce priveste economia Romaniei, si implicit sectorul feroviar, reprezentantii din aceasta piata spun ca industria feroviara va mai atrage investitori straini, iar pentru 2009 ne putem astepta chiar la cel putin doua intrari. In plus, PCC SE, actionar minoritar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, a anuntat ca intentioneaza sa intre in 2009 pe piata feroviara de marfa din Romania, prin intermediul diviziei de logistica PCC Rail. Romania se afla in atentia companiilor din Europa care activeaza in acest domeniu, datorita pozitiei portului Constanta, precum si a dezvoltarilor industriale din zona, atractive pentru marii jucatori.

De asemenea un concurent important pentru CFR Marfa este transportul rutier de marfa, care va fi influentat de dezvoltarea infrastructurii rutiere din Romania. In ultimii ani s-a constatat o reducere a trenurilor care transporta marfa si o crestere a numarului de tiruri folosite in transportul rutier de marfa. Aceasta tendinta a fost favorizata de aparitia unui numar tot mai mare de firme in domeniul auto, precum si de renuntarea la unele autorizatii impuse, la trecerea frontierei, inainte de aderare. In vestul Europei sunt mii de kilometri de autostrada, iar la noi aproape 300 km. In 2007, s-au transportat in total 76,5 mil. tone de marfuri, dintre care 68 milioane de tone pe feroviar. CFR acopera 72-75% din piata, respectiv 51 milioane de tone.

Desi CFR Marfa detine o cota importanta din totalul pietei de transport de marfa din România si are o contributie importanta la bugetul de stat, aceasta este pe lista privatizarilor, operatiune ce ar trebui finalizata pâna la sfârsitul anului 2009, conform planului de guvernare.

Privatizarea CFR Marfa trebuie sa aiba ca obiectiv identificarea unui investitor sau grup de investitori cu experienta anterioara în domeniu semnificativa, interesati sa dezvolte în România un puternic operator feroviar care sa concureze de pe picior de egalitate marile companii europene.

Mentinerea companiei în portofoliul statului pentru o perioada mai mare de timp reclama adoptarea unei politici de investitii masive, pentru a-i asigura competitivitatea pe piata libera. Fara nici o sustinere financiara din partea statului, cum se întâmpla în prezent, este practic imposibila conservarea pozitiei sale pe piata de transport dupa momentul liberalizarii sectorului.

Piata relevanta a produsului cuprinde servicii de exploatare, intretinere si reparatii pentru locomotive, servicii specifice pentru personalul care deserveste locomotivele si toate celelalte activitati necesare bunei desfasurari a transportului feroviar de marfa.

Preview document

CFR Marfă amendată de Consiliul Concurenței - Pagina 1
CFR Marfă amendată de Consiliul Concurenței - Pagina 2
CFR Marfă amendată de Consiliul Concurenței - Pagina 3
CFR Marfă amendată de Consiliul Concurenței - Pagina 4
CFR Marfă amendată de Consiliul Concurenței - Pagina 5
CFR Marfă amendată de Consiliul Concurenței - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • CFR Marfa Amendata de Consiliul Concurentei.doc

Te-ar putea interesa și

Practici Anticoncurențiale și Politica privind Concurența

Introducere Politica de concurenţă este esenţială pentru garantarea funcţionării mecanismelor economiei libere, susţinând existenţa unui mediu...

Piață unică Europeană și politici antitrust

Politica de concurenţă este esenţială pentru garantarea funcţionării mecanismelor economiei libere, susţinând existenţa unui mediu competitiv...

Ai nevoie de altceva?