Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3915
Mărime: 682.17KB (arhivat)
Publicat de: Romina Vasilache
Puncte necesare: 6
Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” Iași Facultatea de Geografie și Geologie

Cuprins

  1. Cuprins 1
  2. Rezumat 2
  3. Cuvinte cheie 2
  4. Abstract 3
  5. Key words 3
  6. Capitolul I. Caracterizarea arsenului 4
  7. I.1. Ce este arsenul ? 4
  8. I.2. De unde provine arsenul ? 4
  9. I.3. Care sunt nivelurile de expunere la arsen ? 4
  10. I.4. Ce se întâmplă cu arsenul absorbit de corp ? 5
  11. I.5. Care sunt efectele arsenului ? 5
  12. I.6. Poate arsenul provoca cancer ? 5
  13. Capitolul II. Arsenul la nivel mondial 6
  14. II.1. Contaminare și tratament 6
  15. II.2. Dinamica multianuală a concentrației de arsen în Rezervația Biosferei ,,Delta Dunării’’ 7
  16. III.3. Contaminarea cu arsen a apelor subterane în Bangladesh 9
  17. III.3.1. Introducere 9
  18. III.3.2. Implicațiile sociale ale otrăvirii cu arsen 10
  19. III.3.3. Atenuarea dezastrului 11
  20. Concluzii 11
  21. Bibliografie selectivă 12

Extras din referat

Rezumat

Arsenul este o substanță chimică care este eliberată natural din scoarța Pământului dar și din anumite activități umane. Poate exista atât în formă organică cât și anorganică, cea de-a doua fiind considerată mai toxică.

Nivelul de arsen din mediu diferă; oamenii fiind mult mai expuși în zonele vulcanice și în zonele în care se desfășoară activități industriale ca mineritul, topitul metalelor ș.a. Pe lângă faptul că poate fi inhalat arsenul este dăunător oamenilor deoarece îl găsim în mâncarea și apa contaminată.

Arsenul și compușii săi au fost catalogați ca fiind cancerigeni și din păcate se regăsesc până și în zonele mai sensibile ale planetei (delte, ecosisteme cu organisme endemice) sau în zone foarte populate, ca India, Bangladesh, China și chiar Statele Unite ale Americii.

Titlul (Dinamica arsenului în sisteme hidrogeochimice) se referă la modul în care arsenul reacționează și se comportă în ecosisteme acvatice, din punct de vedere chimic, dar și la modul în care acesta influențează activitatea în aceste medii, indiferent că vorbim de floră, faună, activitatea chimică sau de altă natură. După cum se știe cuvântul ,,arsen” are o rezonanță negativă, fiind asimilat cu toxicul și otrava.

Lucrarea de față își propune să arate modul în care arsenul afectează starea chimică a unor medii periclitate (Delta Dunării, Bangladesh etc.), și modul în care acesta afectează individul în sine (în special pe om). Graficele și hărțile folosite sunt explicite, simple și concrete, fapt ce dă lucrării un plus în ceea ce privește rezultatul obținut.

Lucrarea poate fi îmbunătățită prin adăugarea la bibliografie a mai multor titluri, fapt ce ar crește complexitatea și valoarea lucrării. La fel de bine se pot folosi studii internaționale legate de poluarea și contaminarea cu arsen, evident faptele și cifrele fiind mult mai valoroase în conturarea unor rezultate și concluzii. Din acest motiv am folosit graficele celor de la blackseascene.net !

Cuvinte cheie : arsen, toxic, otrava, contaminare, cancer, dinamica, sistem

Abstract

Arsenic is a chemical that is released naturally in the Earth's crust and in certain human activities. There may be both organic and inorganic form, the second one being considered more toxic.

The level of arsenic in the environment is different, people are more prone to volcanic areas and areas where industrial activities like mining, metal melting etc exists. Besides that it can be inhaled arsenic is dangerous to people because we can find in contaminated food and water.

Arsenic and its compounds have been classified as carcinogens and unfortunately are found even in the most sensitive areas of the planet (delta, ecosystems with endemic organisms ) or in highly populated areas like India , Bangladesh , China and even the United States .

Title ( Dynamics of arsenic in Hydrogeochemistry systems ) refers to how arsenic reacts and behaves in aquatic ecosystems in terms of chemical and how it affects the things in these environments , like the flora , fauna, chemical activity or other . As you know the word ' arsenic ' has a negative resonance , being treated as toxic or poison.

This paper aims to show how arsenic affects the chemical status of endangered environments (Danube Delta , Bangladesh etc.) , and how it affects the individual itself (especially the human ) . The graphs and charts used are explicit , simple and concrete , which gives the work a plus in terms of result.

The work can be improved by adding more titles to the bibliography , which would increase the complexity and amount of work. As well you can use international studies related to pollution and contamination with arsenic, obvious facts and figures being more valuable in shaping the outcomes and conclusions. For this reason we used the graphics from blackseascene.net !

Key words : arsenic, toxic, poison, pollution, cancer, dynamic, system

Capitolul I. Caracterizarea arsenului

I.1. Ce este arsenul ?

Arsenul este un metaloid – un element natural care nu este de fapt un metal, ci doar are caracteristicile unui metal. Acesta este o componentă naturală a scoarței terestre, în general găsită în cantități mici în roci, sol, apă chiar și aer. Cu toate acestea, concentrațiile pot crește odată cu unele activități naturale sau umane.

Arsenul poate exista în mai multe forme chimice și în combinație cu mai multe elemente. Unele forme sunt anorganice, fără carbon, iar altele sunt organice, conținând carbon. Arsenul anorganic există în patru forme chimice principale, cunoscute sub numele de valență. Valența este o măsură a abilității unui compus de a se combina cu alte elemente, cum ar fi hidrogenul. Formele dominante sunt arsenit, cu o valență de 3 și arseniat cu o valență de 5.

I.2. De unde provine arsenul ?

Scoarța terestră este o sursă abundentă de arsen. Acesta este prezent în mai mult de 200 minerale diferite, cel mai comun fiind arsenopirita. Aproximativ o treime din arsenul din atmosfera terestră este de origine naturală, activitatea vulcanică fiind cea mai importantă sursă. Următoarea sursă importantă este contaminarea cu arsen sub formă de vapori, generată de formele solide sau lichide ale sărurilor cu arsen la temperaturi mici. Arsenul anorganic este găsit în apa subterană folosită în unele părți ale Terrei ca apă de băut, spre exemplu Bangladesh, India sau Taiwan. Compuși ai arsenului organic se găsesc în organismele ce trăiesc în mediul marin, dar la fel de bine se găsesc și în cele terestre.

Arsenul elementar este produs și pe cale antropică, sub formă de trioxid de arsen, un rezultat secundar al topirii metalelor. Aproximativ 70% din producția mondială de arsen este folosită în tratarea lemnului, 22% la produsele chimice agricole, iar restul la sticlă, farmaceutice și aliaje metalice.

Preview document

Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 1
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 2
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 3
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 4
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 5
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 6
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 7
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 8
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 9
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 10
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 11
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 12
Dinamica Arsenului în Sisteme Hidrogeochimice - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Dinamica Arsenului in Sisteme Hidrogeochimice.docx

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?