Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3840
Mărime: 44.79KB (arhivat)
Publicat de: Pavel Gherasim
Puncte necesare: 6

Extras din referat

1. PREZENTAREA SOCIETATII

a) Denumirea completa a societatii: SC VALMET TRADE SRL

b) Coordonatele întreprinderii <adresa completa,telefon,fax,e-mail>:

sediul social:

c) Data si locul începerii activitatii:

locul: BRAILA, judet BRAILA

d) Forma juridica: S.R.L.

e) Capitalul social: 1.400.000.000 lei

h) Obiectul de activitate

Înca de la început, echipa manageriala a societatii si-a propus ca obiectiv principal crearea unei societati care prin calitatea produselor sale sa devina o marca de camasi de prestigiu.

Specificul activitatii companiei este acela de a produce camasi barbati, camasi copii si bluze dama, activitate de productie în confectii usoare –CAEN 1822. Productia este destinata în proportie de 95% pietei externe ( ITALIA, ANGLIA, GERMANIA, ELVETIA, AUSTRIA etc.) si este realizata în exclusivitate în sistem lohn restul fiind destinata pietei interne.

Ca mesaj cheie campania s-a bazat pe sloganul “Bine gandit, bine facut” declinat pe toate categoriile de public tinta si urmarind doua coordonate: calitatea produselor si calitatea relatiilor.

Una dintre caracteristicile esentiale ale firmei este de a lucra la acelasi nivel calitativ pentru absolut toti clientii, interni sau externi, firme cu capital mare sau persoane particulare. Sistemul de asigurare al calitatii impus activitatii întregii firme nu are caracter restrictiv ci doar traseaza liniile directoare unei politici de calitate cat se poate de flexibile si adaptabile cerintelor clientilor si pietei economice. Personalul firmei este instruit permanent pentru a putea îndeplini cerintele specificate ale clientilor.

Toate aceste preocupari majore pentru calitatea muncii si a produselor au dus la obtinerea în anul 2001 a certificarii ISO 9002 de catre organizatia Germanischer Lloyld, eveniment mediatizat si pe postul de televiziune Antena1.

Responsabilitatea sociala si etica afacerilor reprezinta principalul factor care determina imaginea companiei noastre, devansand o serie de factori cum ar fi calitatea / reputatia. Se observa o crestere a cifrei de afaceri ,de la an la an, fata de anul 1999 cand firma începe sa se stabilizeze pe piata comerciala. Astfel în anul 2000 cifra de afaceri creste cu 26%, iar în anul 2001 cu 64%. În cadrul veniturilor din activitatea de baza are loc o desfasurare analitica pe plan intern si extern.

Veniturile din activitatea de baza, pe piata interna, înregistreza o crestere relativ mica. Aceasta se datoreaza în principal procentului mic de comercializare a produselor realizate de societate pe piata interna.

Pe cea externa veniturile cresc de la an la an, societatea castigand prestigiu pe piata internationalaarcii si fundamentele afacerii.

Procesul tehnologic cuprinde toate fazele necesare executiei unor produse de calitate , realizate in sala de croit, sala de confectionat si sala de finisat.

Pentru dezvoltarea viitoare a firmei SC Valmet Trade SRL (societate privata romaneasca de dimensiuni mari ce functioneaza din 1994) pe o perioada de trei ani, o importanta deosebita o are elaborarea strategiilor comunicationale, definita prin ansamblul deciziilor destinate atat mediului intern si extern.

Sfera de cuprindere a strategiei este întreaga firma. Continutul strategiei cuprinde elementele esentiale, concentrandu-se asupra evolutiilor majore ale firmei si exprima interesele proprietarului, managerului, salariatilor, clientilor sau furnizorilor. Prin strategie se prevad modificarile tehnologice, comerciale, financiare si manageriale ce pot surveni în aceasta perioada preconizata. O strategie performanta proiecteaza un anumit comportament, care reflecta cultura organizatiei într-o abordare ameliorativa.

Obtinerea avantajului competitiv, referitor esentialmente la costul sau calitatea produsului, constituie scopul principal al elaborarii strategiei si criteriul cel mai important de evaluare al calitatii sale.

Proiectia viitorului firmei sub forma strategiei se realizeaza în trei etape majore în care se valorifica un material informational variat, furnizat de multiple surse din interiorul si exteriorul organizatiei.

Etapele strategiei comunicationale sunt:

I. ANALIZA SITUATIEI ANUNTATORULUI

Astfel realizam studii de diagnosticare si analiza SWOT ce cuprind atat o analiza interna avand ca obiect viabilitatea economico-financiara si manageriala a firmei cat si una externa referindu-se la piete de vanzare, concurenta, consumatori si anumiti factori ai mediulu S.C.”VALMET TRADE” S.R.L. prin investitiile efectuate, prin executia unor produse de calitate care sa raspunda exigentelor pietei externe, a reusit sa-si stabilizeze clientii cu care lucreaza si sa obtina o perspectiva încurajatoare a viitoarelor raporturi contractuale.

Preview document

Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 1
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 2
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 3
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 4
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 5
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 6
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 7
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 8
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 9
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 10
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 11
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 12
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 13
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 14
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 15
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 16
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 17
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 18
Strategia de comunicație comercială la SC Valmet SRL Brăila - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Strategia de Comunicatie Comerciala la SC Valmet SRL Braila.doc

Ai nevoie de altceva?