Cercetare calitativă operator aerian low-cost Blue Air

Referat
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2111
Mărime: 15.90KB (arhivat)
Publicat de: Francisc Irimia
Puncte necesare: 6
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE MARKETING

Extras din referat

Cum functioneaza sistemul low-cost

Majoritatea companiilor aeriene low-cost ofera clientilor preturi mici prin efectuarea de zboruri de la aeroporturile marginase, bazandu-se pe rezervarile online si acordarea serviciilor strict necesare la bord, in care nu sunt incluse mesele sau bauturile. Acestea pot fi obtinute insa, contracost. De asemenea, pentru a reduce costurile necesare instruirii echipajului de la bord, cele mai multe companii folosesc un singur tip de aeronava.

Cele mai profitabile companii low-cost

Conform studiului anual realizat de compania londoneza de cercetare Skytrax, cele mai competitive companii low-cost raman cele din Europa. La sfarsitul anului 2006, nu mai putin de 40 de jucatori isi imparteau piata europeana. Desi Europa ramane liderul incontestabil in materie de zboruri low-cost, companiile de pe continentul asiatic incep sa isi faca simtita prezenta tot mai mult. In acelasi timp, operatorii din Africa, Australia, America de Nord si America de Sud asigura cele mai bune conditii de calatorie.

Metamorfozarea low-cost

Pe o piata din ce in ce mai competitiva insa, companiile aeriene low-cost au inceput sa ia atitudine si sa-si diversifice serviciile, oferind clientilor posibilitatea de a opta pentru clasa business, pentru servirea de sandwich-uri sau bauturi racoritoare, chiar si televizoare incorporate in tetierele.

Europa

Air Berlin este cea mai veche companie low-cost de pe continentul european, conform publicatiei Forbes. Fondata in anul 1978, in Oregon, Air Berlin a efectuat primul zbor in 1979 pe ruta Berlin-Palma de Mallorca. In luna iulie a anului 2007, compania a anuntat ca isi va mari flota cu inca 25 de aeronave Boeing 787 Dreamliners, cu posibilitatea dublarii comenzii.

Compania britanica easyJet, prezenti de anul acesta si in Romania, ocupa locul al treilea in lume si este lider pe piata din Europa. easyJet opereaza pe 318 rute si transporta anual 35 milioane de pasageri.

Compania austriaca Niki, apartine pilotului de formula 1 Niki Lauda si si-a inceput activitatea in anul 2003. Spre deosebire de celelalte curse low-cost conventionale, Niki ofera pasagerilor sai gratuit sandwich-uri, bauturi racoritoare, ziare si reviste.

Asia

Air Asia este cea mai frecventata companie de zbor de pe continentul asiatic. Compania din Malaezia si-a propus ca pana in 2009 sa devina primul operator low-cost din lume ce va oferi servicii de telecomunicatii in timpul zborurilor.

Tiger Airways si-a inceput activitatea in anul 2004, operand din doua baze: Melbourne si Singapore. In prezent, Tiger Airways are 18 destinatii si detine o flota formata doar din aeronave Airbus A320-200, care necesita costuri mici.

Oasis Hong Kong Airlines opereaza pe ruta Hong Kong - Londra, oferind clientilor sai cele mai accesibile preturi. Pasagerii pot zbura la clasa economica sau business cu unul dintre cele 5 Boeing-uri 747-400s. Pana in anul 2010 si-au propus sa creasca flota la 10 aeronave.

Africa

Kulula este cea mai cunoscuta companie aeriana de pe continentul african care a inceput sa efectueze zboruri in august 2001. Kulula si-a extins serviciile, oferind clientilor posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de produse turistice (inchiriere de masini, calatorii cu balonul sau sky diving).

Mango, cea de-a doua companie low-cost din Africa de Sud, se afla integral in proprietatea statului. La sfarsitul anului 2006, compania si-a marit numarul zborurilor.

1time si-a inceput activitatea in anul 2004, surprinzandu-si clientii inca de la inceput cu preturi foarte mici.

Preview document

Cercetare calitativă operator aerian low-cost Blue Air - Pagina 1
Cercetare calitativă operator aerian low-cost Blue Air - Pagina 2
Cercetare calitativă operator aerian low-cost Blue Air - Pagina 3
Cercetare calitativă operator aerian low-cost Blue Air - Pagina 4
Cercetare calitativă operator aerian low-cost Blue Air - Pagina 5
Cercetare calitativă operator aerian low-cost Blue Air - Pagina 6
Cercetare calitativă operator aerian low-cost Blue Air - Pagina 7
Cercetare calitativă operator aerian low-cost Blue Air - Pagina 8
Cercetare calitativă operator aerian low-cost Blue Air - Pagina 9
Cercetare calitativă operator aerian low-cost Blue Air - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Cercetare Calitativa Operator Aerian Low-Cost Blue Air.doc

Ai nevoie de altceva?