London Fashion Week

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1458
Mărime: 165.41KB (arhivat)
Publicat de: Denis Gherman
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bogdan Georgescu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKETING

Extras din referat

Un adevarat rasfat pentru fashion-addicts, asa s-ar putea numi Festivalul de moda de la Londra, una dintre principalele atractii ale acestei toamne. Timp de cinci zile, in a doua jumatate a lunii septembrie, capitala britanica gazduieste un show de zile mari, pe parcursul caruia peste 80 dintre cei mai importanti designeri ai lumii, dar si debutanti intr-ale creatiei vestimentare, isi prezinta colectiile in incinte special create pentru eveniment.

Spectatorii, cumparatori sau nu ai produselor ce sunt prezentate, au ocazia sa admire creatiile in aproximativ 150 de prezentari, care lanseaza trendul noului sezon vestimentar.

Evenimentul din acest an a reunit designeri celebri, vedete de cinema si modele de top, printre care s-au aflat John Galiano, Julien Macdonald, Vivienne Westwood sau Emma Thompson.

Ce inseamna pana la urma noile tendinte de la London Fashion Week? Cum se impaca reinventarea trecutului cu nevoile femeii moderne? Se pare ca aceasta simplitate atent cautata reflecta femeia reala, de acum cateva secole, din 1960, din 1980 sau de astazi, ceea ce isi doreste ea cu adevarat. Designerii s-au intors la culorile si taieturile de baza, ca si cand au vrut sa se elibereze de tot ceea ce au tot adaugat pana acum. Dupa ce au redus toate detaliile, femeia a ramas imbracata in hainele ei, in care se simte ea insasi, ca si cand ar fi coborat dintr-un tablou impresionist.

Tot ce s-a putut vedea anul asta la London Fashion Week a pus lumea pe ganduri. In primul rand, impactul vizual a fost foarte puternic, pentru ca se trecea de la o strada dominata de culori, la scene pe care defilau modele imbracate in haine croite impecabil, de culoare gri, alb, negru si bej, in zeci, sute de nuante. Designerii britanici reinventeaza trecutul cu „heritage inspired pieces with the 60s and the 80s looks”.

Casa de moda „Aquasqutum” si-a bazat intreaga prezentare pe haine inspirate din moda anilor '60, cu jachete fara guler, pantaloni stransi pe picior si trenciuri de diverse lungimi si forme, bineinteles in alb, negru si bej. Pe de alta parte, „Giles” a adus aerul anilor '80, cu rochii casual imprimate, dar si cu rochii de seara pana la pamant, albe si gri foarte deschis, stranse in talie cu curele negre, late, lacuite. Colectia „Preen” a atras atentia cu jachete croite in stil oriental, infasurate pe corp si legate in talie cu cordon, ca niste rochii, in nuante de gri pal si un bej foarte cald, luminos. Se pare ca singura culoare tare acceptata in acest sezon dominat de sobrietate si seriozitate vestimentara este rosul. Preen a profitat din plin de aceasta pata de culoare si a adus pe podium rochia rosie scurta (adica deasupra genunchiului) cu decolteu in forma de V (pana aproape de talie) sau pe gat, dar cu umerii generos dezgoliti. Paul Smith a ilustrat o alta tendinta a sezonului, androgyny, care preia ce e mai trendy in moda masculina si aplica la hainele pentru femei: costume city style cu pantaloni largi, gri-verde sau verde-maro, dar si jachete de piele si fuste drepte pana la genunchi in carouri si pulovere, purtate peste camasi de matase in stilul anilor '80. Asadar, unde se regaseste femeia care vrea sa fie sexy in acest univers minimalist? Editorii de moda au privit cu admiratie noua colectie Jill Sander. Venit de curand la carma echipei „Sander”, creatorul Ralf Simons a continuat traditia cu paltoane austere, camasi albe care se completeaza perfect cu fusta neagra dreapta, simpla, pana la genunchi. Rochiile sunt gratioase si pot fi purtate cu jachete pe talie, gri sau negre.

Simplitatea face trendul. Oricat ar parea de simple hainele, croiala casei „Prada” face dintr-o rochie, care de departe arata ca un halat sau o uniforma cu buzunare pe piept si cordon in talie, o piesa vestimentara care nu poate lipsi din garderoba unei femei in acest sezon. Trend-ul, aparent sobru si sec, surprinde acea simplitate atat de greu de obtinut. Casa „Chloé” a reusit sa obtina, de asemenea, cele mai frumoase rochii bej, din materiale vaporoase, care par ca plutesc pe corp, fara sa-l atinga, desprinse dintr-o poveste englezeasca. Adevarat heritage britanic. „Dolce & Gabbana” se intorc cu cateva secole in trecut, aristocratele britanice care merg la tara se imbraca pentru o plimbare pe mosie: rochii albe cu fuste largi, infinite, corsaj si decolteu cat se poate de adanc. Elementul care da farmec, feminitate si o extraordinara senzualitate tinutei este rosul, adaugat pe corsaj si decolteu. O tinuta atat de simpla, in alb si rosu, care iti taie rasuflarea.

Derularea evenimentului.

Saptamana s-a deschis cu colectia lui Paul Costelloe, un nume deja bine cunoscut in moda britanica, care de obicei prezinta modele clasice, purtabile, foarte cochete si bine croite. Tot in prima zi, Caroline Charles (colectiile ei includ intotdeauna sacouri simple, brodate cu margele si topuri din matase), Ben de Lisi (rochii de seara fantastice) si Jaeger - trei designeri care vor face mai digerabila trecerea catre nebunia creatiilor din zilele urmatoare. Relansarea casei Biba se pare ca a meritat sa fie urmarita, la fel ca si colectia lui Osman Yousefzada. Gareth Pugh isi pastreaza indiscutabil titlul de “Printul londonez al Intunericului”. Toata lumea astepta cu sufletul la gura acest show, care a fost primul ce a smuls aplauze prelungi inca de la aparitia primului model pe catwalk, imbracata cu o rochie cu franjuri pe maneci si un cub imens pe cap, toate placate cu cristale Swarowski, iar capa alcatuita din soareci albi a tinut prima pagina in toate ziarele de a doua zi. A fost cea mai indrazneata si avangardista dintre toate colectiile prezentate in cele 6 zile. Seara a fost incheiata cu succes la Hilton Grand Ball Room de Julien Macdonald, care a fost mai cuminte si mai elegant decat in anii precedenti, punand pe scena rochii din sifon, costume safari, jersee usoare peste rochii drepte sau cu volanase simbolice, iar culorile de baza au fost coralul, albul, negrul si auriul.

Preview document

London Fashion Week - Pagina 1
London Fashion Week - Pagina 2
London Fashion Week - Pagina 3
London Fashion Week - Pagina 4
London Fashion Week - Pagina 5
London Fashion Week - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • London Fashion Week.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza costurilor întreprinderii la S.C. Triconf S.A.

1. Sarcini principale ale studiului costurilor in conditiile actuale Ţinând seama de importanţa majoră a problemei costurilor de producţie pentru...

Brandul în moda românească

Lucrarea de faţă prezintă pe parcursul a trei capitole analiza brandurilor şi a modei româneşti precum şi poziţionarea designerilor români atât la...

Domeniile Modei

CE ESTE MODA? Moda este un obicei, o deprindere colectivă, specifică la un moment dat unui mediu social. Termenul de "la modă" se aplică de obicei...

Turism internațional - Regatul Unit al Marii Britanii

potenţialului turistic internaţional al Regatului Unit al Marii Britanii 1.1. Prezentarea generală Dacă vorbim despre poziţia geografică a...

Ai nevoie de altceva?