Auto Italia Group - Grande Punto

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2024
Mărime: 29.55KB (arhivat)
Publicat de: Marcel Prodan
Puncte necesare: 6

Extras din referat

1. Prezentarea caracteristicilor generale ale produsului FIAT

Scurt Istoric

Istoria FIAT a inceput cu multi ani in urma, la inceputul industrializarii Italiei, proces in care compania a jucat dintotdeauna un rol principal. Din acel moment inainte, marca FIAT s-a raspandit peste tot in lume si s-a dezvoltat neincetat. Logo-ul FIAT poarta cu sine o semnificatie speciala: nu este vorba numai de automobilele pe care le producem, ci si de traditia pe care o avem.

Perioada: 1899 – 1911

Actul de nastere al "Società Anonima Fabbrica Italiana Automobili Torino" a fost semnat la 11 iulie 1899 la Palazzo Bricherasio.

Dintre membrii consiliului, Giovanni Agnelli iesea in evidenta in mod deosebit in cadrul grupului de investitori prin hotararea sa si intuitia sa vizionara, fiind ales Director Executiv al companiei in 1902.

Prima fabrica a companiei, inaugurata pe Corso Dante in 1900, avea 150 de angajati si a produs 24 de masini, inclusiv modelul 3/12 HP, ce nu era dotat inca cu marche-arriàrre. Marca FIAT, ovala pe fundal albastru, desenata de Biscaretti, a fost adoptata in 1904.

La prima editie Giro d'Italia Automobilistico, 9 masini FIAT sunt aliniate la start si toate vor trece linia de sosire.

In 1902, modelul FIAT 24 HP, prima adevarata masina de curse FIAT, pilotata de Vincenzo Lancia, a castigat cursa pe parcurs ascendent Sassi-Superga, in timp de Giovanni Agnelli la volanul unui FIAT 8 HP a reusit un record la al doilea Giro d'Italia Automobilistico.

Inca de la infiintare, FIAT a dovedit a avea un simt special pentru detectarea celor mai promitatoare piete, infiintandu-se FIAT Automobile Co. in 1908 in Statele Unite.

In aceasta perioada, compania a continuat sa se extinda, infiintand firme noi cu functiuni specifice.

Productia a crescut si a fost extinsa pentru a nu include numai automobile, ci si vehicule comerciale usoare, motoare navale, camioane si tramvaie.

In doar cativa ani, FIAT a revolutionat complet gama de produse si, pentru prima data, pe masinile produse au fost montate acumulatoare electrice.

A fost introdus axul cardanic patentat. Masinile FIAT au continuat sa isi adjudece victorii in competitii, obtinand o serie de recorduri

Perioada: 1912 - 1925

Lucrarile la fabrica din Lingotto au inceput in 1916 sub supravegherea lui Giacomo Mattè Trucco. Era la vremea aceea cea mai mare fabrica europeana, avand cinci etaje si o pista futurista de teste pe acoperis, si devenind curand simbolul industriei automobilistice italiene.

Lucrarile s-au incheiat in 1922.

Intre timp FIAT a continuat sa se extinda in noi arii de afaceri, inclusiv in domeniile otelului si cailor ferate precum si in industria energetica si transportul public. A fost fondat FIAT Lubrificanti, precum si prima filiala italiana in Rusia. La izbucnirea razboiului productia companiei era dedicata aproape in intregime aprovizionarii fortelor armate.

Anii de dupa razboi au fost marcati de transformari extensive si crize, dar au putut fi impulsionati de politici atente de reducere a costurilor, afacerea incepad sa se redreseze in 1923. Giovanni Agnelli a fost numit Presedinte al Companiei.

Au fost lansate multe modele, inclusiv prima masina cu patru locuri, FIAT 509.

Compania a decis inceperea productiei industriale de masa, considerata ca singura modalitate de a reduce costurile prohibitive ale autovehiculelor.

Intr-o perioada de explozie a consumului, a luat fiinta Sava, compania de creditare a consumatorilor care a promovat cresterea vanzarilor auto.A fost fondat de asemenea IFI, Institutul Finaciar Industrial.

Acestia au fost ani deosebit de importanti si pentru cresterea interna a companiei. In aceasta perioada FIAT a lansat de asemenea importante servicii sociale pentru angajati: de la institutii de tratament si pana la scoli de specializare sau cluburi sportive.

Preview document

Auto Italia Group - Grande Punto - Pagina 1
Auto Italia Group - Grande Punto - Pagina 2
Auto Italia Group - Grande Punto - Pagina 3
Auto Italia Group - Grande Punto - Pagina 4
Auto Italia Group - Grande Punto - Pagina 5
Auto Italia Group - Grande Punto - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - Auto Italia Group - Grande Punto.doc

Ai nevoie de altceva?