Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 7 fișiere: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 4689
Mărime: 1.46MB (arhivat)
Publicat de: Leonidas Cîrstea
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irimia Andi

Extras din referat

Capitolul 1 PIATA

1.1 Identificarea pietei

SC ECOlight SA Iasi reprezinta o firma noua pe piata ieseana, cu capital autohton, ce vine in intampinarea clientilor cu noi tehnologii in domeniul producerii lampilor electrice fluorescente pe baza de halogen. Firma este singura din judet specializata pe producerea acestor tipuri de becuri ecologice, concurenta facandu-se remarcata prin firme importatoare de produse similare.

Produsul nostru se adreseaza utilizatorilor casnici ce doresc sa economiseasca energie electrica si in acelasi timp sa se bucure de o calitate a luminii cat mai buna.

Avand in vedere ca produsele noastre se adreseaza consumatorilor casnici, pentru a calcula numarul de consumatori trebuie sa apelam la date statistice privind populatia Iasiului si numarul de locuitori.

Conform recensamantului din 2002, populatia Iasiului este de 805330 locuitori, avand un numar de 271399 locuinte si respectiv 662711 camere de locuit. Din aceste date putem concluziona ca produsul nostru prezinta o piata cu potential ridicat.

Din totalul de 805330 de locuitori ai judetului Iasi, in mediul urban traiesc 372158 locuitori, iar in mediul rural 433172 locuitori. Desi din datele statistice reiese faptul ca judetul Iasi are o populatie predominant rurala, firma isi indreapta atentia catre consumatorii din mediul urban deoarece acestia prezinta o putere de cumparare mai mare si o deschidere catre noutate mai ridicata.

Conform Anuarului Statistic al Romaniei, la un numar de 119038 de locuinte din mediul urban cu 240578 camere, consumul anual total a fost de 38668 becuri fluorescente, respectiv un consum mediu de 0.24 becuri pe camera, in cazul in care se utilizeaza un bec per camera.

Nivelul maxim de consum se poate calcula cu ajutorul urmatoarelor date statistice:

Nr locuinte Nr camere Nr ore/bec

119038 240578 7000 h/bec

NOTA: S-a luat ca model un bec fluorescent de 13 wati, care are o viata medie de 700 ore.

S-a considerat ca se foloseste cate un bec pentru fiecare camera. Presupunand ca un bec este folosit 7 ore/zi, de unde rezulta o durata in folosinta de 2,73 ani.

Tinand cont ca firma in primul an a vandut 38668 becuri si presupunand ca 600 dintre acestea s-au defectat in decursul anului, pe acest an am putea preconiza un consum maxim, in cazul in care se va cumpara 1 bec/camera, de 201010 becuri.

Becurile produse de firma ECOlight sunt destinate utilizarii casnice, in locuintele din localitatea Iasi. Becurile fluorescente fabricate ofera o atmosfera placuta in fiecare locuinta, iar lumina emanata de acestea este una cat mai apropiata de cea naturala. Produsele noastre sunt utilizate in locuinte atunci cand lumina din acestea nu este de ajuns pentru clientul nostru, astfel noi venim in intampinarea nevoilor acestuia. Lampile fluorescente sunt destinate utilizarii nocturne cat si pe timpul zilei ori de cate ori este nevoie de un plus de lumina in casele noastre.

Produsele oferite de noi sunt destinate unei piete de consum in plina dezvoltare, ce doreste calitate si preturi relativ reduse. Noi venim in intampinarea cerintelor consumatorilor si incercam sa ne adaptam acestor cerinte, sa abordam politici de promovare a produselor noastre si sa fim cat mai aproape de clienti.

Produsele noastre inglobeaza ultimele tehnologii din domeniul lampilor fluorescente, astfel pe langa consumul redus de energie, ele sunt fabricate pentru o perioada lunga de utilizare. Astfel, conform testelor efectuate de noi, lampile fluorescente ce ne poarta numele, au o durata medie de viata in utilizare de 7000 ore.

La o utilizare conform instructiunilor de exploatare si in regim de 7 ore/zi, becul ar trebui sa reziste 2 ani si 7 luni. Cantitatea achizitionata de clientii nostri variaza in functie de numarul de camere in care acestia monteaza becurile cat si de dorinta personala de cantitatea de lumina, astfel ca in cadrul unor incaperi de dimensiuni mari se pot monta chiar si 3-4 becuri.

In folosire cat si in montaj, pentru a nu se deteriora calitatile produselor noastre, utilizatorul trebuie sa citeasca mai intai instructiunule de pe ambalaj si sa respecte intensitatea curentului inscriptionata pe bec.

Produsele noastre se adreseaza unei game variate de consumatori, fiind mai ales utilizate in iluminatul incaperilor locuintelor personale. Produsele noastre se preteaza foarte bine si pentru birouri, spitale si institutii publice.

Preview document

Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 1
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 2
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 3
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 4
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 5
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 6
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 7
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 8
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 9
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 10
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 11
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 12
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 13
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 14
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 15
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 16
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 17
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 18
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 19
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 20
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 21
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 22
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 23
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 24
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 25
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 26
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 27
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 28
Producător de becuri ecologice - SC Ecolight SA Iași - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Producator de Becuri ecologice - SC ECOlight SA Iasi
    • 1.doc
    • 2.doc
    • 3.doc
    • A3.doc
    • Cuprins.doc
    • fliere color 3.doc
    • Pagina A2.doc

Te-ar putea interesa și

Comercializarea Surselor și Corpurilor de Iluminat Ecologice

1.REZUMAT Acest plan de afaceri a fost intocmit din dorinta de a deschide un magazin in care sa comercializam aparate si componente electrice...

Ai nevoie de altceva?