Analiza de marketing a întreprinderii - CREPOR

Referat
5/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1424
Mărime: 83.70KB (arhivat)
Publicat de: Zinaida T.
Puncte necesare: 3
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gherasim Ruslan
strategii si explicatii

Extras din referat

Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR) asigură populația Republicii Moldova cu articole de protezare, ortopedie (proteze, orteze, corsete, pansamente, încălțăminte ortopedică specială, cârje, bastoane etc.) și mijloace de locomoție.

CREPOR folosește materiale naturale și pur ecologice. În cadrul Centrului se află Policlinica și Staționarul, înzestrat cu utilaj modern și computerizat, pentru efectuarea operativă și eficientă a investigațiilor în vederea stabilirii unui diagnostic cât mai exact, dar și pentru tratarea cu succes a pacienților.

Începând cu anul 2001, periodic, Centrul, este vizitat de către conducătorii de vârf ai țării, cu sprijinul cărora este asigurată finanțarea din bugetul de stat, din contul ajutoarelor umanitare sau fonduri nerambursabile parvenite din diferite țări. Cel mai semnificativ ajutor, primit de CREPOR, acordat cu concursul nemijlocit al Președintelui Republicii Moldova, domnului Vladimir Voronin, a venit din partea Republicii Populare Chineze, eveniment care a contribuit esențial la reutilarea centrului cu utilaj modern de producere, diagnostic, tratament și tehnică de calcul.

Un rol deosebit pentru dezvoltarea Centrului l-a constituit Hotărârea Guvernului RM nr. 87 din 31 ianuarie 2002 - „Cu privire la extinderea funcțiilor și eficentizarea activității Centrului Republica Experimental Protezare Ortopedie și Reabilitare”, potrivit căreia insituției date i se atribuie nu numai funcții de diagnostic, tratament și aprovizionare a cetățenilor Republicii Moldova cu articole protetico-ortopedice și de locomoție nemotorizată, dar și reabilitarea medicală a tuturor veteranilor de război.

Aceasta a contribuit esențial la faptul că, actualmente, la evidența CREPOR se află 82 572 de pacienți, cu diverse afecțiuni ale aparatului locomotor, precum și veterani de război.

I. Analiza internă a întreprindere

1. Departamentul de marketing

Luînd în considerație ca CREPOR este unica intreprindere de stat din Republica Moldova, care oferă consultații și servicii în domeniul protezării si ortopediei, nu avem o piață de desfacere pe piața internă cît și pe piață externa. Aceste consultații si servicii sunt acordate conform cerințelor din partea Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova.

Centrul are încheiate acorduri de colaborare cu diferite instituții abilitate din țări precum Germania, România, Rusia, Ucraina, cu scopul de a crește în permanență calitatea produselor, dar și eficiența prestărilor de servicii. Pe lîngă acestea participă permanent la expoziții internaționale cum este concursul internațional pentru cea mai buna instituție dintre țările CSI cu privire la prevenirea bolilor, promovarea sănătății și reabilitarea veteranilor de război și a participanților la conflictele militare locale.

2. Departamentul de producere

Producerea include Secția Încălțăminte, Secția Proteze și Secția Gospodărie.

În cadrul Secției Încălțăminte sunt confecționate 68 modele de încălțăminte ortopedică complicată, mai puțin complicată și simplă, pentru pacienți de diverse vârste. Pentru confecționarea noilor modele de încălțăminte ortopedică și supinatoare sunt efectuate cercetări științifice împreună cu Facultatea de Industrie Ușoară, specialitatea Modelarea și tehnologia confecțiilor din piele a Universității Tehnice din Republica Moldova.

La etapa actuală, Centrul lucrează activ pentru procurarea utilajului nou, modern pentru producerea încălțămintei, implimentarea metodelor contemporane și a cercetărilor științifico-practice în procesul de confecționare a încălțămintei protetico-ortopedice. Pentru aceasta, Centrul, a creat un plan de lucru științific în domeniul dat, colaborează permanent cu instituțiile identice din 9 țări economic-dezvoltate, sistematic invită specialiști în domeniu, pentru ridicarea nivelului producției date.

Secția Proteze funcționează din anul 1945 și este unul din pilonii Centrului. În prezent, secția proteze oferă pacienților: 12 tipuri de proteze pentru membrele superioare; 23 tipuri de proteze pentru membrele inferioare; 22 tipuri de orteze și corsete; 19 tipuri de bandaje; diverse modele de supinatoare; bastoane pentru invalizi (cu amputații); bastoane pentru orbi; cârje; asamblarea cărucioarelor pliante cu rotile, etc. Costul protezelor variază de la 500 lei (32 EUR) până la 12 000 lei (775 EUR), durata confecționării este de 20-30 zile.

În anul 2004, secția proteze împreună cu SA „Introscop” a început să producă 45 de semifabricate pentru asamblarea protezelor și bandajelor confecționate pentru prima dată la întreprinderile din Moldova, fapt, ce a redus termenul de fabricare a multor piese și a influențat pozitiv asupra calității deservirii populației și a sinecostului mărfii.

Secția Gospodărie la rândul său include subsecțiile energo-mecanică, transport, informatică, cantina, construcția și reparația clădirilor.

Preview document

Analiza de marketing a întreprinderii - CREPOR - Pagina 1
Analiza de marketing a întreprinderii - CREPOR - Pagina 2
Analiza de marketing a întreprinderii - CREPOR - Pagina 3
Analiza de marketing a întreprinderii - CREPOR - Pagina 4
Analiza de marketing a întreprinderii - CREPOR - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Analiza de marketing a intreprinderii - CREPOR.doc

Ai nevoie de altceva?