Warm-up activities - o modalitate excelentă de a începe lecția de engleză

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Limbi Străine
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1531
Mărime: 28.69KB (arhivat)
Publicat de: Constanta Sturzu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sturzu Constanta

Extras din referat

În contextul societății moderne de astăzi, este nevoie ca elevii să poată comunica într-o limbă străină de circulație internațională, de la o vârstă fragedă. Engleza este limba cea mai utilizată. Reforma educațională din România este orientată spre stimularea abordărilor interactive care duc la o mai mare eficiență a învățării școlare și la poziționarea elevului în centrul actului educațional. Stăpânirea limbii engleze deschide noi perspective de cunoaștere pentru elevi, care vor avea astfel acces la informații pe scară largă, precum și o cale deschisă de utilizare a computerului, care a devenit indispensabil în zilele noastre.

Limbajul este una dintre cele mai importante competențe pe care le dobândesc elevii, care este și un element cheie în dobândirea unei bune educații în școală și mai târziu în mediul universitar.

Dezvoltarea vorbirii și învățarea corectă a limbii reprezintă o preocupare permanentă pentru noi, profesorii. În școală, trecând prin cele cinci clase primare, copiii dobândesc o bogăție de cunoștințe, iar vorbirea devine mai bogată, mai clară, mai corectă, asigurând dezvoltarea intensivă a gândirii. Accentul principal în acest sens este pus pe activitățile de comunicare, pe dialogul liber, pe formarea abilităților de exprimare ordonată a gândurilor, dobândirea treptată a structurii gramaticale a limbii. Cunoașterea unei limbi străine înseamnă pentru viitor o capacitate sporită de comunicare, înseamnă un acces mai larg la sursele de documentare și este încărcat, în plus, cu o valoare educațională semnificativă. Uși deschise istoriei, geografiei, culturii și spiritului altor națiuni. Cunoașterea reciprocă, înțelegerea, toleranța, aprecierea diversității sunt astfel facilitate.

Învățarea unei limbi străine necesită formarea de noi abilități auditive și articulare, care se dezvoltă doar parțial pe baza sistemului de sunet al limbii materne. Trebuie remarcat faptul că, la vârsta școlară, se formează în general abilități auditive și articulare în limba maternă. Învățarea unei limbi străine nu este posibilă fără dobândirea, în primul rând, a pronunției specifice acelei limbi. Deoarece dobândirea vocabularului este o parte integrantă a învățării limbilor străine, trebuie acordat suficient timp acestei probleme de bază. În explicarea materialului lexical, nu se recurge numai la traducerea cuvintelor în limba maternă, ci în orice situație se utilizează materialul auxiliar, la fel ca mima, gestul, care va ajuta la denumirea obiectelor, pentru a sugera sensul prin diferite acțiuni efectuate.

Învățarea limbii engleze poate părea un plan prea ambițios pentru primii ani de școală. De fapt, o limbă străină nu este "învățată" într-un an, iar apoi nu propunem ca școlarii mici să vorbească fluent limba engleză. Tot ce ne dorim este ca ei să dezvolte un mod specific de articulare a sunetelor și să cunoască câteva elemente de bază ale expresiei în acest limbaj. Învățarea limbii engleze poate părea dificilă, dar acum este momentul potrivit pentru a face acest lucru, deoarece structurile operaționale mentale sunt ușor de modelat și încă nedefinite, ceea ce reprezintă un mare avantaj.

Dintre toate activitățile didactice, am ales să abordez activitățile cu care fiecare profesor își începe orele - sau ar trebui, pentru a avea o atmosferă plăcută în clasă și pentru a comunica bine cu elevii. Mă refer la activitățile de „încălzire” - în engleză sunt denumite “warm-up/icebreaker activities”.

Bibliografie

1. Jun, Z. Y. (2000). Warm-up Exercises in Listening Classes. The Internet TESL Journal, VI (10). Retrieved from http://iteslj.org/Techniques/Zhang-ListeningWarm-up.html

2. Klippel, F. (1985). Keep Talking: communicative fluency activities for language teaching. Cambridge, UK: Cambridge University Press.

3. Krishnan, L. A., & Hoon, L. H. (2002). Diaries: listening to ‘voices’ from the multicultural classroom. ELT Journal, 56 (3), 227-239. Retrieved from http://eltj.oxfordjournals.org/content/56/3/227.full.pdf+html?sid=c6d03ada-4f81-4786-819c-78335f7f594a

4. García, A. M., & Martín, J. C. (2004). Something Old and Something New. Techniques to Improve the Lexical Inventory of EST Students: A Proposal. Revista Estudios Ingleses, 17, 6-44. Retrieved from http://publicaciones.ua.es/filespubli/pdf/02144808RD25769742.pdf

Preview document

Warm-up activities - o modalitate excelentă de a începe lecția de engleză - Pagina 1
Warm-up activities - o modalitate excelentă de a începe lecția de engleză - Pagina 2
Warm-up activities - o modalitate excelentă de a începe lecția de engleză - Pagina 3
Warm-up activities - o modalitate excelentă de a începe lecția de engleză - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Warm-up activities - o modalitate excelenta de a incepe lectia de engleza.docx

Ai nevoie de altceva?