Lansarea pe piață a mărcii Marco Polo

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2680
Mărime: 13.27KB (arhivat)
Publicat de: Bogdan Cornea
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Obiective comune

Pentru anul 2004 firma Omnitron Trading s.r.l. si-a propus lansarea pe piata romaneasca a unei game de produse alimentare sub denumirea Marco Polo. Aceasta decizie a fost luata in urma constatarii tendintelor pietii romanesti si a efectuarii unui studiu de piata la nivel national, realizat cu sprijinul firmei de consultanta in cercetare si marketing MERCURY.

Prin lansarea acestei noi marci de produse alimentare, firma Omnitron Trading s.r.l. isi propune penetrarea cat mai larga a pietii romanesti iar pana la sfarsitul anului, atingerea unei cote de piata de cca 10%. In vederea promovarii marcii prin intermediul diverselor canale media, firma si-a propus alocarea unui buget de reclama de 5% din total profit.

Produsele alimentare sub marca Marco Polo vor fi produse special pentru firma asociata Flexitron Ltd. Din Anglia prin intermediul careia Omnitron Trading efectueaza toate importurile, deci se doreste a fi o marca propie. Aceasta marca va fi distribuita in intreaga lume prin intermediul firmei Flexitron Ltd. Si va fi constituita din: conserve de peste, conserve de legume, gemuri, etc, produse in diverse tari ale lumii (Thailanda, Spania, Grecia, Italia, Ungaria ).

Obiective

Obiective financiare

1. obtinerea unei eficiente nete a investitiilor de 15% pe parcursul urmarorilor 3 ani;

2. obtinerea unui profit de minimum 100.000 dolari.

Obiective de marketing

1. atingerea unei cifre de afaceri de 1.000.000 dolari in anul 2004.

2.largirea portofoliului de produse pana la sfarsitul anului de pana la 30 de sortimente;

3. realizarea unui volum de vanzari de cca 1 milion de bucati in anul 2004, ceea ce reprezinta o cota de piata de aproximativ 10%;

4. penetrarea intr-un timp record a tuturor canalelor de distributie;

5. incheierea de contracte anuale cu toate lanturile mari de magazine (supermarketuri, Metro,Selgros, etc.)

Strategia de marketing

In principal, strategia in cazul produsele alimentare Marco Polo vizeaza atragerea segmentului de familii cu venituri mici si mijlocii. Linia de produs va fi extinsa prin adaugarea unor produse cu preturi mai reduse si a unora cu preturi mai ridicate. Pretul mediu va creste cu cca 4%.

Se va desfasura o campanie publicitara intensa cu scopul de a atrage increderea consumatorului in produsele purtand marca Marco Polo. Se va efectua de asemenea o distributie agresiva prin toate magazinele cu profil alimrntar, mixte, bacanii, cash and carry.

Se va investi mult in largirea portofoliului de produse, a aspectului produselor, respectiv a etichetelor de prezentare astfel incat acestea sa inspire increderea consumatorului si sa-i atraga atentia.

Distributia

Distributia se realizeaza masiv prin magainele specializate in desfacerea produselor alimentare, minimarketuri, supermarketuri, reteaua Metro, Selgros, si prin intermediul distribuitorilor.

In Bucuresti, se realizeaza prin intermediul Departamentului de vanzari- divizia de produse alimentare, iar in punctele de lucru prin intermediul fortei de vanzari si distribuitori, iar la nivel de tara prin distribuitorii zonali.

Promovarea

In domeniul produselor alimentare, promovarea se realizeaza in principal prin intermediul; sampling-urilor- degustarilor, materiale promotionale, brosuri din supermarketuri si Metro, reviste de specialitate, radio, televiziune.

Pentru acest an , Omnitron Trading s.r.l. si-a propus alocarea unui buget de 5% din totalul vanzarilor de produse Marco Polo. Acest buget va fi alocat in primul rand mediatizarii prin intermediul degustarilor, ravistelor de specialitate, diverselor materiale promotionale.

Forta de vanzare

In vederea unei bune desfasurari a activitatii de vanzare precum si a penetrarii cat mai largi a pietei la nivel national, s-a stabilit cresterea actualei forte de vanzare cu cca 20% si introducerea unui sistem contabil la nivel national.

Deasemenea, in Bucuresti, forta de vanzare a fost impartita in doua divizii: divizia de produse nealimentare si divizia de produse alimentare.

Datorita acestei noi structuri, firma Omnitron Trading va realiza o mai buna acoperire a Bucurestiului din punct de vedere al distributiei, ceea ce va aduce automat si la o crestere a vanzarilor.

Preview document

Lansarea pe piață a mărcii Marco Polo - Pagina 1
Lansarea pe piață a mărcii Marco Polo - Pagina 2
Lansarea pe piață a mărcii Marco Polo - Pagina 3
Lansarea pe piață a mărcii Marco Polo - Pagina 4
Lansarea pe piață a mărcii Marco Polo - Pagina 5
Lansarea pe piață a mărcii Marco Polo - Pagina 6
Lansarea pe piață a mărcii Marco Polo - Pagina 7
Lansarea pe piață a mărcii Marco Polo - Pagina 8
Lansarea pe piață a mărcii Marco Polo - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Lansarea pe Piata a Marcii Marco Polo.doc

Te-ar putea interesa și

Proiect marketing - genți de voiaj

CAP.I ANALIZA PIETEI I1. Identificarea pietei. Piata de referinta In general, prin piata se intelege orice plasament in spatiu si orice fragment...

Ai nevoie de altceva?