Analiza Competitorului Lotus Center

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 13328
Mărime: 466.74KB (arhivat)
Publicat de: Bernard Gherman
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMCE Licenţă– Zi

Extras din referat

Dacă pană acum Lotus era un pol de atracţie al Oradiei, odată cu extinderea şi împrospatarea imaginii, a devenit un adevarat centru al oraşului din punct de vedere al shopingului şi al divertismentului.

Lotus Center a devenit in scurt timp, mai mult decat un spaţiu de făcut cumpărături. Se poate spune ca LOTUS-ul combină utilul cu plăcutul.Un spaţiu dedicat tuturor celor care vor să îşi petreacă timpul liber intr-o ambianţă elegantă şi relaxantă.

Din orice mijloc de transport se poate vedea sigla de la intrarea principală - o sigla uriaşă sub forma unei flori de Lotus de culoarea roz – si o prezentare a denumirii spatiului scoasă în evidenţă cu ajutorul unor majuscule de o mărime impresionantă.

Mărimea întregului CENTRU COMERCIAL este sugerată atât de sigla de la intrare cât şi de spaţiul pe care acesta se extinde.Este vorba despre numeroasele locuri de parcare ce sunt puse la dispoziţia clienţilor cât şi de designul spaţiilor verzi ce par a fi inspirate dintr-o altă lume.Doar privind din afară „Uriaşul magazin”ne ducem cu gandul că ţara în care trăim, poate aspira la mai mult.

Incă din momentul în care te decizi să iei parte la tot ceea ce Lotus Center îţi poate oferi ai de ales între două posibilităţi de acces la interior.Este vorbă despre o poartă rotitoare ce îţi permite accesul fără să o atingi sau o poartă ce se deschide manual.

O dată ce intri in interiorul acestui complex, sentimentele cele mai simple ce te pot cuprinde sunt cele de fericire şi satisfacţie.

Pentru că este posibil ca mărimea acestui centru să îţi creeze impresia de un loc în care te pierzi foarte uşor, tuturor celor care intră, le este pusă la dispoziţie o hartă a întregului „magzin”.Designul interior îmbină teme şi culori ce sugerează puterea, eleganţa şi relaxarea.

Parcurgând un drum drept presărat atât pe o parte cât şi pe cealaltă cu magazine uriaşe, ajungi într-un spaţiu cu un design circular – un adevărat punct de odihnă - ce îţi oferă posibilitatea să reflectezi asupra direcţiei pe care vrei să o parcurgi.

Altfel vorbind, ajungând sub cupola Lotus Center,un spaţiu în care restaurantele se întrec în oferte nu îţi ramane decât să te gândeşti, la care din cele 129 de spaţii comerciale amplasate în această incintă, vrei să mergi.

• 85 de magazine din care: 12 magazine – îmbracăminte /încălţăminte pentru femei, 4 magazine – îmbracăminte/încălţăminte pentru barbaţi, 2 magazine – articole copiii , 16 magazine – bijuterii , accesorii, ceasuri, cosmetice si parfumuri., 4 magazine – decoraţiuni , cadouri, 1 magazin – alimente naturiste,1 magazin – pet shop

• 16 restaurante din care :Barbeque, Clatite Uriaşe, Cocktail&caffe, Fast food chinezesc Wai , KFC ,Pizza & Grill, Restaurant Lotus, Violet Caffe& Lounge

• Cinematograf Hollywood Multiplex

• 27 de firme ce îşi vând serviciile : Curăţătorie chimică, Auto Clean, Beauty by Corina, Eboni Fitness Center, Optinova, Sensiblu, Solisun, Raiffeisen Banck, Germanos.

Acest complex a fost de aşa natură conceput încât să nu trebuiască să te deplasezi dintr-un loc în altul ,prin tot oraşul pentru a-ţi rezolva problemele.

Ţinând cont de socolul vitezei în care trăim LOTUS CENTER este spaţiul ce iţi oferă posibilitatea eficientizării timpului, punându-ţi la dispoziţie toate serviciile de care ai nevoie.

1.Analiza pieţei X: analiza tendinţelor la nivel naţional privind piaţa X, analiza principalilor competitori de pe piaţa oradeană, alegerea unui competitor, care va fi analizat in continuare.

2.Analiza mixului de produs.Analiza segmentelor de piaţă vizate.Analiza conceptului de Metaprodus pentru un anumit produs din oferta competitorului.

Jumătatea dintre mesele din food-court erau goale, mai mult de yece spaţii neocupate şi doi oameni în zona de entertainment. Aceasta era atmosfera dintr-unul din mallurile aflate în sudul Bucureştiului într-o seară din mijlocul unei săptămâni din luna mai în anul acesta. Iar lucrurile se pare că nu stau mult diferit în niciunul din cele patru proiecte comerciale care alcătuiesc axa Libety Center-City Mall-Vivantis-Grand Arena.

