Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5120
Mărime: 27.00KB (arhivat)
Publicat de: Nadia-Geta Morar
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Noua Dacia, numita Logan, a fost lansata oficial pe 19 februarie 2004 de Louis Schweitzer, presedintele-director general al grupului Renault. Automobilul, despre care producatorul sustine ca va revolutiona industria auto, are pretul de 5.000 de euro, exact cit au anuntat francezii la inceput!

“Episodul Logan” poate fi un moment de referinta in relansarea industriei romanesti, date fiind cifrele pe care si le-a propus uzina de la Colibasi: 250.000 de masini produse in anul viitor, dintre care o mare parte pentru export.

In vara anului 1999, cind a preluat majoritatea actiunilor la societatea Dacia Pitesti, constructorul Renault a anuntat ca intentioneaza sa dezvolte mai multe proiecte de anvergura.

“Masina de 5.000 de euro” poate fi socotita cel mai important pariu facut pina acum de un mare constructor auto, mai ales ca producatorul insista pe calitate ireprosabila si tehnica moderna. Acest pariu - realizarea unei masini competitive la un pret foarte scazut - a fost incercat, de-a lungul timpului, de grupuri importante precum BMW sau Mercedes.

La prima vedere, dupa lansare, acest lucru pare acoperit, mai ales din punct de vedere al imaginii. Fiabilitatea noului automobil va fi decisa insa de piata. Cert este ca, in Romania, citiva dintre dealerii importanti, precum Latin EFE, au inceput deja sa intocmeasca liste de asteptare cu persoanele care intentioneaza sa achizitioneze noul model, Logan.

Masina va fi scoasa la vinzare in septembrie

- Logan este rodul a sase ani de studiu si al unei investitii de aproximativ 200 de milioane de euro facute de constructorul francez.

- Produsul pare a fi perfect pentru pietele in curs de dezvoltare, asa cum este Romania. El va prezenta trei caracteristici esentiale, dupa cum a punctat Louis Schweitzer: modern, fiabil si accesibil.

- Logan este un automobil din clasa C, adica o berlina in trei volume, care va indeplini normele de poluare Euro 4. Initial, noua Dacia va fi disponibila in doua versiuni de motorizare: 1,4 litri si 75 de cai-putere, respectiv 1,6 litri si 90 de cai-putere. Cutia de viteze este similara cu cea de la modelul Renault Megane II. Va fi o masina simpla, ieftina, dar bine echipata - in versiunile superioare - cu aer conditionat, inchidere centralizata, radiocasetofon sau CD-player si ferestre cu actionare electrica.

- Versiunea de baza va costa, cu TVA, exact 5.000 de euro. La acest pret, cum era de asteptat, echiparea nu este prea bogata: jante de 14 inch, fara servodirectie, airbag, ABS, cu bare de protectie si carcasele oglinzilor retrovizoare vopsite gri antracit, fara stofa pe panourile usilor si fara inchidere centralizata. Cel mai probabil, versiunea intermediara va costa 6.000 de euro, iar versiunea de virf, aproximativ 8.000 de euro.

- Designul noii Dacii, un produs suta la suta Renault, nu are nimic spectaculos, dar e total diferit de ceea ce s-a realizat pina acum in Romania. Se remarca noua grila a radiatorului si noua emblema a marcii, care este prezenta si pe capacul portbagajului. In spate, stopurile au designul de la Solenza. Linia laterala a caroseriei este destul de inalta, inspirind soliditate. Taietura usii din spate este mai dreapta si nu curba, pentru a asigura un acces mai bun in interior. Linia portbagajului este, de asemenea, foarte inalta, oferind un volum interior suficient. Tabloul de bord este imprumutat de la Renault Clio 2004, iar versiunea de top dispune si de reglaj lombar pentru scaunul soferului.

- Logan este o adevarata masina de familie, cu un volum apreciabil, de 480 de litri. Are un interior generos, iar pasagerii din spate au loc suficient pentru genunchi.

- Fata de modelul care va fi fabricat in celelalte tari emergente (Maroc, Rusia, Iran si Columbia), autoturismul realizat la Colibasi va avea citeva modificari, cele mai importante fiind de ordin estetic. Astfel, masca din fata va fi ceva mai mare, pentru a incapea logo-ul uzinei Dacia, iar jantele din aliaj usor vor avea sase spite.

- Dacia va colabora cu opt grupuri de furnizori romani sau companii straine cu filiale in Romania, care vor asigura mai mult de jumatate din subansamble.

- La pretul de 5.000 de euro, Logan nu va avea, practic, concurenta la acest capitol. Sub 6.000 de euro, la vinzare, sint doar citeva modele in intreaga lume, printre care Daewoo Matiz, Fiat Seicento si, bineinteles, Dacia.

- Pe platforma Logan vor fi realizate, in anii urmatori, variante break, camioneta si coup?. De la anul si diesel.

- Oficialii Renau lt au anuntat ca, din luna septembrie, cind va fi lansat Logan, si pina la sfirsitul anului si-au propus sa vinda aproximativ 13.000 de exemplare. In 2005, ei spera sa fie vindute 250.000 de autoturisme.

Louis Schweitzer: “Logan suna bine in toate limbile”

“Este o masina buna”

Louis Schweitzer, presedintele Grupului Renault, era, ieri, un om pe de-o parte bucuros, pe de alta parte, preocupat. Lansarea masinii de 5.000 de euro a reprezentat, ani la rind, o imensa provocare

pentru cei mai mari producatori auto. Presedintele Schweitzer a anuntat ca vrea sa faca din Dacia un brand de renume.

Preview document

Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 1
Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 2
Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 3
Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 4
Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 5
Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 6
Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 7
Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 8
Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 9
Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 10
Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 11
Particularități de marketing ale Daciei Logan pe piața internațională - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Particularitati de Marketing ale Daciei Logan pe Piata Internationala.doc

Ai nevoie de altceva?