Merchandising pentru franciza Lollipops

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3368
Mărime: 18.07KB (arhivat)
Publicat de: Lucia Szasz
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prada Sorin
Universitatea de Vest din Timisoara Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor Sectia- MARKETING

Extras din referat

Lupta pentru a câştiga clienţi noi si mai important loialitate acestora se intensifică proportional cu lupta unor importanţi retaileri pentru a se poziţiona ca „prima alegere” a clientiilor

. Deci, incetul cu incetul mai degrabă devenim o natiune de suporteri Tesco sau de fani Asda decat sa ramanem fideli unei firme precum Kellog's. Concurenţa între mărcile celebre, devenite branduri şi marcile unor supermarket-uri continuă tot mai crancen si incepe aiba o acoperire de pe piata tot mai mare. Având în vedere acest mediu contencios, retailerii se luptă acum pentru atenţia consumatorilor şi mai important, pentru loialitatea consumatorilor.

„ Creşterea interesului în studiul domeniului retail, a crescut proportional cu crestea retail-ului în sine la nivel global (Potter, 1982)”. Potter (1982) a descris studiu academic a retailului ca si o "Cenuşăreasa a Ştiinţelor Sociale". Alti autori, precum Gilbert (1999) vede retailul ca orice „afacere ce dirijează eforturile de marketing spre satisfacerea consumatorului final pe baza de buna organizare a vânzării de bunuri şi servicii”. Având în vedere această definiţie, este esenţial să fim conştienţi de rolul şi tehnicile adoptate de retaileri, deoarce ei reprezinta ultima veriga a lanţului de distribuţie. Comercianţi înfiinţeaza afaceri pentru schimburilor comerciale cu publicul larg la un pret flexibil si convenabil. Despre acest fapt, se poate spune într-adevăr că este însăşi esenţa comerţului cu amănuntul. Cu toate acestea, datorită tendinţelor actuale, care au apărut în industria retail, măsura în care retailarii sunt capabili să ofere aceste ingrediente esenţiale unui proces ideal de vanzare- cumparare, pentru clienţii este contestata de o varietate de factori. Cele mai importante dintre aceste tendinţe provin de la dezvoltarea tehnologică rapidă. Acesta dezvoltare nu doar ca da formă comportamentul consumatorilor, ci, de asemenea, modifica modul în care operează comercianţii cu amănuntul. Un exemplu al acestei tendinţe include utilizarea tot mai extinsa a sistemelor computerizate. Controlul electronic al stocurilor a asistat retail ca si o funcţie. In conformitate consumatorii prefera sa comande mărfuri prin mail, telefon sau Internet (Walter & Hanrahan, 2000). Dezvoltările tehnologice pot fi, probabil, unul dintre din principantii contributori la creşterea continuă a cumpărăturile la domiciliu în locul vizitelor la locaţiile fizice tradiţionale a vânzarii retail. În plus, piaţă mondiala a dus la o concurenţă acerbă între retailerii locali, precum şi o concurenţa crescuta intre cei internaţionali (McBrien, 1994). Ca urmare consumatorii au devenit mai puţin loiali unui retailer şi si-au dezvoltat un comportament de cumparare foare pretentios. Pentru ca marile magazine trebuiau sa reactioneze, acestea au creeat tot felul de tehnici pentru a menţine loialitatea clienţilor sai. Retailerii s-au bazat in special pe diverse strategii de branding. Cu toate acestea, succesul oricărei strategii de branding este influenţată de diverşi factori. Un mix de marketing integrat susţinut de o înţelegere clară a nevoilor clientilor este, probabil, unul din elementele principale a unei strategii de succes.

Tendinţele contemporane în retail

Aşa cum am menţionat, există tendinţe majore pentru retail în raport cu dezvoltarea tehnologiei. Una dintre cele mai importante tendinte se refera la imbinarea tehnicilor de retail tradiţionale cu cele noi(mail, telefon) şi alte tehnici de retail prin internet care au apărut odata cu evoluţiile tehnologice. Tendinta noua se datorează faptului că una dintre caracteristicile principale ale vânzării cu amănuntul este vânzarea in cantităţi mici a produselor la diferite frecvente. Ceea ce înseamnă mai multi factori, cum ar fi locaţia, ora, facilităţile de plată şi mărfurile considerente vitale pentru un retailer. În mod tradiţional, centrul comercial a jucat un rol important in industria de retail din cauza popularitatii sale cu consumatorii. Markham (1998) susţine că din cauza intereselor consumatorilor ce se schimbă dramatic în functie de modă, stil magazinele din centrele comerciale au căutat să nu asigure stocuri foarte mari ci mereu sa aiba marfa in functie de cerere. Magazinul de accesorii Lolipops este doar unul dintre acest tip de magazine. O genta care se gaseste in luna Noimebrie in Iulius Mall nu se va mai gasi si in luna Decembrie deoarece se lucreaza doar unicat si stocul se aprovizioneaza lunar tot cu alt tip de mafa pentru a satisface nevoile clientiilor. De asemenea, ele s-au folosit bine-de mărfuri prezentate folosind tehnici de proiectare inovatoare în scopul de a crea medii mai bine de cumpărături pentru clienţii lor.

Cu toate acestea retailarii mai mici au cunoscut o tendinţă ce le-a oferit, posibilitatea sa extinda mai multe servicii flexibile pentru clienţii acestora.

Preview document

Merchandising pentru franciza Lollipops - Pagina 1
Merchandising pentru franciza Lollipops - Pagina 2
Merchandising pentru franciza Lollipops - Pagina 3
Merchandising pentru franciza Lollipops - Pagina 4
Merchandising pentru franciza Lollipops - Pagina 5
Merchandising pentru franciza Lollipops - Pagina 6
Merchandising pentru franciza Lollipops - Pagina 7
Merchandising pentru franciza Lollipops - Pagina 8
Merchandising pentru franciza Lollipops - Pagina 9
Merchandising pentru franciza Lollipops - Pagina 10
Merchandising pentru franciza Lollipops - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Merchandising pentru Franciza Lollipops.doc

Ai nevoie de altceva?