Miniplan promoțional - Dole

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1990
Mărime: 18.87KB (arhivat)
Publicat de: Sabin Lazăr
Puncte necesare: 5
UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. 1. Analiza preliminară a produsului 3
  2. 2. Stabilirea obiectivelor 6
  3. 3. Definirea strategiei promoţionale 6
  4. 4. Expunerea planului operaţional 7
  5. 5. Rentabilitatea campaniei 8
  6. 6. Bibliografie 8

Extras din referat

1. Analiza preliminară a produsului / brandului

Dole, unul din cei mai mari producători şi distribuitori de fructe proaspete la nivel mondial, cu vânzări anuale de 7,6 miliarde de dolari, a finalizat tranzacţia de preluare a distribuitorului local Distrifrut, de la omul de afaceri de origine libaneză Fadi Nahas.

După deschiderea pieţei la începutul anului 1990, Dole a început să importe fructe în România prin intermediul Distrifrut, importatorul produselor Dole în regiune. Astăzi, prin această achiziţie, Dole preia o cotă de peste 25% din piaţa de fructe din România.

Dole România îşi va desfăşura activitatea prin intermediul a 6 puncte de lucru în ţară, amplasate în oraşe mari incluzând capitala. Compania va utiliza şi un terminal pentru fructe în portul Agigea (lânga Constanţa), unde sosesc din Ecuador bananele Dole.

În prezent, piaţa românească a fructelor proaspete este dominată de importuri. În unele hipermarketuri, ponderea importurilor la raionul de legume şi fructe ajunge chiar şi la 70-80%, în condiţiile în care cele mai vândute fructe sunt bananele, care nu pot fi produse local.

1.1 Analiza conjuncturii de piaţă

Piaţa este formată din totalitatea relaţiilor care se stabilesc între vânzătorii şi cumpărătorii unei categorii de produse. Aria de cuprindere a pieţei este formată dintr-o anumită populaţie totală, care la rândul ei, este formată din consumatori şi nonconsumatori.

În cazul produsului prezentat, bananele Dole, consumatorii fac parte din toate categoriile de vârstă: copii, adolescenţi, adulţi, vârstnici. Nonconsumatorii, pe de altă parte, sunt împărţiţi în nonconsumatori relativi şi nonconsumatori absoluţi.

Nonconsumatorii relativi sunt cei care ar putea avea nevoie de produs, dar nu îl cumpără şi nu îl utilizează încă, din diverse motive, fie nu au auzit de existenţa produsului. În cazul bananelor, nu putem afirma că există persoane care să nu fi auzit niciodată de existenţa lor, însă pot fi persoane care să nu le utilizeze din motive precum: lipsa resurselor financiare, accesul limitat la punctele de achiziţie a produsului, etc.

Nonconsumatorii absoluţi sunt cei care nu au nevoie de produs la modul absolut şi nu îl vor cumpăra şi utiliza niciodată. În această categorie putem include nou-născuţii, persoanele care nu pot consuma produsul din motive precum: alergii, boli în cazul cărora este contraindicat consumul de banane, etc. sau persoanele care nu agreează bananele.

Piaţa ţintă căreia ne adresăm în mod special este formată, în primul rând, din 3 segmente: bebeluşii cu vârste cuprinse între 1-3 ani, copiii aflaţi în creştere ( 3-7 ani) şi vârstnicii cu probleme de sănătate; toţi având în comun acelaşi lucru: nevoia alimentării organismului cu vitamine provenite din consumul de banane.

1.2 Analiza concurenţei

Concurenţii reprezintă una dintre cele mai importante componente ale mediului direct în care operează firma (micromediul). Cunoaşterea acestora şi a impactului lor asupra pieţei este vitală pentru firmă.

Preview document

Miniplan promoțional - Dole - Pagina 1
Miniplan promoțional - Dole - Pagina 2
Miniplan promoțional - Dole - Pagina 3
Miniplan promoțional - Dole - Pagina 4
Miniplan promoțional - Dole - Pagina 5
Miniplan promoțional - Dole - Pagina 6
Miniplan promoțional - Dole - Pagina 7
Miniplan promoțional - Dole - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Miniplan Promotional - Dole.doc

Ai nevoie de altceva?