Piața Produsului

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1118
Mărime: 25.69KB (arhivat)
Publicat de: Lorena P.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Firma Infinity Art producătoare de brelocuri, medalii, cupe, cu sediul în Iasi si cu filiale în zona Moldovei, intentionează să lanseze pe piaţă un nou produs pentru firmă, si anume produsul “ insignă ”. Într-o primă etapă, echipa de marketing a firmei a realizat o analiză a pietei.

I. Elementele specifice mediului de marketing

Mediul de marketing cuprinde totalitatea factorilor care pot avea o influenţă asupra activităţii întreprinderii şi asupra cărora aceasta nu poate exercita un control. Ph. Kotler si B. Dubois au definit mediul de marketing astfel : „ ansamblul tuturor factorilor şi forţelor externe întreprinderii susceptibile a afecta maniera în care ea dezvoltă sau menţine schimburi cu pieţele sale.”

Privit la nivelul întreprinderii mediul de marketing are două componente: mediul extern si mediul intern. Cele două componente, precum si relatiile dintre acestea trebuie permanent cunoscute şi studiate de către întreprindere.

Mediul intern al întreprinderii este constituit din totalitatea elementelor care exprimă fizic resursele de care dispune întreprinderea (materiale, financiare, umane) în cadrul activitătii întreprinderii sunt prezenti următorii factori de productie:

- elemente aparţinând mediului natural – sunt terenurile, apa, aerul etc. care condiţionează practic desfăşurarea oricărei activităţi şi contribuie la realizarea obiectivelor întreprinderii în raport cu profilul ei.

- resursele umane constituie cel mai important factor de producţie, un factor care iniţializează activitatea economică şi se manifestă prin capacitatea fizică şi intelectuală a personalului întreprinderii.

- disponibilităţile băneşti în numerar şi în conturi condiţionează volumul şi structura producţiei, servesc ca mijloc de schimb de plată, de tezaurizare în vederea unor investiţii etc.

- dotările materiale sunt echipamente de producţie şi cele de calcul care, alături de construcţii, reprezintă factori ai costului si productivităţii produselor şi serviciilor unei întreprinderi.

Mediul extern al întreprinderii este alcătuit din două componente si anume: micromediul si macromediul întreprinderii.

Micromediul este reprezentat de următorii factori:

- Clienţii constituie componenta asupra căreia se focalizează toate eforturile de

marketing ale întreprinderii. Clienţii efectivi ai întreprinderii sunt stimulaţi să-şi sporească volumul şi frecvenţa cumpărăturilor, printr-o calitate a produselor şi a serviciilor cât mai apropiată de aşteptările lor.

- Furnizorii sunt întreprinderi sau persoane fizice care asigură resursele pentru

fabricarea bunurilor sau serviciilor. Furnizorii oferă: materii prime (folie de plastic, ac de prindere, tablă), ambalaje şi etichete, energie, apă, forţă de muncă, capital.

- Intermediarii sunt toate organizaţiile care participă la distribuţia, vânzarea sau

promovarea produselor către utilizatorul final. Ei se grupează în trei categorii: intermediari comerciali, intermediari auxiliari, agenţii prestatoare de servicii de marketing.

- Concurenţii sunt întreprinderi care oferă produse şi servicii similare destinate satisfacerii unor nevoi ale clienţilor.

Macromediul cuprinde totalitatea oportunităţilor şi a ameninţărilor ce influenţează activitatea întreprinderii.

Oportunităţile identificate pe piaţa actuală pentru firma “Infinity Art” sunt:

- pătrunderea atât pe piaţa naţională cât şi cea internaţională;

- extinderea liniei de producţie pentru a satisface o gamă cât mai largă de necesităţi;

- un impact pozitiv este reprezentat de conflictele dintre alte firme;

- o bună promovare a noului produs ar contribui la creşterea cererii şi implicit la creşterea profitului.

Preview document

Piața Produsului - Pagina 1
Piața Produsului - Pagina 2
Piața Produsului - Pagina 3
Piața Produsului - Pagina 4
Piața Produsului - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Piata Produsului.docx

Te-ar putea interesa și

Ciclul calitate - produs - piață

I. CALITATEA Introducere „Măsura exactă a sănătăţii mentale constă în dispoziţia de a găsi ceva bun în toate” R.W.Emerson* România este o ţară...

Studiu de piață - preț, produs, distribuție

I.CONSUMUL, CEREREA SI COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI Activitatea de marketing are drept cadru principal de referinta piata. Aici se finalizeaza...

Aspecte Privind Promovarea Vânzărilor

În conditiile de piata actuale caracterizate printr-o concurenta puternica, modernitate, progres tehnologic etc., este foarte important pentru...

Analiza politicii de produs pe piața internațională din perspectiva Apple iPod Nano

Introducere Pentru acest proiect am ales tema “Politica de produs pe plan international din perspectiva Apple iPod Nano”. Apple iPod reprezinta...

Campanii de Lansare a Noilor Produse

I. DEFINIREA NOȚIUNII DE PRODUS NOU Prin produs nou se înțelege acel bun material care prezintă elemente constructive, funcţionale, fiabilitate,...

Plan de Afaceri - SC Str-Agro SRL

I. Prezentarea firmei Acest plan de afaceri prezinta o societate comerciala pe care doresc sa o infiintez, si are ca obiect de activitate...

Lansarea pe piața din România a unui nou produs

1. Prezentarea noului produs - Scurt istoric al produsului la nivel mondial si national - Descrierea produsului lansat pe piata, asemanari si...

Evaluarea calității produsului - unt

Cap.I Caracterizarea merceologica a untului Am ales pentru realizarea acestui proiect produsul “unt” deoarece consider ca este consumat in...

Ai nevoie de altceva?