Cravate pentru bărbați - compania Seta Como - Massimo Clessi

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1736
Mărime: 15.78KB (arhivat)
Publicat de: Eremia Olaru
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Prin raportare permanenta la cerintele mediului de piata, departamentul Marketing al firmei Seta Como lanseaza in Romania o noua colectie de Cravate barbatesti- Massimo Clessi pentru castigarea de noi segmente de clientela si umplerea unor “nise” de piata, oferind identitate bunurilor pe care le creeaza.

Cravata, accesoriu masculin din cele mai vechi timpuri, are azi o importanta deosebita devenind un articol vestimentar de clasa. Desi, nu intotdeuna comode, cravatele sunt indispensabile unui stil vestimentar elegant pentru evenimente speciale. Viu colorate, in carouri ele reprezinta simbolul masculinitatii intalnit in ultimul timp chiar si la femei

Cravata, un accesoriu simbol al elegantei masculine, desi la prima vedere este un simplu accesoriu inodat in jurul gatului, la bine si la rau, cravata poate transmite emotii extraordinare, mesaje subliminale.Simbol falic, de secole cravata satisface gusturile şi fanteziile a milioane de bărbaţi şi de femei de pe tot mapamondul. Indiferent dacă e vorba de stil uni, regimental, a pois, versiune trendy, cravata poate fi prinsă în jurul gîtului în 85 de feluri diferite.

Firma Seta Como-Massimo Clessi este cea mai reprezentativa fabrica din Romania producatoare de cravate pentru barbati.Filozofia acestei firme-Reflexii distinctive in moda masculina, cravatele sunt acele accente care castiga rafinamentul si eleganta- inobiland masculinitatea.Textura simpla a unei camasi imbraca intim si confera confort, iar exaltarea este obtinuta de cravata.

Scurta prezentare a pietii pe categorii de consumatori si nonconsumatori

In categoria consumatorilor se numara persoanele de sex masculin cu varsta cuprinsa intre 18-24ani, 25-62ani si 63-80ani, in functie de nivelul studiilor, de tinuta impusa de tipul jobului sau de ocaziile la care participa, de rolul familiei in societate sau de valorile si atitudinile individuale.

Nonconsumatorii absoluti sunt persoanele de sex feminin iar printre nonconsumatorii relativi se regasesc persoanele de sex masculin cu varste intre 14-18 ani precum si acele persoane ale caror slujbe nu presupun o anumita tinuta.

Criterii de segmentare a pietii

Principalele criterii de segmentare a pietei sunt:

a. dupa stilul de viata;

b. dupa comportament si atitudini;

c. dupa avantajele cautate.

Segmentarea pietii pe avantaje

Avantajele cautate atat de consumatori cat si de potentialii consumatori reliefeaza imaginea pe care purtatorul doreste sa o dovedeasca in mediul social in care traieste, precum si rolul sau statutul pe care acesta vrea sa-l dobandeasca sau sa-l pastreze,

Componentele ce definesc acest produs subliniaza categoriile estetice, consumatorii urmarind intr-un accesoriu vestimentar un design superior, forma, linie, culoare, simetrie, stil, armonie, contur, eleganta si rafinament, o imagine clara, pozitiva si diferentiata, ce corespunde nevoii de frumos.

Dimensiuni generoase, tesaturi fine, cu un tuseu plin, luxos,cravatele indeplinesc cerintele barbatilor moderni, eleganti, rafinati.Reprezinta cel mai important si cel mai vizibil accent al tinutei masculine, iar rolul unui accent este sa sublinieze personalitatea, sa o puna in valoare.

Cu ajutorul ei va inviorati tinuta, va dovedeste preocuparea pentru stil. Televiziune, serviciu, nunta, intalnire de afacere, petrecere, in oricare dintre aceste situatii este vorba despre imaginea dumneavoastra, un capital extrem de valoros pe care nu merita sa-l tratati cu indiferenta.

Criterii de alegere a produsului

Alegerea unei cravate potrivite poate fi o adevărată bătaie de cap, iar bărbaţii trebuie să ştie care sînt criteriile după care trebuie să se ghideze cînd cumpără un astfel de obiect vestimentar. Cravata pe care un bărbat o poartă reflectă personalitatea acestuia, poziţia socială, dar şi viziunea sa asupra stilului şi modei. De exemplu, un bărbat care lucrează într o bancă va adopta întotdeauna un stil vestimentar conservator. Prin urmare, cravatele pe care le va asorta la costumele rigide vor fi ori de culoare albastru închis, eventual cu dungi gri, fie vor fi gri cu dungi albastre. Pe de altă parte, bărbaţii mai puţin conservatori, artiştii, oamenii de televiziune sau cei interesaţi în mod obişnuit de tendinţele din modă vor alege cravate “ţipătoare”, care să reflecte stilul lor de viaţă agitat. Pentru astfel de persoane, cravatele din mătase cu modele care sar în ochi sînt o alegere mult mai potrivită. Oferta este diversificată în materie de cravate, iar opţiunea fiecăruia depinde nu doar de mediul în care lucrează sau trăieşte, ci şi de personalitatea sa.

Preview document

Cravate pentru bărbați - compania Seta Como - Massimo Clessi - Pagina 1
Cravate pentru bărbați - compania Seta Como - Massimo Clessi - Pagina 2
Cravate pentru bărbați - compania Seta Como - Massimo Clessi - Pagina 3
Cravate pentru bărbați - compania Seta Como - Massimo Clessi - Pagina 4
Cravate pentru bărbați - compania Seta Como - Massimo Clessi - Pagina 5
Cravate pentru bărbați - compania Seta Como - Massimo Clessi - Pagina 6
Cravate pentru bărbați - compania Seta Como - Massimo Clessi - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Cravate pentru Barbati - Compania Seta Como - Massimo Clessi.doc

Ai nevoie de altceva?