Analiza Swot Pentru Batonul de Cereale Corny

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1254
Mărime: 11.43KB (arhivat)
Publicat de: Romeo Nicoară
Puncte necesare: 6
SCOALA NATIONALA DE STUDII POLITICE SI ADMINISTRATIVE

Extras din referat

Analiza SWOT pentru batonul de cereale dietetic Corny free ( Shwartau)

–no sugar added-

Rolul analizei SWOT este acela de a strange informatie despre conditiile in care functioneaza o intreprindere /organizatie si a segrega aceasta informatie in chestiuni interne (puncte forte si puncte de slabiciune) , si in chestiuni externe(oportunitati si amenintari)

S – strenghts , punctele forte – sunt factori interni ai intreprinderii/organizatiei care au un potential pozitiv in planul strategic pentru atingerea obiectivului intreprinderii/organizatiei

Notorietatea firmei Shwartau , respectiv numele produselor Corny , se bucura de o buna recunoastere si de prestigiul unor produse de calitate superioara.

Calitatea produsului Corny free reprezinta un punct forte intrucat acesta este un snack sanatos, care ofera satisfactie consumatorului, avand cereale hranitoare si mai putine grasimi decat batoanele obisnuite. Energia furnizata de Corny organismului este de o mai lunga durata decat cea oferita de batoanele obisnuite.

Demersurile de marketing pentru stimularea consumului de cereale sau a produselor pe baza de cereale reprezinta un punct forte pentru batoanele de cereale Corny deoarece acestea au dus la cresterea in volum a vanzarilor.

Metoda preferata pentru promovarea si sustinerea produselor sunt samplingurile in marile magazine, ofertele speciale, precum si o pozitionare foarte buna a produsului la raft deoarece batoanele sunt considerate produse de impuls de aceea sunt pozitionate in punctele care exploateaza impulsul de cumparare care il determina pe consumator sa aleaga un anumit produs, chiar daca acesta nu era in lista sa de cumparaturi.

Eforturile companiei de sustinere a produselor Corny in magazine se concentreaza pe: oferte speciale, pozitionarea la casele de marcat, concursuri cu castiguri instant in urma cumpararii produsului, flyere.

Gama de produse a companiei Shwartau este foarte diversificata si s-a orientat catre constructia si dezvoltarea unor marci puternice in spatele carora sa se regaseasca o bogata varietate sortimentala : faptul ca batoanele de cereale Corny sugar free exista in 2 sortimente si sunt adresate celor ce sufera de diabet , 7 variante Corny extra big – produse ce nu sunt adresate diabeticilor – Corny extra big : cu stafide, alune, ciocolata si arahide si Corny Sandwich , reprezinta un punct forte pentru companie.

Consumatorii de ciocolata , snack-uri sarate si chiar iaurturile preferate de persoanele care doresc sa manance sanatos opteaza pentru batoanele de cereale Corny , acest lucru afectand vanzarile in mai multe categorii

Batoanele Corny sugar free combina placerea gustului cu grija pentru mentinerea sanatatii si a siluetei si contin totodata multe ingrediente nutritive precum 8 dintre cele mai importante vitamine , calciu si Fe

Corny sugar free este un produs inovativ deoarece compania concurenta (Nestle) a batoanelor de cereale nu produce produse pentru diabetici

Existenta clientilor traditionali este un punct forte deoarece cei care cumpara batoanele Corny sunt clienti fideli.

W- weaknesses , punctele slabe – sunt factorii interni cu potentialitate negativa din organizatii. Punct de slabiciune este orice cauza interna care blocheaza obtinerea unui avantaj al organizatiei prin exploatarea unei oportunitati externe, precum si orice element intern care induce vulnerabilitatea organizatiei la un risc extern

Calitatea produselor difera dar nu intr-o masura care sa justifice preturile produselor asemanatoare ale concurentei iar acesta este unul din factorii decisivi care ii influenteaza pe cumparatori in alegerea unei marci

Shwartau aloca numai 5% din venituri pentru reclama si promovare , in timp ce principalii concurenti cheltuiesc o suma dubla.

Produsele sunt importate din Germania si pozitionate in piata pe categoria premium, avand ca tinta persoanele cu venituri medii si mari din mediul urban, active, educate.

Linia de produse Corny nu este clar pozitionata Corny are nevoie de un slogan publicitar propriu. Campania de publicitate actuala nu este nici creativa , nici atractiva deoarece se bazeaza pe stilul de viata traditional.

Nesatisfacerea nevoilor de retehnologizare dar si oferta inferioara de servicii poate reprezenta un punct slab , la fel ca si vulnerabilitate financiara.

Atat Corny extra big cat si Corny Sandwich sunt disponibile cu preponderenta in retelele moderne de magazine, in mediul rural aceastea lipsind in totalitate din magazine.

Preview document

Analiza Swot Pentru Batonul de Cereale Corny - Pagina 1
Analiza Swot Pentru Batonul de Cereale Corny - Pagina 2
Analiza Swot Pentru Batonul de Cereale Corny - Pagina 3
Analiza Swot Pentru Batonul de Cereale Corny - Pagina 4
Analiza Swot Pentru Batonul de Cereale Corny - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Analiza Swot Pentru Batonul de Cereale Corny.doc

Ai nevoie de altceva?