Solvay Pharmaceuticals

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1826
Mărime: 44.20KB (arhivat)
Publicat de: Oliviu Andrei
Puncte necesare: 5

Extras din referat

I.PREZENTAREA BRAND-ULUI

1.PREZENTAREA FIRMEI

Solvay Pharmaceuticals este un concern de companii farmaceutice cu reprezentanţe în 46 ţări.

Cu un turnover anual de 1.55 miliarde de Euro (2000), Solvay este cotată ca fiind pe locul 40 în topul companiilor farmaceutice.

Solvay Pharmaceuticals este bine reprezentată în Europa, cu birouri de reprezentanţă în fiecare ţară din Europa Vestică, Centrală şi Estică şi are o evoluţie rapidă în SUA, Japonia şi ţările asiatice

Principalele domenii de activitate ale Solvay Pharmaceuticals sunt cardiologia, gastroenterologia, ginecologia (în particular terapia de substituţie hormonală) şi psihiatria.

Solvay Pharmaceuticals este lider mondial în producţia de enzime pancreatice, în terapia vertijului dar şi în terapia sindromului de colon iritabil. Este recunoscută poziţia sa în terapia antidepresivă şi în producerea medicamentelor utilizate în terapia de substituţie hormonala.

Solvay Pharmaceuticals continua să investească în cercetare şi dezvoltare. Aproximativ 17% din turnoverul anual, mai mult decât media investiţiilor în industria farmaceutică, este alocată cercetării şi dezvoltării de produse noi.

Numărul total de angajaţi Solvay Pharma în lumea întreaga este mai mare de 7000.

Solvay Pharmaceuticals este principalul producător de vaccin antigripal.

2.PIAŢA ŢINTĂ

În prezent Solvay Pharmaceuthicals se bucura de o poziţie solidă pe piaţa farmaceutică românească nu numai din punct de vedere numeric, ci şi calitativ oferind atât medicilor cat şi pacienţilor informaţie medicală şi medicamente la cele mai înalte standarde de calitate şi eficienţă care pot menţine starea de sănătate. Principalele domenii în care Compania este prezenta sunt: gastroenterologia, otoneurologia, psihiatria, ginecologia, cardiologia şi imunologia.

În fiecare zi Solvay Pharmaceuticals este ghidata şi are un singur scop, acela dat de motto-ul companiei şi anume "Pasiune pentru progres". Strategia firmei este aceea de a descoperi şi pune pe piaţă preparate atât moderne cât mai ales eficiente. Toate activităţile referitoare la promovarea medicamentelor şi a cunoştinţelor medicale reflecta dorinţa de a îmbunătăţii starea de sănătate a fiecărui om.

În virtutea dorinţei de a progresa în permanenţa firma Solvey îşi propune să stabilească parteneriate şi cooperări şi cu medicii particulari, urmărind astfel creşterea cotei de piaţă. Astfel se va înregistra o creştere a numărului consumatorilor finali, aceştia încadrându-se în categorii economice cât mai diversificate. Mai exact, prin colaborările atât cu medicii privaţi, cât şi cu cei din instituţiile publice, produsele vor ajunge şi la consumatorii cu venituri reduse - ce apelează frecvent la instituţiile publice, beneficiare de discount-uri pentru produsele noastre -, dar şi la consumatorii cu o putere de cumpărare mai mare care manifesta preferinţe pentru instituţiile private, care achiziţionează produsele noastre la preţ integral.

3.PROFILUL CONSUMATORULUI

Ţinând cont de segmentarea existentă pe piaţa farmaceutică romanească, în alegerea pieţei ţintă firma noastă îşi propune îşi propune să atragă cât mai mulţi consumatori iar segmentul de piaţă ţintă vizat îl reprezintă persoanele cu afecţiuni care intră în sfera de tratare cuprinsă în activitatea firmei. Medicamentul se adresează tuturor persoanelor bolnave, indiferent de vârstă şi venituri.

Produsul Kreon este destinat adulţilor şi copiilor care suferă de afecţiuni pancreatice exocrine sau care se confruntă cu:

- fibroza chistica

- pancreatita cronica

- postpancreatectomie

- gastrectomie

- cancer pancreatic

- după chirurgia de by-pass gastro-intestinal (de exemplu, gastro-entero-anastomoza Billroth II)

- obstrucţia ductelor pancreatice sau canalului biliar comun (de exemplu în neoplazii)

- sindromul Shwachman-Diamond.

4. DIFERENŢIEREA BRAND-ULUI

Scopul companiei Solvay Pharma este de a crea noi medicamente care să ofere medicilor noi posibilităţi terapeutice şi să îmbunătăţească calitatea vieţii pacienţilor. Astfel, necesitatea progresului continuu şi a inovaţiei încă de la înfiinţarea companiei de către Ernest Solvay a fost formulată în motto-ul nostru: "Solvay- Pasiunea pentru progres".Solvay Pharmaceuticals investeşte în cercetare şi dezvoltare aproape 17% din profitul rezultat din vânzări. O treime din această sumă este dedicată descoperirii de noi molecule şi testelor preclinice.

Cercetările noastre se dezvoltă mai ales în domeniile: psihiatrie (34%), cardiologie (27%), gastroenterologie (22%) şi ginecologie (în special terapia de substituţie hormonală la menopauza (17%). Numărul persoanelor implicate în cercetare şi dezvoltare este de 1100, incluzând cercetătorii şi personalul specializat. Centrele de cercetare şi dezvoltare sunt situate în Germania, Olanda, SUA, Japonia. Solvay combina acel "know how" cu cea mai performanta tehnologie disponibilă la ora actuală şi colaborează cu universităţi prestigioase implicate în biotehnologie astfel încât să devină din ce în ce mai eficientă în misiunea sa.

HARTA PERCEPTUALĂ

Firme

în domeniu Eficienta Pret

Solvay-Pharma 9 9

Forever Living Products 8 7

Bio-Pharma 6 8

Hymalaia 6 7

Herbal-life 8 5

Preview document

Solvay Pharmaceuticals - Pagina 1
Solvay Pharmaceuticals - Pagina 2
Solvay Pharmaceuticals - Pagina 3
Solvay Pharmaceuticals - Pagina 4
Solvay Pharmaceuticals - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Solvay Pharmaceuticals.doc

Te-ar putea interesa și

Elaborarea programului de marketing pentru lansarea pe piața românească a unui produs

INTRODUCERE Lumea economico-socială cunoaşte, la început de mileniu XXI, transformări radicale. Omenirea se confruntă cu probleme complicate şi...

Usp-ul Produsului Kreon

USP-ul produsului farmaceutic Kreon Solvay Pharmaceuticals este un concern de companii din domeniul farmaceutic, parte a Solvay Group, alături de...

Ai nevoie de altceva?