Reultatele din acest an sunt cu siguranţă sub aşteptările din urmă cu un an pentru fiecare din proprietarii acestor centre comerciale: proprietarii Grand Arena nu se aşteptau ca la două luni de la inaugurare să aibă mai puţin de 100 de magazine deschise într-un spaţiu care permite 180 de unităţi, traficul în City Mall a scăzut la începutul acestui an, numărul de vizitatori din Liberty Center a fost sub aşteptări, iar în Vitantis au fost închise şapte magazine de la finalizarea extinderii din septembrie 2008.

Principalul motiv care poate fi invocat de către administratorii acestor malluri este, într-adevăr, actuala perioadă de criză: chiriaşii au dificultăţi după ce le-au scăzut vânzările, iar bucureştenii nu prea mai sunt interesaţi de cumpărături în această perioadă, în care sunt cu un ochi la rata la bancă şi cu altul la pixul şefului care poate tăia din numărul de angajaţi sau din salarii.

Galeria comercială din proiectul Vitantis a fost deschisă în septembrie anul trecut, Liberty Center la finalul lunii octombrie, iar Grand Arena în luna martie a acestui an. În total peste 80.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale, care pot fi cu greu absorbite, mai ales în această perioadă.

„ Un proiect comercial are nevoie de un an, un an şi ceva pentru a se stalibiza, pentru a-şi fideliza clienţii şi a optimiza mixul de chiriaşi. Din păcate, această perioadă a coincis cu criza, iar efectele s-au cumulat, astfel că timpul de aşezare ar pztea fi mai mare “, spune reprezentantul Colliers.

În condiţiile în care nici la Plaza România cumpărătorii nu au dat năvală în primele luni de la deschiderea din 2004, explicaţia este plauzabilă. Bucureşti Mall, alătur de Plaza România, mallurile din protofoliul companiei Anchor Grup, şi-au fidelizat clienţii şi au creat o notorietate în piaţă de-a lungul a zece, respectiv cinci ani de activitate.

Acest fapt le permite şi ăn prezent să îşi desfăşoare activitatea la un nivel ridicat de vânzări şi de trafic, în ciuda faptului că şi aceste proiecte au fost închise din magazine, dar proprietaii au găsit rapid înlocuitori.

Cum sunt afectate mallurile?

„ De la inaugurare au mai fost deschise alte 14 magazine şi nouă sunt în construcţie. Proprietarii acestor magazine ne-au asigurat că vor finaliza în mai puţin de o lună. Pe de altă parte, am semnat un contract nou cu un client care vrea să deschidă la sfârşitul lunii august ”, spune Mikael Harfi, fiul unuia dintre acţionarii companiei franceze Euroinvest, proprietarul mallului Grand Arena.

Inaugurarea Grand Arena, în luna martie a acestui an, a reprezentat poate cel mai puternic semnal că piaţa bucureşteană de rateil nu este imună la efectele crizei, iar prezenţa unei unităţi Carrefour nu este suficientă pentru reuşita unui mall: doar 80 de magazine au fost deshise la vremea respectivă, dintr-un total de 180 de spaţii.

Alături de Carrefour, în proiectul care a necesitat investiţii de 187 de milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei, mai pot fi găsite şi magazine ale unor retaileri precum Flanco, Deichmann, Intersport, Tina R, Leonardo sau Sephora.

„ Rapoartele de trafic indică o diminuare de 5-10% a vizitatorilor faţă de traficul înregistrat anul trecut. Având în vedere situaţia economică actuală şi faptul că în ultimul an s-au deschis în zonă trei noi centre comerciale, respectiv Vitantis, Libery Center şi Grand Arena, traficul din City Mall nu a avut mult de suferit ” , spun reprezentanţii companiei care administrează proiectul City Mall din zona Eroii Revoluţiei, deshis în urmă cu patru ani. Proiectul este departe de a fi ocupat complet, spaţiile goale putînd fi observate la fiecare etaj, inclusiv în zona de food-court, deşi mallul are o oarecare notoritate pe piaţă şi dimensiuni destul de reduse – suprafaţă închiriabilă de 19.000 de metri pătraţi.

Printre chiriaşii importanţi ai centrului City Mall se numără supermarketurile Primăvara şi Billa, retailerii de fashion Benvenuti, Sprider, Office Shoes sau Kenvelo sau reţelele de fast food KFC, Burger King sau Spring Time.

Preview document

Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 1
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 2
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 3
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 4
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 5
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 6
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 7
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 8
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 9
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 10
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 11
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 12
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 13
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 14
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 15
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 16
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 17
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 18
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 19
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 20
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 21
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 22
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 23
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 24
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 25
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 26
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 27
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 28
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 29
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 30
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 31
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 32
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 33
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 34
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 35
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 36
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 37
Analiza Competitorului Lotus Center - Pagina 38

Conținut arhivă zip

  • Analiza Competitorului Lotus Center.doc

Ai nevoie de altceva?