Agroturismul în Tohoku

Referat
7/10 (1 vot)
Ă
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 30 în total
Mărime: 8.27MB (arhivat)
Publicat de: Andreea A.
Puncte necesare: 6
Specializare: IMAPA

Extras din referat

Localizare

Regiunea Tōhoku ( 東北 地方Tōhoku-chihō ), regiunea de nord-est sau nord-estul Japoniei este formată din partea nord-estică a Honshu, cea mai mare insulă din Japonia. Această regiune tradițională este formată din șase prefecturi ( ken ): Akita, Fukushima, Iwate, Miyagi și Yamagata.

Tōhoku își păstrează reputația ca o regiune îndepărtată, pitorească, cu un climat aspru. În secolul XX, turismul a devenit o industrie majoră în regiunea Tōhoku.

Geografie si clima

Tōhoku , chihō (regiune), care constituie partea de nord a Honshu , Japonia . Este mărginită la vest de Marea Japoniei (Marea de Est) și la est de Oceanul Pacific și include ken (prefecturile) din Aomori , Akita , Iwate , Yamagata , Miyagi și Fukushima . Numele său este derivat din termenii japonezi tō("est") și hoku ("nord"). Regiunea este, de asemenea, cunoscută sub numele de Ōu, referindu-se la principala sa zonă montană. Tohoku ocupă aproape o cincime din suprafața totală a Japoniei, dar conține mai puțin de o zecime din populația totală a țării.

Trei lanțuri montane rulează aproximativ paralel în Tohoku de la nord la sud, separate de rândurile de câmpie. Intervalele și zonele joase sunt, de la est la vest, Munții Kitakami și Munții Abukuma , râul Kitakami și râurile Abukuma și Munții Ōu , un șir de bazine ce constituie Median Groove, Munții Dewa și munții asociați cu Muntele Asahi și Iide. Nivelele joase ale mării se întâlnesc de-a lungul coastei Mării Japoniei.

Gama coloanei vertebrale a Munților Ōu formează granița climatică majoră a regiunii. Se separă zona vestică de veri mai calde și iernile cu zăpadă de zona estică a vremii mai reci și iernii uscate. Centura de coastă nord-estică este frecventată de ceață și de vânturile răcoroase de est în timpul sezonului de creștere . Coasta extrem de adâncită a gama Kitakami este supusă unor tsunami-uri distrugătoare (undele oceanice cauzate de cutremure), inclusiv seria devastatoare.

Mestesuguri si traditii

In Nordul Japoniei, regiunea Tōhoku, în mare parte rurală, găzduiește tradiții care au fost predate de-a lungul generațiilor. O excursie la această mică regiune a țării oferă o șansă de a vedea meseriași calificați la lucru - și de a găsi un suvenir unic - la doar o ora sau doua de la Tokyo.

Tigrii papier-mâché,talismanele in forma de șoim, cazane din fier și cele mai populare Kokeshi( păpuși din lemn) sunt doar câteva dintre articolele realizate manual.

Feronerie în Iwate

Furnalele de înaltă calitate au fost fabricate în prefectura Iwate din anii 1600, când zona a fost cunoscută sub numele de Nambu după clanul de guvernământ al timpului; articolele din fontă din această regiune sunt denumite în continuare Nambu Tekki (Nambu Ironware). Printre fabricile de fierărie ale regiunii, Iwachu, fondată în 1902, sunt foarte apreciate pentru ceainicul lor de ceai, vase și alte obiecte casnice. Apa fierbinte din vasele Iwachu elibereaza cantitati mici de fier, ceea ce confera apei o textura moale, muiva si se spune ca este benefica pentru cei cu deficit de fier.

In ce perioada sa mergi in Tohoku

Regiunea Tohoku are multe de oferit vizitatorilor orașului Semboku pe tot parcursul anului, datorită celor patru anotimpuri clar definite. În primăvara anului, puteți vedea flori de cireșe, varză de skunk și câmpuri de flori violet de câine, plante alpine și plantarea orezului.

Conținut arhivă zip

  • Agroturismul in Tohoku.ppt

Ai nevoie de altceva?