Hypermarketul Sunflowers

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3647
Mărime: 41.27KB (arhivat)
Publicat de: Antim Nistor
Puncte necesare: 6

Extras din referat

CAPITOLUL 1

Hypermarketul nostru poartă denumirea de “Sunflowers”, această denumire ne sugerează coşul de cumparaturi în care vor răsări diverse produse achiziţionate din hypermarketul nostru, acestea fiind foarte accesibile tuturor tipurilor de consumatori datorită preţurilor produselor, acestea fiind foarte scăzute şi de o calitate exceptională.Segmentul de clienţi ţintă al hypermarketului este reprezentat de toate persoanele cu varstă peste 14 ani, cu venituri medii,produsele fiind accesibile tuturor.

Sigla firmei este în concordanţă cu denumirea, şi anume, un cos plin cu produse, in jurul caruia se afla un camp cu flori. Coşul plin simbolizează faptul că în hypermarketul nostru există o gamă variată de produse,astfel încât fiecare membru al familiei îşi poate satisface nevoile de cumpărare şi chiar poate alege anumite produse ce nu erau programate pentru a fi achiziţionate şi aici ne referim la cumpăraturile de implus.

Sloganul firmei, Cu bani puţini, pleci cu coşul plin! se referă la faptul că hypermarketul oferă clienţilor săi marfa de cea mai bună calitate la preţuri scăzute, astfel încât, aceştia cu o sumă mică de bani îşi vor putea achiziţiona toate produsele necesare.

Hipermarketul are o suprafaţă de 2500m2 dispunând de trei raioane : alimentar care reprezintă 1500m2 adică 60% , igienă întreţinere 625m2 adică 25% şi bazar 375m2 adică 15%. Acesta este amplasat la periferia oraşului Iaşi, în zona Dacia şi detine aproximativ 15.000 de referinţe şi se orientează spre o politică a imaginii şi calităţii prin vânzarea mărcilor proprii şi de distribuţie.

Hypermarketul nostru functionează pe baza principiului de autoservire,care oferă clientului avantajul economisirii timpului în care îşi face cumpărăturile, libera alegere a mărfii, garantarea calităţii, greutăţii şi pretului produselor, condiţiile de igienă, mărfurile fiind preambalate, iar pentru firma noastră avem deasemenea avantajul cheltuielilor mai reduse cu două procente faţă de magazinul cu servire, frecvenţa consumatorilor în magazin este mult mai mare, aceştia nu mai sunt constrânşi să aştepte la rând pentru a achiziţiona produsele, iar datorită numărului mare de consumatori şi asortimente variate se realizează un rulaj mare de marfă, astfel se măreste productivitatea şi apare creşterea rentabilităţii firmei.

Zona de atractivitate a hypermarketului nostru va fi împărţită în trei zone: zona primară, secundară si terţiară.

Zona primara va atrage aproximativ 60-75% din cumpărători, mai exact persoanele care locuiesc în zonele învecinate hypermarketului, şi anume cartierele Dacia, Alexandru şi Păcurari. Aceşti cumpărători reprezintă categoria de clienţi de flux, care vor frecventa punctul nostru de vânzare din motive de facilitate şi comoditate, şi anume distanţa mică faţă de domiciliu, timpul de deplasare. Dezavantajul la aceşti clienţi este atunci când un magazin concurent apare în zona,ei vor merge la concurenţă,însă putem împiedica acest lucru prin a-i transforma pe aceştia în clienţi flux ataşat prin ambianţa din cadrul magazinului, prin diferitele servicii oferite gratis cum sunt:

- În cazul în care clientul nu este mulţumit de calitatea unui produs achiziţionat poate primi un alt produs în schimb sau contravaloarea acestuia doar prezentând bonul de cumpărare;

- În hipermarketul Sunflowers există un bancomat cu ajutprul căruia ploblema banilor cash va dispărea;

- Totodată părerea clienţilor despre serviciile oferite este foarte important de aceea ăn hipermarketul nostrum există o urmă prentu sugestii şi reclamaţii;

- Am încercat şi încercăm în continuare să vă facem timpul alocat cumpărăturilor cât mai plăcut de aceea am pus la dispoziţia dumneavoastra cărucioare pentru copii şi astfel în timp ce ai conduc căruciorul dumneavoastră vă putţi face cumpărăturile in linişte.

Zona secundară va atrage aproximativ 25% din cumpărători, mai exact persoanele din vestul oraşului Iaşi, însă în zonele unde sunt deja amplasate alte supermarketuri va fi mai greu de atras clienţii. Însă prin varietatea produselor calitative şi la preţuri reduse, prin ofertele promoţionale prezente, ambianţa generală a magazinului vom reuşi să atragem şi să fidelizăm cât mai mulţi clienţi.

Zona terţiară de obicei furnizează un numar redus de clienţi, însă vom reuşi să îi atragem pe aceştia, deasemeni, prin calitatea produselor,preţurile scăzute, diverselor promoţii, spaţiul de joacă special amenajat copiilor cât timp părinţii îşi fac cumpărăturile, livrarea gratuită a produselor la domiciliu, posibilitatea returnării produselor,etc.

Preview document

Hypermarketul Sunflowers - Pagina 1
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 2
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 3
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 4
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 5
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 6
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 7
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 8
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 9
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 10
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 11
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 12
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 13
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 14
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 15
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 16
Hypermarketul Sunflowers - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Hypermarketul Sunflowers.docx

Ai nevoie de altceva?